Översikt av Lotoo Tass 5000 MK2 är en ledande aktör inom sitt segment?

52

Ibland kan skillnaden mellan två generationer av produkter är stort nog att du kan säga att de inte har något att göra. Och ibland händer det så att när det är fullt tillbaka utseende endast ändrar ljudet, men så mycket att jämföra med den tidigare varianten är bara dumt. Exakt vad som hände med Lotoo TASS 5000, nyligen uppdaterat till den “mark II”.

Om du kommer ihåg tidigare 5000 från skaparna av “den stora och fruktansvärda TASS Guld” med ett bra utseende och användbarhet har ett ganska mediokert ljud. Det var inte dåligt, men spelaren var helt klart inte bland de ledande i ljudet som, i Allmänhet, inte undra på, eftersom det används någon form av codec. I Lotoo perfekt förstod sitt misstag, och den andra versionen fått i rollen som av DAC AK4490, samtidigt som de kompakta mått av föregångare och dess processor, som gör det möjligt att genomföra mycket hög kvalitet digital signalbehandling. Priset låg på samma nivå som rekommenderas av kostnaden för den nya 5000 är samma $ 350 (plus eller minus justering för skatter och valutakurser).

Specifikationer

 • CPU: ADI Blackfin 514 DSP
 • DAC: AK4490EN
 • ÅH: OPA1622
 • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz (±0,2 dB)
 • Total harmonisk förvrängning+brus: <om 0.0006%
 • Uteffekt (per kanal): 150 mW @ 32Ω
 • Förhållandet mellan signal/brus: >114 dB
 • Kanalseparation: >118 dB
 • Maximal upplösning: upp till 384 kHz/32-bit, DSD upp till DSD256
 • Stöd för filformat: DFF, DSF, ISO, WAV, MP3, FLAC, APE, OGG, M4A, AAC, ALAC, CUE
 • Skärm: 2″ TFT
 • Batteri: 1700 mA/h
 • Arbetstid om batterier: ~6 timmar
 • Trådlöst gränssnitt: Bluetooth med A2DP
 • Input: USB 3.0
 • Utgångar: line/SPDIF, 3,5 mm, 2,5 mm balanserad
 • Dimensioner: 98 mm x 55 mm x 17,5 mm
 • Vikt: 110 g

Packning och leverans

Pack spelare nästan traditionell, denna gång för TASS 5000 valde strikt svart färg, allt annat var som vi är vana att se. Du, naturligtvis, inte en ruta av Guld och…

Inne, i tillägg till spelaren, kommer du hitta instruktioner, USB 3.0-kabel och en rem med clip för att fästa 5000 på sidan. Lotoo på något sätt envist tror att alla deras spelare mindre Guld är utformad för att köra. Även om jag personligen tror att Guld är också fullt möjligt att använda viktning som agent i utbildning… Naturligtvis, jag skulle vilja se mer vanliga fall, men den måste köpas separat.

Utformning och hantering

Uppkomsten av den första generationen 5000 förändras inte bara för att det var det inte. Utformningen av “mitt tass” myntades så bra som det är “out of fashion”, vilket gör att enheten kan alltid se bra ut. Fallet med lätt rundade kanter och är tillverkade mestadels av metall, med en liten plast remsa i mitten. Tack vare sin kompakta storlek, 5000 Mk II är utmärkt i handen och bekvämt drift. Bygga kvalitet — allt passar perfekt, inte för löst och inte skramlar runt.

Utvecklarna bestämde sig för att gå lite mot strömmen trender i pleurotaenia och maximal spridning till olika funktioner till separata knappar som kanske har extra bekvämlighet för att hantera.

