Utlänningar måste vara som oss ännu mer

43

Alternativa universum science fiction, gav vår kultur ett helt menageri av främmande arter. Från nallar som ewokerna för att de onda varelser som “Utlänningar”, vår kollektiva fantasi trampade till oss ganska Hollywood-bilder vid tanken på utomjordiskt liv. Som att tro? Vad kommer utlänningar när de visas på vår radar är något helt annat, eller konstiga versioner av skräck filmer från b-film?

En sak är säker: utlänningar från andra världar kommer att vara föremål för samma evolutionära krafter, som vi är på Jorden — det naturliga urvalet. Sådan slutsats forskare från University of Oxford, skickar in sin artikel för publikation i International Journal of Astrobiologi.

Forskarna visar att evolutionsteorin presenteras av Charles Darwin i sin berömda bok “On the origin of species” 158 år sedan, kan användas för förutsägelser på frågan om främmande arter. I synnerhet, som forskarna skriver, utlänningar kommer att passera genom det naturliga urvalet, eftersom det är den enda process som organismer kan anpassa sig till miljön.

“Anpassning är vad som definierar liv, säger huvudförfattare Samuel Levin.

Även om det är sannolikt att NASA eller vissa privata företag, som SpaceX, i slutet kör i rymden stenar och öppna mikrobiellt liv i en inte så avlägsen framtid, utlänningar försöker beskriva Levin och hans kollegor, är mycket mer komplicerat. Eftersom det naturliga urvalet fungerar.

Låt oss sammanfatta: det naturliga urvalet är den process genom vilken vissa drag i en viss befolkning blir mer att föredra. Ta till exempel en grupp av bruna och gröna skalbaggar. Eftersom fåglar föredrar att äta den gröna skalbaggar mer brun skalbaggar överleva och återges. Om befolkningen trycket fortsätter, den bruna skalbaggar kommer att vara den dominerande arter. Brown kommer att vinna, gröna kommer att förlora.

Och precis som människor är resultatet av miljontals år av anpassning, till exempel, deras ögon och tummen, utlänningar kommer att bestå av delar som en gång var fri att leva, men så småningom kom tillsammans för att fungera som en organism.

“Livet har alltför många smarta delar, alltför många komplikationer som detta hände (slumpmässigt), säger Levin. “Alltför komplicerat och alltför många saker måste arbeta tillsammans målmedvetet med att det var en olycka. Behovet av processen för att skapa, och att denna process — det naturliga urvalet”.

Bara inte tro att aliens skulle vara tvåbent humanoider med stora huvuden och almond-formade ögon, säger Levin.

“De kan skapas från helt andra kemiska saker och visuellt oigenkännliga, förklarar han. “De kommer att passera genom samma evolutionära historia som oss. Som för mig, det är mycket mer intressant och bättre än vad de har på två ben.”

Brist på data

Seth Shostak, senior astronom, SETI Institute och värd för Stor Bild Science radio anser att även om argumentet i sig är intressant, men det löser inte frågan om utseende av utlänningar.

Shostak menar att en mer produktiv hållning skulle vara konvergent evolution, när liknande miljöer förekommer liknande anpassning, i alla fall, förutsatt att marken villkor i enlighet med den typ av flytande haven och tjock atmosfär. Till exempel, främmande arter som utvecklas i ett flytande medium, mest troligt, kommer att ha en långsträckt kropp som hjälper till att röra sig genom vattnet.

“Slumpmässighet och specificitet för miljön kommer att leda till förändringar på en främmande planet precis som vi har, och det finns inget sätt att förutsäga, säger Shostak. “Ack, den exakta utrymme bestiary det är omöjligt att beskriva en enda införandet av biologiska mekanismer. De data som du vill. Det är inte tillräckligt att tänka på utomjordiskt liv. Du behöver för att öppna den”.

Sökningen är

Sökningen är igång. Å ena sidan, uppgiften verkar enkelt nog: i vintergatan har cirka 100 miljarder planeter, och ca 20% av dem kan producera biosfären. Även om utvecklingen av livet är en extremt sällsynt process — även enligt försiktiga uppskattningar i 0.001% (200 000 planeter) chansen är ganska hög.

Naturligtvis inte så lätt att placera dem på en bit av en miljard ljusår.

Planet jägare kan inte ens enas om vad signaturer av liv att se ut för. Man tror att det inte finns någon rök utan eld. Om främmande värld kommer hem till biologiskt liv, astrobiologists kommer att söka efter förekomsten av “biosignature gaser produceras av utomjordiskt liv.

Forskare letar efter sådana gaser, studera planetens atmosfär mot bakgrund starlight. Gaser i atmosfären absorberar vissa frekvenser av starlight, vilket tyder på att pannan är en enda planet.

Närvaro av syre, tydligen, måste vara en biologisk signal, men det finns tillfällen när planet kan ge falskt positiva resultat: det är, uppkomst på jorden syre som kommer att svara för att icke-biologiska processer. Forskare som Sara Seager, en astrofysiker vid mit, hävdar att det finns gott om exempel på andra typer av gaser som produceras av organismer, även på Jorden som skulle kunna peka på livet och en annan planet.

Livet som det är

Förekomsten i samband med Mark extremophiles — organismer som kan finnas i de mest osannolika omständigheter, till exempel i vakuum utrymme, ger en annan ledtråd om vilken typ av utlänningar kan vi träffas så småningom.

Lynn Rothschild, astrobiologist och syntetiska biolog vid Ames Research center i Silicon valley, tar extremophiles som en grund, och fulländade, med hjälp av syntetisk biologi.

Till exempel bakterier kan överleva temperaturer på 120 grader. Laboratory of Rothschild kan få denna tröskel till 150 grader. Tanken är att få livet att dessa möjligheter som hon inte ens behöver missiler.

Även om forskarna inte kan komma överens om var, hur och vad vi kommer hitta i sökandet efter utomjordiskt liv, de flesta av dem anser följande: utomjordiskt liv existerar.

“Jag skulle bli förvånad om utlänningar inte finns, säger Levin. “Få saker kan chockera mig mer än den slutsatsen att aliens inte existerar. Om jag var tvungen att satsa, skulle jag satsa allt på det faktum att utomjordiskt liv någonstans i det, och en hel del av det”.

Utlänningar måste vara som oss ännu mer
Ilya Hel