Blå Ursprung har testat raket motor, avsedd att ersätta de ryska RD-180

55

USA är nu starkt beroende av ryssland RD-180-motorerna, som används för att starta raketer Atlas-5, och det oroar den Amerikanska regeringen. I 2010, det privata företaget Blue Origin bestämde sig för att rätta till situationen och bestämde sig för att utveckla sin egen raketmotor, kan i framtiden att ersätta ryska. Nu företrädare för Blue Origin, rapporterade att motorn var framgångsrikt testats.

I samband med nästa bränning test, motorn visade goda resultat. Sedan det senaste testet utvecklare har lyckats öka motorns effektivitet och minska dess kostnader. Nu experter rapporterar att motorn-4 kommer att kosta 40 procent mindre än den ryska RD-180, men han kommer att vara en av de mest kraftfulla Amerikanska motorer som används i raketen.

Utvecklare utmanas att skapa en billig och praktisk motor, enkel i tekniska termer. När alla lanseringen fordon kommer att vara återanvändbara, sådana motorer kan också använda fler än en gång — denna punkt är också upp i utvecklingen. Dessutom, den nya motorn använder flytande metan för lagring som inte kräver stora tankar.

Men den faktiska användningen av HA-4 är fortfarande långt. Representanter från NASA planerar inte att överge ryska motorer fram till 2025.

Blå Ursprung har testat raket motor, avsedd att ersätta de ryska RD-180
Vyacheslav Larionov