På vänster sida är volymen rocker och två växlar — en är ansvarig för vinsten, den andra för dumpning, förekomsten av en sådan dubbel konfiguration tillåter större flexibilitet i konfigurera spelaren för olika modeller av hörlurar. Den övre delen innehåller ett uttag för hörlurar utgångar: en vanlig 3,5 mm och 2,5 mm “balanserad” och en kombinerad linje i/SPDIF-ut. Den högra sidan innehåller en MicroUSB 3.0 är bakåtkompatibel med vanlig MicroUSB. På den nedre sidan är en slot för MicroSD-kort. Hans minne av den spelare som inte är så utan ett kort i slot inte fungerar.

På framsidan finns en rullningshjulet med en knapp i menyn (det används för att spela upp/pausa), placeras i mitten. Över hjulet för att det finns två navigation knapparna på spår, höger — tre knappar, som jag kommer berätta nedan. Den övre halvan av den främre panelen täcker skärmen, det är inte den största, och den resolution närmare mitten, men han har ett bra bestånd av ljusstyrka som är god läsbarhet i starkt solljus. I det nedre högra hörnet av främre panelen finns en strömbrytare, är inskrivet i den ringformade indikator, som när spelare andas försiktigt lysande och gått ut. Detta chip ser rolig, men snabbt trött, lyckligtvis, det kan lätt stängas av i inställningar-menyn.

Den kanske största nackdelen med den nya 5000 är den arbetstid, användning av full DAC och bra effekt har lett till att det inbyggda batteriet varar bara 5 timmar och 50 minuter (min standard test MEEAudio P1 låg vinst, FLAC 44.1/16). Naturligtvis mirakel inte inträffar, och i en kompakt kropp betydligt mer rymlig batteriet är inte placerade, men å andra sidan, nästan 6 timmar av ljudkvalitet är fortfarande en hel del, och knappast någon lyssnar på musik 6 timmar i sträck utan möjlighet att ladda. Men med tanke på framgång i utvecklingen av powerbanks, enheten är numera förpassats till bakgrunden.

Firmware

Spelaren använder samma Blackfin, så firmware Lotoo skapa sin egen, och kanske är det deras produkter är bra. FÖR “tassar” — en snabb, mycket stabil och, i min mening, bekväm. Huvudmenyn som sådana spelare saknas efter att ladda ner (mycket snabb) du kommer till uppspelning skärmen, och om du lyssnade på innan den stänger av sig, kommer filen automatiskt att väljas, du bara trycka på “Play”.

Uppspelningsskärmen kan arbeta i ett av tre lägen (växlande med långa trycka på Play-knappen): VU-metern, med spektrumanalysator och skivomslag. De första två lägen ser mycket imponerande, med hänvisning till att tekniken på 90-och lett till att den del av beklagar att andra utvecklare har inte antagit VU-meter (utom FiiO).

Som menyn i spelaren där, alla kontroller är utförda på tre knappar, varje av som har två funktioner för både korta och långa tryck. Kommer att berätta om dem från topp till botten.

Den första knappen med en kort tryckning visar en lista över spår. TASS 5000 Mk II är inte särskilt bytet media bibliotek, det är en visa filer i mappar på ditt kort, några spellistor som du kan lägga till låtar och en lista över alla media publiken för fans att lyssna på alla inblandade. Långa tryck på denna knapp kan utföra någon av de funktioner som väljs i menyn (mute, läge att byta skärm, och mycket mer).

Nästa knapp med ett kort tryck på för att återgå till menyn arkiv-listan, med ett långt tryck öppnar spelarens inställningar, åtskilda av ett par punkter. Spela Inställningar innehåller inställningar för spela: för, visning av tid, kanal balans, få ersättning och liknande DSD alternativ. Systeminställningarna gör att du kan konfigurera timer-skärmen och av ljusstyrkan på skärmen unlock-läget (valfri knapp eller bara Makt), etc. postat exotiska alternativ typ av information om batteriet och testa hastigheten på SD-kortet. Bluetooth-Inställningar — allt är uppenbart: aktivera/inaktivera trådlös modul, samt att söka och ansluta till enheter. Naturligtvis, Bluetooth här gjorde snarare “ge upp” utan aptX det är inte särskilt användbart, men, å andra sidan, äta denna funktion är också att inte fråga, men med en enkel Bluetooth-högtalare som kan komma väl till pass. Sport Mode-Inställningar — slå på/av sport-läget. FN-Tangenten Definition är funktionen för den första knappen.

