CES 2018: talestyrt dusjer, ikke-kompatibel roboter og smart toaletter

53

Stemmen assistenter var i alt på messen, noe som tyder på fremtiden er smart – men er det noen som faktisk ønsker å snakke til sin toalett?

Kohler Numi’s smart toilet, complete with voice-activation, mood lighting, heated seat, foot warmer and advanced bidet functionality with air dryer.

Kohler Numi smart, toalett, komplett med stemmeaktivering, stemningsbelysning, oppvarmet sete, fot varmere og avansert bidé funksjonalitet med lufttørker.
Foto: Kohler

CES

CES 2018: talestyrt dusjer, ikke-kompatibel roboter og smart toaletter

Stemmen assistenter var i alt på messen, noe som tyder på fremtiden er smart – men er det noen som faktisk ønsker å snakke til sin toalett?

Fre 12 Jan 2018 14.16 GMT

Sist endret på Fre 12 Jan 2018 14.18 GMT

Den årlige trend-setting tech extravaganza som er International CES i Las Vegas nærmer seg slutten, etter å ha lidd seg gjennom regn, strømbrudd og et par lite samarbeidsvillig roboter. Og det er tydelig at din stemme er mer viktig enn noen gang.

CES 2018 kjørte hjem den store teknologi mener stemme er den neste store utviklingen innen databehandling. Først måtte vi datamaskinen, og deretter smarttelefonen og nå stemme assistenter.

Smart høyttalere som Amazon ‘s populære Echo enheter og Google’ s Home, som begge hadde en killer Jul, er bare en stikkontakt for artificial intelligence-drevet stemme assistent.

Google omvendt-ferreted fra Google sin egen merkevare strategi å følge Amazon er ført i å åpne opp sin Assistent voice system til en tredjepart. Produsenter fra hele ender av skalaen, fra high-end danske firmaet Bang & Olufsen til billig og munter Anker, sparket ut kunngjøringer av nye smart-høyttalere. Noen, slik som LG har også lansert såkalte smart-skjermer med Google Assistant – en direkte skudd på Amazon ‘ s Echo Vis smart høyttaler med en skjerm.

An employee demonstrates home appliances that can be controlled by Amazon Alexa at the LG booth during CES.

Facebook

Twitter

Pinterest

En ansatt viser hvitevarer som kan kontrolleres av Amazon Alexa på LG messe under CES. Foto: John Locher/AP

Men mens Google kamp strategi for hjemmet ble klart å fange opp med Amazon, markedsleder er CES var ganske annerledes. Dens Alexa stemme assistent dukket opp i ting så forskjellige som dusj, speil, lys, brytere, mikrobølgeovner og biler, tydelig frigjort fra rammen av høyttaler-lignende ting – uansett om noen faktisk ønsker en talestyrt dusj.

Ben Wood, sjef for forskning på CCS Insight, sa: “Google, Amazon, Microsoft og andre kjemper ikke bare for å sementere sin stemme teknologier, men også for å sikre sin assistent plattformer er dypt forankret på tvers av hele spekteret av forbrukerelektronikk til å opprettholde og utdype forbruker engasjement.”

“Basert på hva vi har sett så langt, det er ingen tvil om at Amazon Alexa fortsetter å lede kostnad når det kommer til å stemme assistent integrering.”

Ett sted Alexa og Google har særlig mistet ut er Mercedes-biler. Den tyske bilindustrien power house avduket en ny “Hei Mercedes” system for voice-kontroll-system for sine biler, bestemmer seg for å gå alene i et trekk Geoff Blaber fra CCS Insight kalt “forvirrende”.

“Akkurat som de fleste i bransjen er erkjennelsen av behovet for å integrere teknologi og bedre tid til markedet gjennom samarbeid, partnerskap og åpne plattformer, Mercedes er de bestemmer seg for å finne opp hjulet på nytt med en helt fortrolig tilnærming,” sa Blaber.

Smart home overbelastning

Facebook

Twitter

Pinterest

Som om stemme-aktivert alt dette ikke var nok, viser etasjene var fylt med en forvirrende rekke smarte hjem gadgets kjemper for forbruker kontanter.

Smart høyttalere har fornyet interesse i det smarte hjemmet markedet, fungerer som et sentralt knutepunkt, og derfor et gateway drug til smart alt, selv om det i hovedsak lightbulbs til nå.

Noen “smarte” ting, som for eksempel lekkasje deteksjon enheter vist frem på CES, synes å være fornuftig, rett og slett ved å varsle deg til spørsmål om ditt hjem som kan dent bank konto hvis du ikke behandles umiddelbart. Andre, slik som Kohler $6,000 Numi smart toalett, ikke så mye. Det er stemme-aktivert, har stemningsbelysning, oppvarmet sete, fot varmere og avansert bidé funksjonalitet med lufttørker. Nydelig.

“Jeg arme forbruker,” sa Treet. “Smart home nå har en så forvirrende sett av valg det er nesten umulig å finne ut hva som er den beste løsningen.”

Flygende drosjer og lys-up droner

Computer says no … Cloi stopped responding to LG’s vice president of marketing as he tried to show off the company’s new toy.

Facebook

Twitter

Pinterest

Cloi sluttet å svare til LG ‘ s vice president of marketing som han prøvde å vise frem selskapets nye leketøy. Foto: David Becker/Getty Images

Men hvis CES 2018 var å bli husket for noe, vil det være for ikke-kompatible roboter.

LG viste frem sin Cloi hjem-hjelpe roboten som var ment å fungere som et grensesnitt mellom deg og dagligdagse ting i livet som for eksempel vaskemaskin tørketrommel eller i ovnen. Dessverre, minutter ut i live demo Cloi sluttet å svare til LG ‘ s vice president of marketing David VanderWaal å skape en pinlig én-veis samtale som han prøvde å lokke fram et svar.

“Episoden viste seg å være en passende metafor for mye av teknologien på vis på CES i år, spesielt i området av forbruker robotics,” sa Treet. “Det virket som om mange av enheter på vis var ikke helt klar for primetime.”

At selv utvidet til også å vise seg, som på grunn av kraftig nedbør, fikk en blackout midt-utstilling forlater deltakere under nødlys i tre timer.