Kina har bygget en supercomputer, der kan udføre en billion beregninger per sekund

31

Kinesiske forskere har sat nye ambitiøse mål inden 2020 at færdiggøre udviklingen af en supercomputer Tianhe-3, hvis beregningskraft kan nå billioner operationer per sekund, — oplyser hjemmesiden af den Kinesiske Academy of Sciences.

De billioner operationer per sekund er en masse, og nu er verden intet land er ikke så hurtig supercomputere. Kina fortsætter med at lede inden for supercomputere, at skabe en meget kraftig maskine hurtigere og overhalede Japan og Usa. Vigtigst af alt supercomputere altid finde anvendelse i forskellige brancher. Så, udgivet for et par år siden, Tianhe-1 serverer 1600 forskergrupper fra forskellige byer og hjælper med at føre den Kinesiske 1200 innovative projekter, samtidig bidrage til at udvikle lægemidler, at forudsige vejret, og at udføre andre vigtige opgaver.

På trods af USA indført et forbud mod eksport af Kinesiske chips til supercomputere, Kineserne var snart i stand til at skabe deres egne chips, så den øgede kapacitet af supercomputere fortsætter, og igen er der ikke behov for levering af udenlandske komponenter, supercomputere er bygget meget hurtigere. I 2018 vil blive bestilt Sunway Exascale, som vil erstatte den hurtigste computer i Kina Sunway TaihuLight.

Nu er Kina tegner sig for det største antal af supercomputere — 202.

Kina har bygget en supercomputer, der kan udføre en billion beregninger per sekund
Vyacheslav Larionov