Skapat en läkare-robot, som stimulerar tillväxten av inre organ

47

Regenerativ möjligheter i vår kropp, trots den ganska stora reserver är mycket begränsade, särskilt om frågan avser återvinning av inre organ efter skada. Och experter Boston children ‘ s hospital nyligen infört en implanterbar medicinsk robot, vilket kan stimulera tillväxt av skadade strukturer utan att detta stör deras arbete och orsakar avstötning av kroppen.

Första robot medicinska system som är avsedda för behandling av esofagus atresi är en medfödd hypoplasi av matstrupen med en total avsaknad av fysiologiska lumen och obstruktion. Just nu, denna sjukdom kan botas med hjälp av rekonstruktiv kirurgi eller med hjälp av en speciell metod för stretching (en procedur som kallas Focker). Och för den sista metoden, bör patienten hållas i en medicinsk koma för 1-4 veckor.

Nya robotsystem implantatet inte bara gör det möjligt för patienten att bli medveten, men inte kräver en särskilt strikt sängläge. Den är ansluten till matstrupen och själv täckt med mjuk, biologiskt inert skal. Roboten är fast med hjälp av två speciella ring-formade fixturer, som sakta “dra” matstrupen, sträcker det i rätt riktning. Experiment på djur kunde uppnå vävnad växer till 2,5 millimeter i 24 timmar. Medan djuren visade inga tecken på obehag, och kroppen balanserad och dess diameter. Som framgår av en av studiens författare, Dr Pierre DuPont,

“Ingen vet optimal kraft som bör tillämpas för att stimulera tillväxten av kroppen. Roboten kan också bestämma den mängd kraft och tillämpa den på ett korrekt och effektivt sätt.”

Skapat en läkare-robot, som stimulerar tillväxten av inre organ
Vladimir Kuznetsov