Spill som melodi: Apple låses opp Shazam for rapporterte $400 meter

56

Prislappen vil være mindre enn halvparten av $1bn musikk som identifiserer appen ble sist vurdert til når det utnyttet investorer i 2015

Shazam logo

Shazam er den nyeste SKIPSFART tech firma for å bli snappet opp av utenlandske kjøpere siden høsten i pund etter Brexit stemme.
Foto: Screengrabbed fra Itunes

Apple

Spill som melodi: Apple låses opp Shazam for rapporterte $400 meter

Prislappen vil være mindre enn halvparten av $1bn musikk som identifiserer appen ble sist vurdert til når det utnyttet investorer i 2015

@RupertNeate

Mandag 11 desember 2017 19.42 GMT

Første gang publisert på mandag 11 desember 2017 19.20 GMT

Apple har kjøpt Shazam, en London-basert applikasjon som lar brukere av smarttelefon for å identifisere musikk, for en rapportert $400 m (kr 300 meter).

Det AMERIKANSKE selskapet, som revolusjonerte musikk med introduksjonen av iPod og iPhone, sa Shazam var et naturlig valg for sin Apple Musikk-streaming tjeneste.

“Apple Musikk og Shazam er en naturlig passform, deler en lidenskap for musikk discovery og å levere gode musikk-opplevelser for våre brukere,” sier Apple.

Verken side ville offisielt si hvor mye Apple hadde betalt, men en figur på ca $400 meter har blitt rapportert, mindre enn halvparten av $1bn app ble sist vurdert til når det utnyttet investorer for kontanter i 2015.

En talsmann for Shazam, som ble grunnlagt i 1999, sa: “Shazam er en av de høyest rangerte apps i verden og elsket av hundrevis av millioner av brukere, og vi kan ikke forestille seg en bedre hjem for Shazam for å gjøre det mulig for oss å fortsette å levere innovative og magi for våre brukere.”

Kjøpet er Apples største oppkjøp siden det ble kjøpt rapper Dr Dre hodetelefoner selskapet Beats Elektronikk for $3bn i 2014.

Shazam er den siste i en rekke Britiske tech bedrifter til å bli snappet opp av utenlandske selskaper siden fallet i verdien av pund etter Brexit stemme. Microchip designer ARM Holdings ble solgt til Japan er Softbank for £24bn siste året. Hertfordshire-basert Chipmaker Imagination Technologies ble solgt til Kina-støttet private equity firm Canyon Bridge for £550m tidligere i år.

Shazam, noe som skaper “akustisk fingeravtrykk” av musikk og returnerer sangen informasjon og linker for smartphone-eiere til å kjøpe eller lytte melodien, har blitt lastet ned mer enn 1bn ganger. Appen er allerede brukt av Apple ‘ s assistent Siri, som tillater brukere å spørre: “Hvilken sang du spiller?”

Selv om Shazam er populært blant smartphone-brukere har slitt med å tjene mye penger, med en omsetning på $54m i 2016.

Shazam ble dannet i Hammersmith, west London, med en gruppe av venner frustrert over at de ofte hadde problemer med å vite navnene på sanger de likte på radio. Shazam gang før smarttelefoner og iTunes, så for å bruke tjenesten hadde folk til å ringe et nummer, sette telefonen opp til radioen, så får du en tekst som identifiserer sang.

Dhiraj Mukherjee, en av sin co-grunnleggerne, har klaget i et intervju med the Guardian at oppfinnelsen var også forut for sin tid. “Folk selv nå si,” Å, det er en god idé.’ I slutten, det var ikke nødvendigvis en fordel [for meg]. Å være i forkant av markedet har konsekvenser, så vel.”

Mukherjee, som har forlatt selskapet, sa han ikke kunne takle stresset av å jobbe i en oppstart. “Jeg pleide å jobbe 16 – til 18-timers dager, og jeg ville ærlig talt ikke har hatt utholdenhet over 15 eller 16 år [å bo med Shazam]. Jeg har en kone og tre barn, og de kan teste min utholdenhet på forskjellige måter.

“Når du har vært en gründer, kan du søke muligheter i en situasjon, men hvis du ikke er deg se hindringer eller risiko eller utfordringer. Tommelfingerregelen er: ikke gå konkurs, og lever for å kjempe en dag til.”

Av det opprinnelige teamet bak appen, Mukherjee, Chris Barton, Philip Inghelbrecht og Avery Wang, bare Wang gjenstår. Det tok 14 år før Shazam krysset over til lønnsomhet siste året, i stor grad takket være reklame inntekter.

Selskapet hadde tidligere planlagt å flyte på aksjemarkedet i et forslag til verdivurdering av $1bn.

• Følg Guardian Virksomhet på Twitter på @BusinessDesk, eller melde seg til den daglige Virksomheten i Dag e-post her.