Jeg var Mark Zuckerberg er mentor. I dag vil jeg fortelle ham: brukerne er i fare

53

Jeg er en stor investor i Facebook, og jeg frykter farene av tech avhengighet. Mens investorer nylig åpent brev til Apple er betydelig, mer behov for å snakke opp

‘Government watchdogs barely regulate the technology sector, so investors like myself have a big role to play.’

“Myndigheter” vakthunder ” knapt regulere teknologi sektor, slik at investorer som selv har en stor rolle å spille.’
Foto: Bloomberg/Bloomberg via Getty Images

Facebook

Jeg var Mark Zuckerberg er mentor. I dag vil jeg fortelle ham: brukerne er i fare

Roger McNamee

Jeg er en stor investor i Facebook, og jeg frykter farene av tech avhengighet. Mens investorer nylig åpent brev til Apple er betydelig, mer behov for å snakke opp

Lør 13 Jan 2018 09.00 GMT

Jeg er en tech investor, og Facebook er uten tvil min største investering. Likevel, for de siste 15 månedene jeg har vært å skyve Facebook til å ofre nærheten begrepet fortjeneste. Årsaken til det? Jeg vil ha dem til å ta skade plattformen har forårsaket gjennom avhengighet og utnyttelse av dårlige skuespillere. Regjeringen vaktbikkjer knapt regulere teknologi sektor i Usa, slik at investorer som selv har en stor rolle å spille.

Jeg var en gang Mark Zuckerberg sin mentor, men jeg har ikke vært i stand til å snakke til ham om dette. Dessverre, alle internett-plattformer som er delegerte kritikk og forlate sine brukere i fare. Zuckerberg varslet onsdag at han ville bli å endre Facebook News Feed for å gjøre det fremme “meningsfulle interaksjoner” gjør lite for å løse de problemene jeg har med plattformen.

Facebook overhauls News Feed i favør av “meningsfulle sosiale interaksjoner’

Les mer

Heldigvis er jeg ikke den eneste investor krevende Facebook holde brukerne trygt. På mandag, to store investorer i Apple sendte et åpent brev kritisere selskapet for ikke å gjøre nok for å beskytte barn mot den negative aspekter av smarttelefoner og sosiale medier. Dette er en potensiell game changer. Spillerne er å kombinere to eierstyring og selskapsledelse strategier på måter som kan være vanskeligere å motstå enn tradisjonelle strategier.

Eierstyring og selskapsledelse er en mørk området. Styrene er den første linjen av eierstyring og selskapsledelse. De er ment å fungere som en sjekk på administrasjon, og noen ganger gjør de. Mer ofte, styrene er håndplukket av administrerende direktører og ofte fungere som en gummi-stempel. Et eksempel er Weinstein Selskaper, der styret vendte det blinde øyet til de påståtte seksuelle krenkelser av Harvey Weinstein.

I teorien, aksjonærer bør ha en stor stemme gjennom sine rettigheter til å godkjenne den av styret, revisor, og endringer i corporate policy. En av de to partene til Apple brev, California State Lærere Retirement System (Calstrs), er en $222bn pensjonsordning med store eierandeler i mange offentlige virksomheter.

Investorer som skrev til Apple har en mulighet til å endre spillet

Calstrs har historisk forsøkte å påvirke selskapene gjennom sin stemmegivning valg. Som ikke fungerer ofte som det store flertallet av aksjonærer støtte ledelsen når de stemmer. Som et resultat, administrerende direktører og styrene har gradvis erodert som aksjeeier i flere tiår, til det punktet hvor teknologi ledere som Facebook, Google, og klikk er fullstendig kontrollert av sine grunnleggere.

Erosjon av aksjeeier førte til fremveksten av en slags aktivist investor, som bruker aggressive offentlige tiltak for å tvinge ledelsen til å endre sin atferd. Denne taktikken fungerer ofte nok til at aktivist kategorien har vokst de siste årene. Den andre parten til Apple brev, Jana Partnere, er en svært vellykket aktivist investor. Jana er et hedgefond, noe som betyr at de kan “gå lang” på aksjer de tror vil gå opp og “selge korte” aksjer de tror vil gå ned.

‘Facebook’s change to its News Feed does little to address the concerns I have with the platform.’

Facebook

Twitter

Pinterest

‘Facebook endring til sin nyhetsfeed gjør lite for å løse de problemene jeg har med plattformen.’ Foto: Gitt Ruvic/Reuters

En annen valgkrets med makt til å påvirke eierstyring og selskapsledelse er kunder. I tilfelle av internett-plattformer, kundene er annonsører. Til dags dato, annonsører har fast med de store internett-plattformer.

Brukere kan ha betydelig innflytelse på internett selskaper, men bare hvis de slutter å bruke plattformen. Mer enn 2 milliarder mennesker over hele verden bruker sosiale medier, to tredjedeler av dem bruker Facebook hver dag. En skremmende stor prosentandel av smartphone eiere viser tegn på avhengighet. De kan ikke slutte.

Den siste kategorien som betyr noe er ansatte. I kunnskap bedrifter som Facebook og Google-ansatte har langt mer makt enn de er klar over. Vi så dette i tilfelle av Uber, hvor styret og aksjonærer ignorert påståtte malfeasance i mange år, og det er kun gjort endringer etter at et blogginnlegg av en tidligere ansatt, Susan Fowler, om selskapet er giftig management kultur forårsaket en ansatt opprør. Så langt har de ansatte i de andre plattformene har forble lojal til ledelsen, til tross for en tsunami av dårlige nyheter.

Hvorfor Facebook ‘ s news feed er i endring, og hvordan det vil påvirke deg

Les mer

Investorer som skrev til Apple har en mulighet til å endre spillet. Calstrs representerer lærere, så det gjelder å beskytte barn fra internett-avhengighet er en hovedoppgave. Den har stor stemmerett og en vilje til å bruke det. Jana har dannet et nytt fond for å gjøre sosiale påvirkning på samfunnet å investere, noe som hedgefond modellen til denne verden for første gang.

Hvis investorer som Jana og Calstrs gjelder aktivist og hedgefond teknikker for å drive sosial endring – heller enn å maksimere aksje priser – resultatene kan være dramatiske.