Förresten, om det ryska språket i den fasta programvaran så här: i min version av spelare han är borta, och med Kyrilliska titlar 5000 Mark II är inte alltid trevlig (även om det latinska alfabetet, med diakritiska tecken visas korrekt, även utan diakritiska tecken), men Lotoo älskar att släppa olika lokala enheter med olika firmware, så att du kan ta emot den ryska versionen.

I kommentarer till recensioner av de spelare Lotoo ibland väcker frågan, vad är “sport mode”? Det är faktiskt väldigt enkelt, i detta läge, kan du använda hjulet för att ändra tempo på den aktuella låten i intervallet ±20%, justera musik till din hastighet/hoppning/Pliva…

Den sista knappen med signaturen ÅT/PMEQ döljer en av de viktigaste “chips” av denna enhet. Inte undra på att Blackfin är en processor anpassade för digital signalbehandling, programmerare Lotoo lyckats klämma ur honom en hel del och har utrustat sina spelare bredvid en digital “uluchshayzerov” (ÅT) och en mycket hög kvalitet parametrisk EQ (PMEQ). ÅT tillåter dig att välja ett av handlers (“ljusare”, “mjukare” etc.) som kommer att tillämpas på ljudet, dessa hanterare banala utjämning svårare och ibland ger intressanta resultat. Även om en mycket mer användbar sak — det är fortfarande en parametrisk EQ. Han genomfört i nivå med det goda “programvara” – lösningar för datorn och fungerar väl, utan att förstöra ljudet. Naturligtvis inställningar kommer att behöva gräva i Internet för att förstå den Allmänna arbetssätt och värdet av parametrarna, men jag kommer inte att undanhålla läsarna av glädje av kunskap.

Generellt sett kommer den fasta programvaran i spelaren snabb, stabil och bekväm. I framtiden kommer det förmodligen att fungera, men gemensam kodbas med den tidigare enheten gör det nu möjligt att visa tillförlitlig prestanda.

Ljud

Att lyssna till den enhet som används för följande hörlurar: iBasso IT03, 99 Meze Klassiker, Ljud Zenith PMx2, Ädla Kaiser Encore, Lägereld Ljud Andromeda, 64 Ljud U12, HUM Orörda och andra.

Att ljud är vad som tillåter dig att förlåta denna spelare är relativt låg medan du arbetar. Om TASS 5000 av den tidigare generationen hade något att göra med big brother Guld, 5000 Mk2 fortfarande är lite som min “rik släkting”. I Allmänhet, flödet spelare är mycket ekologiskt, utan bias i microdialysate, det är att ofta vilja kalla “musikalitet”, men detta är den “musikalitet” är inte på bekostnad av låter naturligt.

Basen är lite accentuerad, men inte kvantitativt, utan snarare i termer av den energi som spelaren lägger i den lågfrekventa delen av spektrumet. Tyngdpunkten ligger i området midbass och det låter helt naturligt, inlämning lägger lite massivitet, vilket ger en mer solid grund för hela låten. Resolution basen är mycket bra, utmärkt för sin prisnivå, passerade konsistens, de instrument som är helt separerade, basen är kontrollerad och inte kryper på mid-range.

Mitt i något tillplattade, spelare försöker spela hög kontrast, med betoning på micronance som särskilt gynnar de dåligt skrivna stil. Men, naturligtvis, den totala upplösning av MF är bra (om än inte allomfattande) nivå. Särskilt bra 5000 Mk II kan microcontrast och känslor — den hårda, distinkt sång, kör med live-uppträdanden — här är dess styrkor. Imaginära scenen lite mer genomsnittet i bredd och djup, spelaren försöker inte försköna eller en förändring i placering. Mycket snyggt gjort åtskillnad på djupet, det är naturligt och realistiskt (vad jag missade den första generationen).

