Udlændinge skal blive som os selv mere

31

Alternativt univers kendt som science fiction, gav vores kultur, et helt menageri af fremmede arter. Fra bamser som ewoks til onde væsener som “Udlændinge”, vores kollektive fantasi faldbudt til os ganske Hollywood-billeder ved tanken om fremmed liv. Hvem skulle tro? Hvad vil de udlændinge, når den vises på vores radar er noget helt andet, eller mærkelige versioner af horror-film fra b-film?

Én ting er sikker: udlændinge fra andre verdener vil blive underlagt den samme evolutionære kræfter, som vi er på Jorden — den naturlige udvælgelse. Til en sådan konklusion forskere fra University of Oxford, at indsende sin artikel til publicering i det Internationale Tidsskrift for Astrobiologi.

Forskere tyder på, at teorien om evolution præsenteret af Charles Darwin i sin berømte bog “Om arternes oprindelse” 158 år siden, kan bruges til forudsigelser om emnet af fremmede arter. I særdeleshed, som forskerne skriver, at de udlændinge, der vil passere gennem naturlig udvælgelse, fordi det er den eneste proces, hvorved organismer, der kan tilpasse sig til miljøet.

“Tilpasning er, hvad der definerer liv,” siger ledende forfatter Samuel Levin.

Selv om det er sandsynligt, at NASA eller nogle privat virksomhed, ligesom SpaceX, i slutningen køre i rummet klipper og åbne mikrobielle liv i en ikke så fjern fremtid, at udlændinge forsøger at beskrive Levin og hans kolleger, er meget mere kompliceret. Fordi den naturlige udvælgelse virker.

Lad os opsummere: naturlig udvælgelse er den proces, hvor visse træk i en bestemt befolkning bliver mere og mere foretrukne. For eksempel, tage en gruppe brune og grønne biller. Eftersom fuglene foretrækker at spise den grønne biller mere brune biller overleve og reproduceres. Hvis befolkningen pres fortsætter med den brune biller vil være den dominerende arter. Brown vil vinde, grøn vil tabe.

Og ligesom mennesker er resultatet af millioner af års tilpasning — for eksempel, øjnene og tommelfingrene, udlændinge vil bestå af dele, som engang var gratis-levende, men i sidste ende kom til at arbejde sammen som én organisme.

“Livet er alt for mange kloge dele, alt for mange komplikationer, at dette skete (tilfældigt),” forklarer Levin. “Alt for kompliceret og alt for mange ting, der skal arbejde sammen målrettet med at det var et uheld. Behovet for processen med at skabe, og i denne proces — naturligt udvalg”.

Tror bare ikke, at udlændinge ville blive tobenet humanoids med store hoveder og mandelformede øjne, siger Levin.

“De kan være skabt fra helt andre kemiske ting og visuelt uigenkendelig,” forklarer han. “De vil gå gennem den samme evolutionære historie som os. Som for mig, det er meget mere interessant og bedre end, hvad de har på to ben.”

Mangel på data

Seth Shostak, ledende astronom SETI Institute og vært for det Store Billede Videnskab radio mener, at selvom argumentet i sig selv er interessant, betyder det ikke at besvare spørgsmålet om forekomsten af udlændinge.

Shostak argumenterer for, at en mere produktiv tilgang ville være konvergent evolution, når lignende miljøer opstår lignende tilpasning, i nogen tilfælde, under forudsætning af jorden betingelser, i henhold til den type af flydende oceaner og tykke atmosfære. For eksempel, fremmede arter, som udvikler sig i en lage, mest sandsynlige, vil have en langstrakt krop, der hjælper med at bevæge sig gennem vandet.

“Tilfældighed og specificitet af miljøet vil føre til ændringer på en fremmed planet, bare som vi har, og der er ingen måde at forudsige,” siger Shostak. “Ak, den nøjagtige plads bestiarium det er umuligt at beskrive en eneste inddragelse af biologiske mekanismer. De data, du ønsker. Det er ikke nok at tænke om udenjordisk liv. Du er nødt til at åbne den”.

Søgningen er

Søgningen er i gang. På den ene side den opgave synes simpelt nok: i mælkevejen har omkring 100 milliarder planeter, og omkring 20% af dem kan producere biosfæren. Selv om udviklingen af liv er en yderst sjælden — selv ifølge konservative skøn i 0.001% (200 000 planeter) chancerne er ganske høj.

Det er naturligvis ikke så let at placere dem på et stykke af en milliard lysår.

Planet hunters kan ikke engang blive enige om, hvad de underskrifter for livet at se til. Det menes, at der er ingen røg uden ild. Hvis fremmede verden vil være hjemsted for biologisk liv, astrobiologists vil se for tilstedeværelsen af “biosignature gasser” produceret af udenjordisk liv.

Forskere er på udkig efter sådanne gasser, studere planetens atmosfære på baggrund starlight. Gasser i atmosfæren absorberer visse frekvenser af stjernelys, der tyder på, at i kedlen er en enkelt planet.

Tilstedeværelsen af ilt, tilsyneladende, skal være et biologisk fyrtårn, men der er tidspunkter, når planeten kan give falsk positive resultater: der er, fremkomsten på planet af ilt vil reagere ikke-biologiske processer. Videnskabsmænd som Sara Seager, en astrofysiker ved mit, argumentere for, at der er masser af eksempler på andre typer af gasser, der produceres af organismer, selv på Jorden, der kunne pege på livet og en anden planet.

Livet, som det er

Eksistensen er forbundet med Jorden af extremophiles — organismer, der kan eksistere under de mest umulige forhold, for eksempel i vakuum af rummet, giver et andet fingerpeg om, hvad slags udlændinge kan vi mødes i sidste ende.

Lynn Rothschild, astrobiologist og syntetiske biolog ved Ames Research center i Silicon valley, tager extremophiles som grundlag, og perfektioneret, ved hjælp af syntetisk biologi.

For eksempel bakterier er i stand til at overleve temperaturer på over 120 grader Celsius. Laboratoriet for Rothschild kan bringe denne tærskel til 150 grader. Ideen er at bringe liv til disse muligheder, som hun ikke selv har brug missiler.

Selv om forskerne ikke kan blive enige om, hvor, hvordan og hvad, vi finder i søgningen efter udenjordisk liv, de fleste af dem mener følgende: fremmede liv skal findes.

“Jeg ville blive overrasket, hvis en udlænding, som ikke eksisterede,” siger Levin. “Få ting, der kunne chokere mig mere end den konklusion, at udlændinge, der ikke eksisterer. Hvis jeg var nødt til at satse, og jeg vil satse alt på det faktum, at udenjordisk liv et eller andet sted derinde, og en masse af det”.

Udlændinge skal blive som os selv mere
Ilya Hel