Kodak fører økningen i selskaper å utnytte bitcoin buzz

37

Selskaper svingbare til, eller bare som viser en interesse i, cryptocurrencies og tilhørende teknologi har resultert i en plutselig eksplosjon i aksjekursen

Kodak at CES

Kodak stall på CES 2018. Aksjer i selskapet mer enn doblet i 24 timer etter at kunngjøringen det skulle lansere en cryptocurrency.
Foto: David Mcnew/AFP/Getty Images

Bitcoin

Kodak fører økningen i selskaper å utnytte bitcoin buzz

Selskaper svingbare til, eller bare som viser en interesse i, cryptocurrencies og tilhørende teknologi har resultert i en plutselig eksplosjon i aksjekursen

@alexhern

Tor 11 Jan ’18 12.22 GMT

Sist endret på Tor 11 Jan ’18 12.23 GMT

Kodak hit overskrifter denne uken når selskapet annonsert en plan for å starte “foto-sentriske cryptocurrency å styrke fotografer og byråer til å ta større kontroll i bildet rights management”. Med andre ord, den ærverdige kameraet selskapet er å komme inn på bitcoin hype.

Aksjer i Kodak, som hadde vært i stor grad flat for de tre foregående månedene og stadig dårligere for fem år før det, mer enn doblet i følgende 24 timer, som selskapet insisterte på at det ikke bare var å pumpe ut “hot buzzwords”.

“For fotografer som har lenge kjempet for å hevde kontroll over sitt arbeid og hvordan den brukes, disse buzzwords er nøkkelen til å løse det som føltes som et uløselig problem,” Kodak KONSERNSJEF Jeff Clarke sa. I stedet for selskapet sier, det kan bruke disse teknologiene, samt ytterligere buzzwords inkludert “kunstig intelligens-teknologi” som gjør det mulig for fotografer å “motta betaling raskere” for å bygge en form for desentralisert stock photo library.

Q&A Hva er bitcoin og er det en dårlig investering?

Vis

Skjul

Bitcoin er den første, og største, “cryptocurrency” – et desentralisert omsettelige digital ressurs. Enten det er en dårlig investering er det store spørsmålet. Bitcoin kan bare brukes som et medium for utveksling og i praksis har blitt langt viktigere for den mørke økonomi enn det har for de fleste legitime bruksområder. Mangel av noen sentral autoritet gjør bitcoin bemerkelsesverdig motstandsdyktige til sensur, korrupsjon eller forskrift. Det betyr at det har tiltrukket seg en rekke støttespillere fra libertarian monetarists som liker ideen om en valuta uten inflasjon og ingen sentralbank, til langere som liker det faktum at det er vanskelig (men ikke umulig) å spore en bitcoin transaksjonen tilbake til en fysisk person.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding.

Hvor nøyaktig systemet vil fungere, er fortsatt uklart: et “lite papir”, som forteller om den tekniske grunnleggende ideen, er satt til å bli utgitt i tre uker. Men en mangel på detaljer har aldri skadet noen annonserer en bedrifts interesse i cryptocurrencies: over og over igjen, selskaper mottar massiv øker i aksjemarkedet bare for å kunngjøre at de har bestemt seg for å endre fokus og angi cryptocurrency markedet.

Fredag 15. desember, for eksempel, fintech fast LongFin så en stor økning i interesse etter at det har annonsert en bitcoin-fokusert pivot. Selskapet, som tilbyr et “low-latency og høy frekvens valuta arbitrage plattform” og bare gikk offentlig forrige tirsdag, kunngjorde at det hadde ervervet Ziddu.com “en Blockchain teknologi myndighet løsninger”.

Mandagen etter oppkjøpet ble annonsert, lager, som hadde vært handel på $5 siden det gikk offentlig, havnet på $126, før slippe ned til $60. Gjennom Ziddu, LongFin håper å kunne tilby en cryptocurrency, Lager Mynter, designet for å la importører og eksportører ta ut mikro-lån støttet av varene de har.

LongFin er på ingen måte den første small cap-selskapet til å dra nytte av den cryptocurrency boom. Elektrisk forsyning, firma Digital Kraft så sitt lager spike av 750% i tre uker mellom November og desember etter annonserte sine planer om å mine cryptocurrencies. I 10 år tidligere, Digital Power hadde aldri handlet over $3, men en bølge av interesse fra investorer har nå presset det til mer enn $5.

A Hong Kong technology trader sell bitcoin mining computers.

Facebook

Twitter

Pinterest

En Hong Kong-teknologi næringsdrivende selge bitcoin mining datamaskiner. Cryptocurrency ‘mining” er krevende og innebærer bruk av spesialiserte datamaskiner til å gjøre veldig enkle beregninger raskt. Foto: Alex Hofford/EPA

Cryptocurrency “mining”, som innebærer bruk av spesialiserte datamaskiner til å gjøre veldig enkle beregninger raskt. Det er svært kraftkrevende, og den viktigste grunnen for beregninger som tyder på at energi-bruken av bitcoin-nettverket er større enn i Republikken Irland.

Men LongFin og Digital Power begge var minst i allied industries da de annonserte fokus på cryptocurrencies. Tobacco company Rik Sigarer Inc hadde ingen åpenbare lenke til sektoren når det annonsert i midten av desember at det hadde “arkivert å endre navnet til” Intercontinental Technology, Inc.'”, noe som gjenspeiler sin nye fokus.

Den nye ledelsen av firmaet annonserte at de ville gå inn i virksomheten til cryptocurrency mining “av vårt eierskap og drift av flere cryptocurrency gruvedrift maskiner”, ifølge Richard Davis, Rik Sigarer’ president. På nyhetene, selskapets aksjer steg med 2,233%, fra $0.03 til $0.70. Selv etter bølge døde ned, lager fortsatt opp med nesten 1000%, handel på $0.28 på tidspunktet for trykk.

Selskapene har dratt nytte av en økning i interessen for cryptocurrencies, matchet av vanskeligheten i å investere direkte i sektoren, spesielt for regulert finansielle foretak. I desember, US SEC advarte mot “ekstrem forsiktighet” over cryptocurrency investeringer, og understreker at de tilbød “vesentlig mindre investor beskyttelse enn i våre tradisjonelle verdipapirmarkedene, med tilsvarende større muligheter for svindel og manipulasjon”.

Jay Clayton, leder av SEC, understreket det faktum at mange cryptocurrency investeringer var flouting loven ved ikke å registrere deg som verdipapirer med kommisjonen.

“Bytte ut en tradisjonell bedriftens interesse registrert i en sentral ledger med en virksomhet interesse registrert gjennom en blockchain oppføring på et distribuert ledger kan endre form av transaksjonen, men det gjør ikke endre stoffet,” sa han.

  • Små OSS brus firmaet skifter navn til å tjene penger på bitcoin mania