A pirate ‘ s life for me: Sällsynta ambitiösa planer för Havet avslöjade Tjuvar

39

Xbox och PC online multiplayer pirate adventure kommer att skryta havet monster och skelett fort – och detta är bara början

@keefstuart

Tis 13 Mar 2018 08.01 GMT

Senast ändrad Tis 13 Feb 2018 08.03 GMT

‘A playful, friendly and cooperative universe’ … Sea of Thieves.

“En lekfull, vänlig och kooperativ universum” … Hav av Tjuvar.
Foto: Microsoft Studios

När veteran British spel studio Sällsynta först avslöjade Hav av Tjuvar i 2015, det är rättvist att säga att svaret var positivt. Efter år spenderas koncentrera sig på det kontroversiella Kinect-enhet, skaparen av härliga SNES och N64 klassiker Donkey Kong Country och Banjo-Kazooie presenterade en online pirat äventyr där grupper av vänner som skulle segla på öppna havet, de söker efter skatt och gör slåss med andra spelare besättningar. Det kändes som om den älskade utvecklare hade verkligen tillbaka.

Två år senare, väntan är fortsatt hög. Inom fem timmar efter den senaste slutna beta-test går live, det var den mest sedda matchen på streaming-tjänsten Rycka till, slog även den mäktiga League of Legends. I slutet, mer än 300 000 personer anmälde sig för att spela, spendera 2 timmar och avslutat med 400 000 uppdrag i veckan, långa testet.

Men beta det bara en begränsad inblick i hur Havet av Tjuvar har i butiken. Spelare kan välja att segla på fyra personer galeoner, två-person slupar eller singleplayer-båtar, och sedan utföra en serie av enkla fetch quests för handel företag att hänga på utposter runt om miljön. Med antingen vänner eller främlingar, spelare lärde sig snabbt att dela segling uppgifter – styrning, navigering och behålla kanonerna laddas medan lokalisera nedgrävda skatter och avvärja skelett krigare.

Saknas från beta var de funktioner som kommer att ge Hav av Tjuvar livslängd och struktur: den offentliga händelser, som kommer att se grupper av båtar som tar på utmaningar tillsammans, och progression system som belönar spelare för deras hjältemod. Under en presskonferens som hölls vid Sällsynta: s 100-acre bas på landsbygden i Leicestershire förra veckan, mer detaljer fram.

Encountering other crews in Sea of Thieves is always tense, but combat is not the only outcome – fragile alliances can emerge.

Facebook

Twitter

Pinterest

Stöter på andra besättningar i Havet av Tjuvar är alltid spänd, men kampen är inte bara resultatet – och bräckliga allianser kan uppstå. Foto: Microsoft Studios

Kraken, den legendariska sea monster antytt hela spelets utveckling under perioden, har bekräftats och synskadade. Sällsynta visade en video av odjuret, eller åtminstone dess åtta gigantiska tentakler, spricker upp från saltlake och attackerar båtar; besättningsmedlemmar var lyfts upp från däck och kastas i vattnet, hela galeoner dras under vågorna. Det såg kaotiskt och kul.

Kraken kommer att vara en typ av offentlig tillställning när Hav av Tjuvar lanserar. Spelare kommer att kunna se de tentakler på horisonten och sedan segla i för ett monster att slåss, förenade med alla andra båtar i närheten. (Det ser ut som spelet är sannolikt att ge omkring fem eller sex fartyg i varje multiplayer “instans”.) “Du har en begränsad mängd av varning innan Kraken strejk, säger designern Mike Chapman. “Tentakler kan attackera flera fartyg samtidigt, wrap runt däck, plocka upp dig och ge dig mot skrovet, dunk, du – och du får bläckfisk bläck i ditt ansikte som du snedstreck på det. Tanken är att det här är en omspelbara spel element – det finns olika strategier, och varje gång du möter kommer det att vara i ett annat sammanhang.”

Syftet, säger Sällsynta, är att lägga nyans till relationer mellan olika båt-besättningar. Vanligtvis spelare kommer bara att skjuta kanoner på varandra på syn, eller smyga ombord på andra fartyg för att stjäla pärla. Men i en kraken attack, djuren kan besegras endast genom att flera besättningar – precis som i den offentliga strider i, säg, Öde. “Jag älskar spelaren val att växa upp, säger studio huvud Craig Duncan. “Om du ser det, att attackera ett fartyg, vill du försöka hjälpa till eller vill du vänta tills den tas ner och sedan stjäla deras skatt?”

Varje värld kommer också att innehålla ett antal skelett fort, myllrande med beniga krigare och övervakas av en kapten. En skalle-formade moln svävar över byggnaden kommer att låta spelarna vet att det är ockuperade – och om det är, det kommer att bli ett fäste för att upptäcka, helt laddad med skatt. Återigen, alla båtar i närheten kommer att kunna se detta evenemang och delta i. “Det är en riktigt hård horde mode-stil utmaning att övervinna, säger Chapman. “Det är i ditt intresse att arbeta tillsammans med en annan besättning.”

Men alla allianser i spelet är sannolikt att vara skakig i bästa fall. Som med skattkistor spelare besättningar kan gräva upp på öar, skelett loot måste bäras tillbaka till din båt, så du kan lätt bli överfallen och förrådd.

