Bitcoin boble advarsler utstedt som futures trading åpnes i Chicago

54

Første kontrakt på et regulert exchange er sett på som et steg mot legitimitet for cryptocurrency men volumet som omsettes er liten

the bitcoin logo

Chicago Board Alternativer for Exchange begynte å selge bitcoin futures på mandag.
Foto: Pierre Teyssot/AFP/Getty Images

Bitcoin

Bitcoin boble advarsler utstedt som futures trading åpnes i Chicago

Første kontrakt på et regulert exchange er sett på som et steg mot legitimitet for cryptocurrency men volumet som omsettes er liten

Mandag 11 desember 2017 18.37 GMT

Sist endret på mandag 11 desember 2017 22.01 GMT

Bitcoin har tatt et skritt i retning av legitimitet med lanseringen av et produkt på en Chicago exchange som tillater investorer å ta spill på prisen i fremtiden.

Den nye kontrakten på Chicago Board Alternativer for Exchange kom som digital valuta hoppet annet 10%, noe som frisk advarsler av en spekulativ boble etter forrige ukes 40% stigning i pris.

Bitcoin ble handel på $16,200 – opptil 10% på dag – mens den nye futures kontrakt handel i Chicago viste at tradere har ventet på cryptocurrency å være handel på enda høyere priser i januar.

Futures kontrakt handel på CBOE tillater tradere å ta spill – eller for å beskytte seg selv – på prisen på bitcoin neste måned. Det startet handel like før midnatt (i London) på søndag på $15,460, treffer en høy på $18,700 og deretter falt tilbake til $17,800.

Slik var volatilitet i pris når kontrakten lansert som handel måtte bli stoppet to ganger gjennom såkalte effektbrytere og CBOE måtte innrømme at nettstedet var knirkende på grunn av stor trafikk selv om sin handelsplattform holdt arbeider.

Cboe
(@CBOE)

På grunn av stor trafikk på vår nettside, besøkende til https://t.co/jb3O722hoo kan hende at det er du utfører tregere enn vanlig, og kan til tider være midlertidig utilgjengelig. Alle trading systemer som er fungerer som normalt.

10. desember 2017

Lanseringen av kontrakten på et regulert exchange er ansett som et tegn på at bitcoin er blitt mer mainstream snarere enn valuta forbundet med teknologi eksperter til og med kriminelle.

Daniele Bianchi, assisterende professor i finans ved Warwick Business School, sa: “Selv om det har vært tenkt på som en node-til-node-betalingssystem, det er tydelig at bitcoin er å få mer og mer legitimitet som investeringsobjekt. Dagens lansering av bitcoin futures har potensial til å legge til ytterligere momentum og dermed øke appellen til den cryptocurrency til både institusjonelle og retail investorer.”

Volum i futures-kontrakten var lave: ifølge beregninger fra Breakingviews, det var omtrent $50 millioner euro (£37m), mindre enn 0,5% av faktiske bitcoins.

Bitcoin – opprettet i kjølvannet av den finansielle krisen som en måte å unngå å bruke banker – startet året handel på $966 og dens meteorlignende økning dette året har ført til sammenligninger med dotcom-boblen i 2000, og det 17. århundre tulip boble.

Q&A Hva er bitcoin og er det en dårlig investering?

Vis

Skjul

Bitcoin er den første, og største, “cryptocurrency” – et desentralisert omsettelige digital ressurs. Enten det er en dårlig investering er det store spørsmålet . Bitcoin kan bare brukes som et medium for utveksling og i praksis har blitt langt viktigere for den mørke økonomi enn det har for de fleste legitime bruksområder. Mangel av noen sentral autoritet gjør bitcoin bemerkelsesverdig motstandsdyktige til sensur, korrupsjon eller forskrift. Det betyr at det har tiltrukket seg en rekke støttespillere fra libertarian monetarists som liker ideen om en valuta uten inflasjon og ingen sentralbank, til langere som liker det faktum at det er vanskelig (men ikke umulig) å spore en bitcoin transaksjonen tilbake til en fysisk person.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding.

En av en rekke cryptocurrencies, bitcoin er ikke regulert og kontrollert av et nettverk av datamaskiner som du vil oppdatere alle transaksjoner som finner sted på en rekke forskjellige trading plattformer rundt om i verden. Den bare finnes digitalt og er “utvunnet” ved hjelp av matematiske ligninger.

Men på mandag, en topp sentral banken sa den Europeiske Union bør se på muligheten for å regulere bitcoin på grunn av risiko for hvitvasking av penger. Sett i Wien, Ewald Nowotny, sa: “Bare på grunn av skalaen, det er sikkert stadig mer nødvendig å drøfte om og i hvilken form forskrifter er nødvendig her.”

Nowotny, østerrikes sentralbanksjefen og også involvert i å sette rentene på Europeiske sentralbanken, la til: “Et bestemt aspekt som må diskuteres … er spørsmålet om hvor langt forskrifter om hvitvasking … er relevante her.”

Hans bemerkninger komme etter advarsler fra andre ledende bankfolk om den risiko som er forbundet med bitcoin. I forrige uke, Howard Davies, leder av Royal Bank of Scotland, hadde sagt at skiltet skulle settes opp fra dantes Inferno – “Abandon håper alle dere som skriver inn her” – mens Jamie Dimon, leder av JP Morgan, har snakket om bitcoin som blir verre enn tulip mania og potensielt brukes av “en narkolanger, en morder, sånt”.

Q&A Hva er futures?

Vis

Skjul

Den siste bølge av spenningen i verden av cryptocurrencies kom over helgen når Chicago Board Alternativer for Exchange lansert futures trading for bitcoin for første gang.

Futures-kontrakter tillate investorer å bli enige om å kjøpe en viss mengde av en vare, obligasjons-eller aksje til en bestemt pris på et bestemt tidspunkt i fremtiden, derav navnet. Det betyr at investorer kan satse på om de tror på en bestemt vare – i dette tilfellet bitcoin – vil stige eller falle av en spesifisert fremtidig dato. De er vanligvis brukt i råvaremarkedene for å sikre seg mot store svingninger i prisene, for eksempel uforutsette værforhold treffer avlinger. Men de er også godt etablert i aksjemarkedene, med handel på enkelte selskaper og indekser som FTSE 100 og S&P 500.

Det er risiko, hovedsakelig når investorer bruk gjeld for å finansiere deres framtid spekulasjoner og deres innsats går feil vei.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding.

Som den nye futures-kontrakten ble lansert, analytikere på Sveitsiske banken UBS sa: “cryptocurrencies er en boble”. Paul Donovan, global sjeføkonom i den Sveitsiske banken asset management arm, sa futures på tulip bobler ble lansert i 1636. Tulip bubble ikke sprekke før i februar 1637.

“Bobler er pr. definisjon ulogiske,” sa Donovan. “Å forutsi når en boble vil sprekke, kan ikke bruke rasjonell analyse. Å ignorere en boble er det beste løpet av handlingen.”

Om 16m bitcoins har blitt minelagt så langt, men det vil bare være 21 millioner sdr i sum fordi det er skrevet til den valutaen du har på sin kildekode. En annen futures kontrakt på annen OSS exchange er grunn til å lansere neste uke.

• Følg Guardian Virksomhet på Twitter på @BusinessDesk, eller melde seg til den daglige Virksomheten i Dag e-post her.