Breck Bednar mor håper filmen om hans mord går viral

88

Lorin LaFave ønsker historien om hennes sønn er død av en online rovdyr for å markere den trusselen som utgjøres til unge mannlige spillere

Lorin LaFave, Breck Bednar’s mother, campaigns to educate young people about internet safety.

Lorin LaFave, Breck Bednar mor, kampanjer for å utdanne unge mennesker om internett-sikkerhet.
Foto: Martin Godwin i the Guardian

Sikkerhet på internett

Observatøren

Breck Bednar mor håper filmen om hans mord går viral

Lorin LaFave ønsker historien om hennes sønn er død av en online rovdyr for å markere den trusselen som utgjøres til unge mannlige spillere

@BenQuinn75

Søndag 10. desember 2017 00.05 GMT

Som mor til en 14-år gammel gutt drept av en online rovdyr samarbeider med politiet på en film om drapet hans som en del av en kampanje for å øke bevisstheten om at seksuell utnyttelse av gutter.

Lorin LaFave, mor til Breck Bednar, som ble myrdet i 2014 etter å ha blitt stelt på nettet, er å arbeide med flere politistyrker på film. Det vil være modellert på Kayleigh s Love Story, en film laget av Leicestershire-politiet om en 15 år gammel skolejente som ble drept etter å ha blitt opplært av en mann som sendte henne en uønsket Facebook-melding. Laget med støtte av offerets familie, Kayleigh s Love Story har blitt mye undersøkt ved lokale skoler, og som vises med anslagsvis 35 millioner mennesker online.

LaFave håper filmen forteller historien om hennes sønn drapet vil også gå viral og ta med hjem til unge gutter faren utgjøres av online rovdyr. “Jeg føler at denne typen metoden er en som vil få gjennom, fordi det er raskt og engasjerende, og vil få budskapet til unge mennesker på en måte som de finner interessante,” sa hun. “Heller enn en stor liste over regler, dos og don’ ts, som bare ville fødte dem, dette er noe de kan se og dele.”

Leicestershire-politiet søker å innhente en uavhengig film-maker til å produsere den korte filmen, med arbeidstittelen Breck er det Siste Spillet.

Breck Bednar

Facebook

Twitter

Pinterest

Breck Bednar. Foto: PA

Stor-skala kriminelle forsøk etter grooming av jenter og unge kvinner i enkelte engelske byer har økt bevisstgjøring av barn for seksuell utnyttelse (CSE), men mange eksperter og utøvere tror at ikke nok oppmerksomhet er gitt til mannlige ofre. De siste BRITISKE studier har funnet at mannlige ofre gjort opp mellom 11% og 29% av kjente eller mistenkte ofre.

“Problemet er, tror jeg, å være under-rapportert, og det er på grunn av denne filmen blir laget, for å øke bevisstheten,” sa Matthew Ditcher, en detective chief inspector som leder Leicestershire force er CSE-gruppen.

Lewis Daynes, den 19-år gamle datamaskin ingeniør som preparerte Breck over internett før lokke ham til leiligheten hans og drepe ham, ble dømt i 2015 skal minst 25 år i fengsel. Breck hadde fortalt sine foreldre at han sov hos en venn i nærheten av sitt hjem i Caterham, Surrey, men i hemmelighet reiste for å se Daynes i Grays, Essex, etter måneder med å snakke på et online gaming forum.

LaFave, som senere grunnla Breck Grunnlag for å utdanne unge mennesker og deres foreldre om online grooming og internett-sikkerhet, nå snakker jevnlig til skolebarn.

“Unge mennesker ofte vet de riktige svarene, men de ønsker ikke å snakke om hva de egentlig gjør på nettet, eller hva de ser fordi de er redd for at deres teknologi vil bli tatt bort eller noen som vil fortelle om dem,” sa hun.

Mens framgang, LaFave sa hun fortsatt møter situasjoner som er mye mindre åpne enn i andre Europeiske land. “Det kan være vanskelig noen ganger å snakke på skolene her, fordi du ikke vet hva barna har blitt fortalt, men jeg vil heller ha mine barn vet de riktige ordene, de riktige beskrivelser av ting. Mange ganger du kan få den fniser når du prøver å snakke om paedophiles.

“Jeg har selv hatt lærere sier til meg:” Vi er så glad for at du har vært så åpen fordi vi ville være redd for å snakke på den måten’.”