Må jeg fortsatt PC-tuning-programvare for Windows-10?

27

Ludo lurer på om han burde holde å betale for kommersielle clean-up program til å kjøre i Windows-10. Heldigvis er det er gratis alternativ suites

Windows 10 already includes a disk clean-up program and an add/remove programs utility, plus some monitoring and disk defragmentation routines.

Windows-10 allerede inkluderer en disk clean-up program og legg til/fjern programmer, pluss noen overvåking og disk defragmentering rutiner.
Foto: Drew Angerer/Getty Images

Windows-10

Spør Jack

Må jeg fortsatt PC-tuning-programvare for Windows-10?

Ludo lurer på om han burde holde å betale for kommersielle clean-up program til å kjøre i Windows-10. Heldigvis er det er gratis alternativ suites

Tor 11 Jan ’18 11.47 GMT

Må jeg fortsatt betalt for programvaren som ParetoLogic PC Health Advisor med Windows 10 Pro? Ludo

Kort svar: nei. Tune-up programmer har hatt noen suksess i bommen år fra Windows 95 til XP, når maskinvaren ble tregere og optimalisering kan gjøre en forskjell. I dag, Windows 10 ser etter seg selv ganske godt, og den enkleste “tune up” er å gå til Utvinning delen av appen Innstillinger og velge “Reset denne PC”. En annen mulighet er å gjenopprette fra en sikkerhetskopi gjort før noen problemer dukket opp.

Windows-10 allerede inkluderer en disk clean-up program og legg til/fjern programmer, pluss noen overvåking og disk defragmentering rutiner. Den nye Task Manager gir deg en enkel måte å styre hva din PC belastning på start-up. De viktigste tingene er det som mangler er en registry cleaner og en måte å kontrollere tredje-parts programmer for å se om de trenger oppdatering. Men jeg har aldri sett noen bevis som registret rengjøringsmidler gi fordeler, og de kan være skadelig. Også, mange tredjeparts-programmer har sin egen oppdatering systemer. Dette er tilfelle i området der det virkelig gjelder: nettlesere.

Tune-up og optimalisering programmer kan likevel være nyttig, fordi de gir en rekke verktøy i én praktisk pakke. Problemet er at de kan finne hundrevis eller kanskje tusenvis av “feil”, og deretter be om penger til å fullføre clean-up. Denne typen markedsføring setter folk av hele kategorien, og som et resultat, selv anerkjente programmer lide.

ParetoLogic PC Health Advisor kan bli en anerkjent produkt – jeg har aldri brukt det – men trenger du egentlig ikke trenger det, og du trenger ikke å betale $50 i året (eller hva) for en clean-up program. Hvis du vil ha en, Piraform CCleaner er Gratis gjør jobben godt nok for de fleste folk. Ellers er min nåværende preferanse er å laste ned konkrete verktøy bare når du trenger dem.

Når du laster ned noen freeware, alltid se opp for uønskede “foistware” som kan være sammen med programmet du ønsker.

Tune-up suites

CCleaner Free.

Facebook

Twitter

Pinterest

CCleaner Er Gratis. Foto: C Cleaner

Jeg har vært å anbefale CCleaner for rundt ti år, så det har stått testen av tid. Den gratis versjonen gjør en god jobb med å rydde ut midlertidige filer, loggfiler, cookies, minnedumper og så videre. (Du kan velge bort ting du ønsker å holde.) Det inkluderer også en ikke-aggressiv registry cleaner, som jeg prøvde bare å se hva den gjorde. Det gjorde ikke produsere noen merkbare forbedringer, men i det minste er det ikke gjøre noen skade.

CCleaner også inkluderer en disk analyser, duplicate file finder, og en disk svaber. Det kan også avinstallere annen programvare.

Selvfølgelig, Piriform ønsker du oppgradere til betalt-for-Profesjonelle og Profesjonelle Pluss utgaver. The Professional Plus versjonen inneholder ytterligere tre Piriform programmer: Defraggler disk defragmentering programvare, Recuva file recovery program, og Speccy, som gir en veldig god oversikt over dine PC-maskinvare og enheter. Du kan imidlertid laste ned gratis versjoner av alle tre separat.

