RBS boss sammenligner bitcoin til Dante ‘ s Inferno som valuta toppe $15,000

37

Opkald fra Sir Howard Davies til at tage action på digitale valuta følger advarsler fra andre ledende figurer i finansiering

Davies says: ‘Put up the sign from Dante’s Inferno – ‘Abandon hope all ye who enter here’.”

Davies siger: ‘Sætte skiltet op fra Dante’ s Inferno – “Opgive håber, at alle jer, der kommer ind her”.’
Foto: Arv Billede Partnerskab/Alamy

Royal Bank of Scotland

RBS boss sammenligner bitcoin til Dante ‘ s Inferno som valuta toppe $15,000

Opkald fra Sir Howard Davies til at tage action på digitale valuta følger advarsler fra andre ledende figurer i finansiering

Torsdag den 7 December 2017 14.56 GMT

Sidst opdateret torsdag den 7 December 2017 17.28 GMT

Bitcoin er blevet sammenlignet med at Dante ‘ s Inferno af formanden for Royal Bank of Scotland. Som den digitale valuta steg over $16,000, Sir Howard Davies foreslået, at det bør være forsynet med en tilsvarende apokalyptisk advarsel for investorer.

Davies, en tidligere leder af UK ‘ s top finansielle vagthund, kaldes på Bank of England og andre myndigheder i hele verden til at lancere en koordineret advarsel mod den digitale valuta.

Bitcoin er steget i værdi af $4.500 i løbet af en uge, efter bølgende mere end 900% dette år. Det var handel på $15,800 sent eftermiddag på en torsdag.

“Sætte skiltet op fra Dante’ s Inferno – ‘Opgive håber, at alle jer, der kommer ind her’ – jeg tror, det er sandsynligvis, hvad der er behov for det,” sagde han taler om Bloomberg TV, at tilføje, at cryptocurrency viste sig at være en “skummende investeringer boble”.

Davies, der argumenterede for Threadneedle Street for at tage aktion på samme tid som den AMERIKANSKE Federal Reserve, Værdipapirer og Exchange Kommissionen og den Europæiske Centralbank. “Central banker er meget bekymrede over det [bitcoin],” sagde han.

Opkald fra Davies følger advarsler fra andre højtstående personer i den finansielle verden, herunder lederne af Goldman Sachs og JP Morgan, samt Nobel-pris-vindende økonom Joseph Stiglitz – som har argumenteret for, at den valuta, der skal være forbudt.

Davies har også advaret om store AMERIKANSKE børser mod at lancere handel i bitcoin, ligesom Chicago Mercantile Exchange forbereder sig på at tilbyde banker og hedgefonde evnen til at købe og sælge derivater baseret på cryptocurrency. Nogle analytikere mener, at det har potentiale til yderligere at puste prisen, selv om det kunne også føre bitcoin til at falde på grund af short-salg af valuta.

“Jeg er ikke helt sikker på, at de ved nok om, hvad [bitcoin] er,” sagde han, og tilføjede, at det ville være “en meget risikabelt at bevæge sig i omdømme vilkår” for større finansielle virksomheder til at begynde at tilbyde handel i bitcoin.

Financial Times rapporterede torsdag, at nogle Wall Street banker blev skubbet tilbage mod lanceringen af bitcoin i det øvrige finansielle system, advarer i et brev til OS, regulatorer, at systemet var dårligt forberedt.

Økonomer har i forhold bitcoin ‘ s rivende anledning med tidligere bobler, som tulip mani i det 17 århundrede og dotcom-boblen, der startede i slutningen af 90’erne med Nasdaq-indekset i New York og brast i 2000. The Guardian for nylig fundet lidt dokumentation for en bredere bevægelse for indførelse af den digitale valuta, blandt butikker i teknologi knudepunkt omkring Old Street i east London.

Den tidligere Fed-formand Alan Greenspan – som opfandt udtrykket “irrationelle overflod”, når de skal beskrive overpris aktiver under dotcom-boblen – sagt på CNBC i denne uge, at bitcoin var “ikke en rationel valuta”.

Bank of England har lavet trinvise advarsler mod bitcoin, selv om Davies sagde, at centralbankerne viste sig “nervøs for, at man ikke ønsker at blive set at blive luddites, siger, at alle disse nyskabelser er dårlige ting”.

Sir Jon Cunliffe, den assisterende guvernør, der er ansvarlige for finansiel stabilitet, gav korte advarsler, mens du taler til BBC i sidste uge. Han sagde, at forbrugerne bør “gøre deres hjemmearbejde, og tænke grundigt” før du køber valuta.

Sir Howard Davies.

Facebook

Twitter

Pinterest

Sir Howard Davies. Foto: PA

Bitcoin er ikke reguleret af Banken eller af Financial Conduct Authority (FCA), som har imidlertid advaret om, at investorerne i første mønt tilbud – salg af digitale mønter eller poletter som bitcoin benyttes af nystartede virksomheder som et alternativ til at hæve penge ved udstedelse af aktier, at de kan miste alle deres penge.

STORBRITANNIEN og andre EU-regeringer tager skridt til at indføre øget kontrol, med Statskassen, der planlægger at bringe lad os starte i overensstemmelse med anti-hvidvaskning af penge og bekæmpelse af terrorisme på de finansielle regler.

Stadig, der ikke har været nogen offentlig forslag om at give FCA eller Bankens beføjelser til at regulere de nye valutaer.

Davies ‘s advarsel er tilbøjelige til at rejse nogle øjenbryn blandt bitcoin’ s tilhængere, som kan se cryptocurrency som en måde at undslippe den traditionelle finansielle system.

RBS blev reddet af de Britiske skatteydere til en pris af £45.5 bn efter kommer galt handel med derivater, risikable og realkreditobligationer. Det er stadig aktiemajoriteten, som regeringen næsten et årti senere.

Men en nærmere kontrol af finansielle vagthunde, der kunne skade den appel af bitcoin som en valuta uden banker, myndigheder og regeringer.

Analytikere hos Saxobank estimere det kunne peak over $60,000 til næste år, hvilket giver den digitale valuta til en samlet værdi af mere end $1tn, før ned til $1.000 med 2019 som lovgivere indføre øget kontrol.