Bitcoin dråper $2000 verdi som Sør-Korea kunngjør planlagt trading forbud

35

Nyheter følger landets innskrenking av cryptocurrencies som for børser er herjet over påståtte skatteunndragelse og frykt for spilleavhengighet

Bitcoin aflame

Bitcoin er 1,500% økning siden januar 2017 ført til stor etterspørsel, påfylling bekymringer av en voksende gambling avhengighet i landet.
Foto: Anadolu Agency/Getty Images

Bitcoin

Bitcoin dråper $2000 verdi som Sør-Korea kunngjør planlagt trading forbud

Nyheter følger landets innskrenking av cryptocurrencies som for børser er herjet over påståtte skatteunndragelse og frykt for spilleavhengighet

Tor 11 Jan ’18 10.42 GMT

Sist endret på Tor 11 Jan ’18 10.44 GMT

Verdien av bitcoin kastet ut 13.5% i de tidlige timer av torsdag etter nyheten slo Sør-Korea planlegger å forby cryptocurrency handel.

Nyheter av forbudet følger plyndringen av lokale cryptocurrency utveksling av politiet og skattemyndighetene over påståtte skatteunndragelse, som en av de viktige land som driver etterspørselen for bitcoin og andre virtuelle valutaer forsøk på en clampdown.

“Det er store bekymringer angående virtuelle valutaer, og [de] justisdepartementet er i utgangspunktet å forberede et lovforslag om å forby cryptocurrency handel gjennom utveksling,” justisminister Park Sang-ki sa.

Q&A Hva er bitcoin og er det en dårlig investering?

Vis

Skjul

Bitcoin er den første, og største, “cryptocurrency” – et desentralisert omsettelige digital ressurs. Enten det er en dårlig investering er det store spørsmålet. Bitcoin kan bare brukes som et medium for utveksling og i praksis har blitt langt viktigere for den mørke økonomi enn det har for de fleste legitime bruksområder. Mangel av noen sentral autoritet gjør bitcoin bemerkelsesverdig motstandsdyktige til sensur, korrupsjon eller forskrift. Det betyr at det har tiltrukket seg en rekke støttespillere fra libertarian monetarists som liker ideen om en valuta uten inflasjon og ingen sentralbank, til langere som liker det faktum at det er vanskelig (men ikke umulig) å spore en bitcoin transaksjonen tilbake til en fysisk person.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding.

Nyheten sendte bitcoin priser tumbling $2,000 fra midnatt BRITISK tid fra en topp på $14,890, i henhold til data fra Coinbase, før du begynner å komme i de tidlige timer av formiddagen.

I Sør-Korea, der bitcoin handler på rundt 30% premie i forhold til andre land, den lokale pris kastet så mye som 21% etter statsrådens kommentarer.

Når et lovforslag er utformet, lovgivning for et regelrett forbud mot virtual mynt trading i Sør-Korea vil kreve et flertall av totalt 297 medlemmer av nasjonalforsamlingen, en prosess som kan ta måneder eller år.

Når håndheves, Sør-Korea forbud “vil gjøre trading vanskelig her, men ikke umulig,” sa Mun Chong-hyun, sjefanalytiker i EST Sikkerhet.

“Opptatt av handelsmenn, spesielt hackere, vil finne det vanskelig å ta ut sine gevinster fra virtuelle mynt investeringer i Korea, men de kan dra utenlands, for eksempel Japan,” Mun sa.

Det er mer enn et dusin cryptocurrency utveksling i Sør-Korea, ifølge Korea Blockchain Industry Association. Bitcoin er 1,500% økning siden januar 2017 ført til stor etterspørsel fra mange demografi, fra studenter til husmødre, påfylling bekymringer av en voksende gambling avhengighet i landet.

Av torsdag ettermiddag, mer enn 55,000 Sør-Koreanerne hadde undertegnet et opprop som ber presidentvalget Blå Huset for å stoppe protestene på den virtuelle valutaen, og bringer regjeringen nettsted til å stoppe opp.

Den Sør-koreanske bedt om markedet svingninger kom dagen etter billionaire investor Warren Buffett har sagt at han aldri ville investere i Bitcoin eller andre cryptocurrencies, og spådde den svært populære eiendeler er i for et fall.

Men det mange ikke dele Buffet ‘ s skepsis, med selskaper som Kodak rocketing i verdi ved å lansere nye cryptocurrencies og noen rett og slett ved å sette ord blockchain i deres navn.

  • Bitcoin faller $1,000 etter at Sør-Korea lover aksjon mot handel
  • Ananas Fond: hvorfor er en anonym bitcoin millionær gir bort $86m?