I juli i fjor, Piriform, en liten Britisk selskap, ble kjøpt av Avast, anti-virus programvare-giganten som også eier AVG. I August, CCleaner v5.33 besto på 32-bit Pc-er og malware ble satt inn i installasjonsprogrammet. I henhold til Avast, dette var et målrettet angrep rettet mot et dusin teknologi for bedrifter, og skadelig programvare ble lastet ned til bare 40 kjent datamaskiner, eller 0.0018% av Pcer som kjører den kompromitterte CCleaner.

Piriform åpenbart erstattet den kompromitterte versjon av sin programvare, men det blir bedt om noen brukere til å prøve andre produkter, slik som Glarysoft er Glary Utilities 5.91. Dette har minst 30 funksjoner. Så vel som den vanlige, det inkluderer en memory konverteringsoptimerer, en disk space analyzer, en fil encrypter, en fil splitter/snekker, system backup og gjenoppretter registret backup og restore, og en fast file finder.

Jeg har egentlig ikke brukt Glary Utilities – jeg installerte den i går, bare for å sjekke det ut – men det ser ut til å fungere godt nok til å konkurrere med CCleaner. Det gjorde ikke installere en isearch.glarysoft.com redirect, eller en verktøylinje, og det har en god vurdering på troverdig Store Geeks nettstedet. (Annoyingly, det krever en omstart når du avinstallere det.)

Plukke den beste

Glary Utilities.

Facebook

Twitter

Pinterest

Glary Utilities (Verktøy). Foto: Glary

Clean-up suites er praktisk, men de kan ikke gi deg fleksibilitet, spekter av valg eller, noen ganger, i kraft av frittstående verktøy. Det er som regel verdt å laste ned minst et par av disse, prøver dem, og avinstallere de du ikke liker. I dette markedet, personlige preferanser teller for mye.

Jeg har allerede viet to svar på noen av de mest populære og/eller mest nyttige verktøy, så les Hvilke programmer du bør installere når du setter opp Windows-10? og Som Windows-programmer for mer avanserte brukere anbefaler du? Det er også mange gode forslag i kommentarfeltet.

Frittstående programmer som Revo Uninstaller, Søk Alt, 7-Zip, SiSoftware ‘s Sandra Lite analyser, CrystalDiskInfo, Auslogic er Disk Defrag Gratis, Heidi’ s Viskelær og Macrium Reflekter Gratis backup-programmet er alle bedre enn noe jeg har lagt merke til i suite form.

Utsikten vil variere mer markant når det gjelder diskplass analysers og duplikat fil finnerne, men for øyeblikket er mine stemmer går til Splashsoft er RidNacs og BigBang er DoubleKiller. De er ikke den peneste, men de gjør jobben.

Uansett, publikum-hentet AlternativeTo nettstedet vil foreslå mer enn nok av alternativer.

Programvare-oppdateringer

Det viktigste verktøyet mangler fra Windows-10 og mange clean-up/tune-up suites er et program som sjekker om programvaren er oppdatert. I dag, de fleste sikkerhetshull er i tredjeparts-programmer, for eksempel Adobe Reader, Flash, Oracle Java, Apple iTunes, og så videre. Din PC kan kjøre kode fra dusinvis av leverandører, og du sannsynligvis ikke vet hvilke programmer nødvendige sikkerhetsoppdateringer. Selv om du gjorde det, det ville ta aldre til å oppdatere dem alle separat.

Noen anti-virus vendors har gått i brudd. For eksempel, Avast inneholder et verktøy for å oppdatere programvare fra tredjepart, Kaspersky og har gitt sin gratis Software Updater som et frittstående verktøy.

Men, jeg fortsatt foretrekker Secunia ‘ s Personal Software Inspector, som nå eies av Flexera. Det kan vanligvis installere oppdateringer automatisk, det finner programmer som Kaspersky ignorerer, det gir deg en andel resultat (gamifying oppdateringer) og holder en historisk rekord… dog uten de fine grafer som er gitt i den gamle versjonen.

Flexera ikke be om ditt navn og e-postadresse, men sin markedsføring e-post har en stopp-knappen.

Har du et spørsmål? E-post til Ask.Jack@theguardian.com