RBS boss liknar bitcoin till Dante ‘ s Inferno som valuta toppar $15,000

36

Samtal från Howard Davies för att vidta åtgärder för digital valuta följande varningar från andra ledande figurer inom finans

Davies says: ‘Put up the sign from Dante’s Inferno – ‘Abandon hope all ye who enter here’.”

Davies säger: “att Sätta upp skylten från Dante’ s Inferno – “Överge hoppas att alla ni som går in här”.’
Foto: Arv Bild Partnerskap/Alamy

Royal Bank of Scotland

RBS boss liknar bitcoin till Dante ‘ s Inferno som valuta toppar $15,000

Samtal från Howard Davies för att vidta åtgärder för digital valuta följande varningar från andra ledande figurer inom finans

Torsdag den 7 December 2017 14.56 GMT

Senast ändrad torsdag den 7 December 2017 17.28 GMT

Bitcoin har liknats till Dante ‘ s Inferno av ordföranden för the Royal Bank of Scotland. Som digital valuta ökade till $16,000, Sir Howard Davies föreslog att det bör genomföra en liknande apokalyptiska varning för investerare.

Davies, en före detta chefen för STORBRITANNIENS främsta finansiell vakthund, kallas på Bank of England och andra myndigheter runt om i världen med att lansera en samordnad varning mot den digitala valutan.

Bitcoin har ökat i värde av $4,500 inom loppet av en vecka, efter att stigande mer än 900% i år. Det handlades på $15,800 sen eftermiddag på torsdag.

“Sätta upp skylten från Dante’ s Inferno – ‘Överge hoppas att alla ni som går in här” – jag tror att det är nog vad som behövs,” sade han talar om Bloomberg TV, och tillade att cryptocurrency verkade vara ett “skummande investeringar bubbla”.

Davies argumenterat för Threadneedle Street för att vidta åtgärder vid samma tid som den AMERIKANSKA centralbanken, Federal Reserve, Securities and Exchange Commission, och den Europeiska centralbanken. “Centralbanker är mycket angelägna om [bitcoin],” sade han.

Samtalet från Davies följande varningar från andra ledande personer i finansvärlden, inklusive cheferna för Goldman Sachs och JP Morgan, liksom Nobel-prize-vinnande ekonomen Joseph Stiglitz – vem har hävdat att valutan bör förbjudas.

Davies varnade också större utbyte mot att lansera handel med bitcoin, precis som Chicago Mercantile Exchange förbereder att erbjuda banker och hedgefonder möjligheten att köpa och sälja derivat baserade på cryptocurrency. Vissa analytiker tror att detta har potential att ytterligare blåsa upp priset, men det kan också leda bitcoin för att falla på grund av kort-försäljning av valuta.

“Jag är inte riktigt säker på att de vet tillräckligt om vad [bitcoin] är,” sade han, och tillade att det skulle vara “en mycket riskabelt drag i anseende villkor” för stora finansiella företag att börja erbjuda handel med bitcoin.

Financial Times rapporterade på torsdagen att vissa Wall Street banker trycka tillbaka mot lanseringen av bitcoin i den vanliga finansiella systemet varnar i ett brev till USA: s tillsynsmyndigheter att systemet var dåligt förberedd.

Ekonomer har jämfört bitcoin explosionsartade ökningen med tidigare bubblor, till exempel tulpan mani av 17-talet och it-bubblan som började i slutet av 90-talet med index för Nasdaq i New York och sprack år 2000. The Guardian nyligen hittade lite bevis för en bredare flytta för antagandet av digital valuta bland butikerna i teknik nav kring Old Street i östra London.

Den förre Fed-chefen Alan Greenspan – som myntade uttrycket “irrationella överflödet” när man beskriver övervärderade tillgångar under it-bubblan – sa på CNBC denna vecka att bitcoin var “inte ett rationellt valuta”.

Bank of England har gjort inkrementell varningar mot bitcoin, även om Davies sade centralbanker verkade nervöst på att man inte vill ses som luddites, säger alla dessa innovationer är dåliga saker”.

Sir Jon Cunliffe, vice riksbankschef ansvar för den finansiella stabiliteten, gav en kortfattad varningar när han talade till BBC förra veckan. Han sa att konsumenterna bör “göra sina läxor, och tänka noga” innan du köper valuta.

Sir Howard Davies.

Facebook

Twitter

Pinterest

Sir Howard Davies. Foto: PA

Bitcoin är inte reglerad av Banken eller av Financial Conduct Authority (FCA), som har dock varnat för investerare i första myntet erbjudanden – försäljning av digitala mynt eller polletter som bitcoin används av nystartade företag som ett alternativ till att samla in pengar genom en emission av aktier – att de kan förlora alla sina pengar.

STORBRITANNIEN och andra EU-regeringar att vidta åtgärder för att införa mer kontroll, med den Treasury-planering för att få cryptocurrencies i linje med anti-penningtvätt och terrorism finansiella regler.

Fortfarande har det inte funnits några allmänna förslag om att ge KONKURRENSVERKET eller Banken befogenhet att reglera den nya valutor.

Davies varning är sannolikt att höja några ögonbryn bland bitcoin anhängare, som läser cryptocurrency som ett sätt att fly den traditionella finansiella systemet.

RBS var räddas av Brittiska skattebetalare till en kostnad av £till 45,5 miljarder euro efter att ha kommit undan trading risky derivat och mortgage-backed securities. Det är fortfarande majoriteten ägs av staten nästan ett decennium senare.

Men vid en närmare kontroll av finansiella vakthundar kan skada överklagande av bitcoin som valuta gratis hos banker, tillsynsmyndigheter och regeringar.

Analytiker vid Saxobank uppskatta det kunde topp ovanför $60,000 nästa år, vilket ger digital valuta till ett sammanlagt värde av mer än $1tn, innan kraschar till $1.000 med 2019 som tillsynsmyndigheter införa mer kontroller.