Producenten Joe Neate lovade också särskilda begränsade händelser. “Under de tre första månaderna vi kommer att göra små tillägg för att berika upplevelsen, säger han. “Vi kör tidsinställda händelser, så för en helg kan det vara ett tecken på krogen som du inte har sett förut. Om du chatta med honom, han kommer att ställa dig på en strävan att hämta något han har förlorat och att han kommer att ge dig en belöning som du bara kan få på den tiden. Senare, vi kommer alltid att se på saker och ting som berikar [spel] för alla – som kan vara nya quest typer, nya företag eller nya mekaniker som gillar att fiska.”

The exclusive Pirate Legends hideaway, built in the side of a wrecked ship and accessible only to the most experienced buccaneers.

Facebook

Twitter

Pinterest

Den exklusiva Pirate Legender gömställe, som byggdes i sidan av ett förlist fartyg och som bara är tillgänglig för de flesta erfarna äventyrare. Foto: Microsoft Studios

Sällsynt också mer i detalj om spelets progression system. Som spelare utföra uppdrag och resor för handeln företag, de rykte poäng som i sin tur öppnar upp mer komplexa och svåra uppdrag, samtidigt som det också låsa upp egna saker som kläder och pimped vapen och föremål. Det yttersta målet är att nivå upp din karaktär till rang av Pirate Legend, en status uppdatering som ger dig tillgång till legendariska uppdrag och redskap. “Vi vill att det ska betyda betydligt mer än bara en cool hatt eller en cool titel. Vi vill att det ska ändra det sätt som andra spelare ser dig”, säger Chapman.

Till slut, Pirate Legender kommer att kunna få tillgång till en hemlig pirate gömställe, känd som the Tavern of Legends, som är gömd någonstans på spelets karta. Inuti denna lummiga lilla lya, icke-spelare, visas tecknen som spöklika dricker, ger tips om framtida spel uppdateringar samt nya handelsföretag eller tecken. (I den demo vi såg pirates från E3 2016 demo sitter runt ett bord och dricker grogg.) “Också, upp i captain’ s cabin är den Pirat Herren”, säger Chapman. “Han kommer att ge dig legendariska resor – den mest utmanande och givande i spelet – och de leder till en uppsättning av belöningar som ingen annan kan få åtkomst till.”

Intressant, de som uppnår Pirate Legend status kommer att kunna ge dig ut på legendariska uppdrag med någon annan spelare, så att även nybörjare att dela på de mer generösa priser och exklusiva loot. “Alla vill vara vän med en Pirat Legend på grund av vad de har tillgång till”, säger Chapman. “Det är som Jack Sparrow med kartan till Ungdomens: han behöver en besättning för att nå det, men besättningen behöver honom för att han har en karta. Det är den psykologiska relation vi försöker bygga här.”

Facebook

Twitter

Pinterest

Det ser ut som om senare, Pirate Legender kommer också att få fira sin veteran status genom att äga och också kör sin egen speciella hantverk. “Vi lägger till fartygets kapten som ett mål för Pirate Legender i vår första stora uppdateringen, vilket innebär möjlighet till egen och kapten legendariska fartyg, säger Neate. “När du seglar ut i världen, människor som kommer att se till att fartyget och vet att du är en legend. Det är en del av hur vi vill fira spelarna i världen.”

Sällsynta företrädare talar om Havet av Tjuvar’ monetariseringen system, alltför. Spelare kommer inte att kunna tjäna eller köpa mer kraftfulla kanoner och svärd, som i Overwatch, vapen set förblir fast (även om det i Havet av Tjuvar kan du tjäna eller köpa kosmetiskt skräddarsydda versioner). Istället, spelarna har möjlighet att köpa artiklar att lägga roligt eller olika uppdrag.

Hav av Tjuvar: hands-on med den roliga co-op pirat äventyr

Läs mer

“Det första exemplet på att det kommer att bli husdjur, säger Neate. “Jag kan ha en apa i en hatt på min axel. Jag kan ha en katt. Men andra människor kommer att kunna interagera med mitt husdjur också. Om jag har en apa, du kommer att kunna plocka upp det, kör iväg med den, kasta den överbord … men det kommer att komma tillbaka. Jag vill desperat att kunna skjuta husdjur av kanoner. Igen, de ska vara fina katter landar alltid på fötterna. Vi ser att lägga till mer saker till det område av spelet – kul brygder som du kan dricka som kan göra dig riktigt gamla.”

Sällsynta: s plan är att erbjuda en hel del bekanta polletter av online multiplayer-spel – karaktär progression, på uppdrag och allmänna händelser inom en lekfull, vänlig och kooperativ universum. Den stängda betan, och tusentals timmar av Twitch strömmar som kom ut av det, visade att idén om att dela en pirat fantasi med vänner arbetar. Men Sällsynta vet att nyhetsvärdet – dessa första timmar av roligt som du skriker “Yarr!” till ett headset och lära sig att inte styra rakt in i islands – kommer inte att upprätthålla en gemenskap för månader eller år. Hav av Tjuvar har att erbjuda djup, utveckling och dynamik – och det är precis vad laget siktar på.

“Vi har haft personer som spelar spelet för 15 månader, vi är på 150-uppdatering – och vi är inte ens ut ännu, säger game designer Ted Timmins. “Vi pratar om att vara en 10-årig avdelning, och det är vad vi har gjort redan som ger oss förtroendet att förbinda sig till detta.”

  • Hav av Tjuvar som är ute den 20 Mars