Digital dystopi: tech slaveri og død, personvern – podcast

37

I den første episoden av vår fire-del-serien, Jordan Erica Webber spør om vår digitale selv er eid av tech bedrifter i en ny form for slaveri?

Shredded bank documents

Foto: bunhill/Getty Images

  • Abonner via Apple Podcaster
  • Last ned MP3
  • Podcast feed URL

Fre 12 Jan ’18 08.00 GMT

Abonner på og skrive en anmeldelse på iTunes, Audioboom, Mixcloud, Adrevet eller på din favoritt podcasting-appen og delta i diskusjonen på Facebook og Twitter

Er internett ødelagt? Og har den utopiske 90-tallet net blitt erstattet av digitale føydalisme, der et par kraftige enheter utøve kontroll over oss alle digitale livegne? I denne serien, Jordan Erica Webber ser på internett-aktivert dystopi, og hvordan selv den teknologi som er designet for å gjøre godt kan ende opp med å forårsake skade.

For å kick off, vi utforske om våre personvern har blitt kompromittert av tech giganter som forretningsmodeller avhenger av fangst og monetising våre data. Vi snakker med cyborg rettigheter aktivisten Aral Balkan, administrerende direktør i UK charity Personvern Internasjonale Gus Hosein, og Kevin Kelly, grunnlegger og redaktør av magasinet Wired og forfatteren av Den Uunngåelige: Forstå 12 Teknologiske drivkrefter Som Vil Forme Vår Fremtid.

  • Følg oss på Twitter: @jawsew, @mriainchambers, og @guardianaudio
  • Fortelle oss hvordan teknologien påvirker deg. E-post guardianchips@gmail.com
  • Lytt til mer Guardian podcaster som Fotball Ukentlig, Historie og Vitenskap Ukentlig