Utformad för lim för ögonen för att skydda från blindhet

27

Första hjälpen för olika sjukdomar och skador kan skydda människors hälsa och till och med rädda hans liv. Men ibland händer det så att om en person inte hjälper i några minuter — förändringarna är irreversibla. Och med ett av dessa skador kommer snart att övervinna, som forskarna har utvecklat en unik självhäftande för dina ögon, som kan täta fel från penetrerande sår.

Faktum är att liknande skador på ögat utgör en stor fara. Faktum är att när man sår det intraokulära trycket mycket snabbt sjunker. En kraftig nedgång i tryck kan orsaka en rad oåterkalleliga förändringar fram till näthinneavlossning och blindhet. Därför, för att neutralisera fel och stoppa tryckfall som krävs för att på kortast möjliga tid, vilket är möjligt endast i operationssalen.

Uppfann vid University of southern California, limmet är ett flytande ämne som förändringar i dess aggregationstillstånd och stelnat vid kroppstemperatur. Efter att tillämpa på såret limmet fyller hela utrymmet för fel och stelnar, förvandlas till något som liknar en “balken”. Det är således möjligt för att undvika tryckfall och kunna leverera offer i medicinsk institution, där limmet är utan hälsoeffekter kan tas bort, och man kvalificerad hjälp.

Utformad för lim för ögonen för att skydda från blindhet
Vladimir Kuznetsov