Oprettet et læge-robot, der stimulerer væksten af indre organer

41

Den regenerative muligheder af vores krop, på trods af den temmelig store reserver er meget begrænset, især hvis det drejer sig om inddrivelse af de indre organer efter en skade. Og eksperter Boston children ‘ s hospital for nylig indført en implantabelt medicinsk robot, som kan stimulere væksten af beskadigede strukturer uden at forstyrre deres arbejde og medfører afvisning af kroppen.

Første robot medicinsk system, som er beregnet til behandling af esophageal atresi er en medfødt hypoplasi af spiserøret med en fuldstændig mangel på fysiologiske lumen og obstruktion. I det øjeblik, denne sygdom kan helbredes ved hjælp af rekonstruktiv kirurgi eller ved hjælp af en speciel metode af strækning (en procedure, der kaldes Focker). Og til den sidste metode, patienten bør være holdt i et medicinsk koma efter 1-4 uger.

Nye robot-implantat, der ikke kun gør det muligt for patienten at være bevidst, men kræver ikke en særlig strengt sengeleje. Det er knyttet til spiserøret og sig selv, der er dækket med blød, biologisk inaktivt shell. Robotten er fast ved hjælp af to særligt ring-formet inventar, som er langsomt ved at “trække” i spiserøret, der strækker sig i den rigtige retning. Den eksperimenter på dyr, der var i stand til at opnå væv vokser til 2,5 millimeter på 24 timer. Mens dyrene viste ingen tegn på ubehag, og kroppen har bevaret sin diameter. Som anført af en af undersøgelsens forfattere, Dr. Pierre DuPont,

“Der er ingen der kender den optimale kraft, der skal anvendes til at stimulere vækst af kroppen. Robotten kan også bestemme mængden af kraft og anvende det præcist og effektivt.”

Oprettet et læge-robot, der stimulerer væksten af indre organer
Vladimir Kuznetsov