Kina har byggt en superdator kan utföra en biljoner beräkningar per sekund

68

Kinesiska forskare har satt en ny ambitiösa mål till 2020 för att slutföra utvecklingen av en superdator Tianhe-3, vars datorkraft kan nå biljoner operationer per sekund, informerar webbplatsen av den Kinesiska vetenskapsakademin.

Biljoner operationer per sekund är en hel del, och nu är världen inget land är inte så snabb superdatorer. Kina fortsätter att ligga i täten av superdatorer, vilket skapar en mycket kraftfull maskin snabbare och omkörning Japan och Usa. Viktigast av allt superdatorer alltid hitta tillämpning i olika branscher. Så, släpptes för några år sedan, Tianhe-1 serverar 1600 forskargrupper från olika städer och hjälper till att leda den Kinesiska 1200 innovativa projekt, som samtidigt bidrar till att utveckla mediciner, förutsäga vädret, och att utföra andra uppgifter som är viktiga.

Trots att USA införde ett förbud mot export av Kinesiska marker för superdatorer, Kinesiska var snart kunna skapa sina egna marker, så det kommer att öka kapaciteten av superdatorer fortsätter, och igen det finns inget behov av försörjning av utländska komponenter, superdatorer är byggt mycket snabbare. 2018 kommer att vara i drift Sunway Exascale, som kommer att ersätta den snabbaste datorn i Kina Sunway TaihuLight.

Nu Kina står för det största antalet av superdatorer — 202.

Kina har byggt en superdator kan utföra en biljoner beräkningar per sekund
Vyacheslav Larionov