I omloppsbana en satellit med en experimentell teknik för att hitta vatten i rymden

73

Bolaget Planetary Resources, som uppmärksammats av Googles grundare Larry page för sin idé om gruvdrift i rymden så mycket att han bestämde sig för att bli en av dess främsta investerare, tog ytterligare ett steg mot det stora målet. Nyligen, hon framgångsrikt i omloppsbana cubesat “Arkyd-6”, utrustad med experimentell teknik, utformad för att söka efter vatten i rymden. Lanseringen gjordes med hjälp av en Indisk raket pslv – (PSLV) och var i normalläge. Företaget har redan fått telemetri från satellit.

På Planetens Resurser notera vikten av denna experimentella teknik och säga att effektiv användning av dem kommer att vara av avgörande betydelse för deras nya satellit – “Arkyd-301”, eftersom det är denna teknik som bolaget har för avsikt att använda som främsta verktyg för prospektering av resurser i anspråk.

Inledningsvis Planetary Resources har drabbats av en våg av skepsis (och även en viss grad av förlöjligande) i fråga om sina planer på gruvdrift i rymden, samtidigt som många analytiker säger att kostnaden för att genomföra idén upprepade gånger kommer att överstiga de eventuella fördelar som kan utvinnas från råvaruutvinning på samma asteroid.

Planerna Planetary Resources verkligen tittar trotsigt ambitiösa i ljuset av det faktum att i sina tidiga dagar var det att tjäna pengar enbart genom satelliter som används för regelbunden övervakning och insamling av information om Jorden och inte ett utrymme av naturresurser. Den sista starten, verkar det som, upprepar denna trend, säger experterna, men visade med en twist och ett uttalande av företaget:

“I händelse av en lyckad effektiv drift av alla experimentella system, Planetary Resources planer på att använda satellit “Arkyd-6″ för MWIR är bilder (mid-IR-delen av spektrum) på ytan av Jorden. Föremål för observationer kommer att leverera jordbruks -, gruv-regioner och gruvdrift infrastruktur och energi”, kommenterade en senior ingenjör på Planetens Resurser Chris Vorhes.

“Dessutom, vi planerar också att utrymme observationer från en låg omloppsbana runt jorden. Tack vare “Arkyd-6″ bolaget kommer att kunna utveckla den strategi för den fortsatta utvecklingen och användningen av teknik för vetenskaplig och ekonomisk bedömning av asteroider under uppdrag för att utforska yttre rymden resurser, som kommer att hållas senare.”

En viktig teknik som kommer att testa killar från Planetary Resources, är en sensor i mitten av ir-delen av spektrum som det är tänkt att få hög kvalitet och precisa ir-bilder. Denna teknik kommer att utgöra grunden för bolagets planer på att utveckla ett nytt system för upptäckt av vatten i rymden, som är planerad att börja använda i nästa steg i utvecklingen av satellit-plattform Arkyd företag.

Dessutom, via satellit “Arkyd-6” kommer att kontrollera och andra tekniker, inklusive sådana som är avsedda för produktion, beräkning av höjder och två-vägs kommunikation.

Rymdfarkosten kommer att arbeta på ett helt Självständigt sätt, men det kommer ständigt övervakas från driftcentralen av satelliter Planetens Resurser.

“Framgången för Sputnik “Arkyd-6” kommer att avgöra framtiden för tekniska filosofi och sätt i utvecklingen av vår innovativa projekt. Vi kommer att fortsätta utvecklingen av detta område genom ytterligare steg i skapandet av satellit – “Arkyd-301″ och i slutet kommer att gå till den omhuldade mål för hela programmet – början av uppdrag för utveckling av utrymme mineral resources”, — sade VD och koncernchef för Planetary Resources Chris levitiska.

I omloppsbana en satellit med en experimentell teknik för att hitta vatten i rymden
Nikolai Khizhnyak