RF väntat för prisklass är förenklat i form av utveckling av attack och dämpning, men har bra upplösning och längd, vilket korrelerar väl med bas vikt, för att balansera det. På grund av längden, en bra spelare som spelar de små nyanserna i det övre frekvensområdet, men det låter inte dumt. Ibland, förresten, diskant även “något rikare” än att faktiskt, det är inte alltid till förmån för naturlighet, men det är ofta sådana “tillsats” det är imponerande och mycket tilltalande för örat.

Naturligtvis, vi behöver några jämförelser. Eftersom jag inte har oändligt med tid för massan av jämförande tester valde jag att dessa modeller att betrakta närmast PAW5000 den andra generationen.

Fiio X5-2. Ibland prisavdrag tillåter spelare att öka sina förhållandet kvalitet/pris, trots lanseringen av en ny generation, och för att förbli intressant spelare. Exakt vad som hände med X5-2. Jämfört med hjälten av översynen, det ger ett piggare och mer energiskt ljud, även om man på vissa inspelningar som det låter vassare och mer betonar de brister och smuts spår.

Cayin N5. Medan den andra generationen av spelare som är under utveckling, den första är fortfarande ett intressant alternativ, som erbjuder en mer neutral och torrt ljud med en svag sluttning i ljuset för älskare av skärmen ansökan.

Alien+. Skillnaden med PAW5000-2, något som X5-2: mer känslomässiga, mer energisk ljud, men utan den karakteristiska spelare FiiO av området, vilket resulterar i en mer “naturlig” ljudbild.

FiiO X5-3. I fallet när vi kan säga att den spelare som är “annorlunda” i flödet. De som har läst den översikt av den tredje generationen “fem”, och förstå skillnaden — en stor fusion, bara över det mörka flödet, den bästa studie av NCH — det är vad som skiljer enheten för FiiO.

Kompatibilitet

I Lotoo rätt mycket kraft för din spelare, 150 mW — att en rimlig optimal, vilket naturligtvis är nog för alla hörlurar som är vettigt att använda bärbar. Växlar med vinst och dämpfaktor, denna spelare kan vara “tuned” för känslig UNDERHÅLL av internet explorer som gör att du kan lyssna på dem med i stort sett inga bakgrundsljud.

Stilistiskt mångsidig spelare, även om hans Forte är bättre tolerans mot dålig poster (förmodligen fallet när spelaren är bra, i mina öron, det spelar även olika strand) och känslor som ger kraft att leva poster. Kvaliteten på materialet är nya PAW5000 tolerant, någonstans i 5 till 10-gradig skala.

Traditionellt, flera spår för exempel

Machine Head — Vara Stilla och Veta. Vem visste att bara vara inspirerad av Pantera och lägga till ljudet av hans grupp en bit trendiga thrash/groove, är det möjligt att uppnå ett sådant resultat? Alla album Machine Head, jag tror att jag gillar mest är frukt Åt Gräshoppor, komplexitet och nyhet. “Mitt TASS” (det är också Pico) är förvånansvärt bra med alla överbelastad gitarrer och trummor fest utan att förlora sin bakgrund och sång.

Den Brecker Brothers — Big Idé. När du tror att jazz är musik, för evigt fastnat någonstans i närheten av den första hälften av 20-talet, lyssna på jazz Duo. Första gången lyssna på denna låt, jag var säker på att denna produkt för minst tio år av vårt Millennium, men det visade sig att han släppt tillbaka under 1992. Stor Idé växte fram som en R&B-singel, fortfarande låter fräsch, modigt att kombinera ren jazz vind instrument med elektroniska effekter och rhythm fest. TASS 5000 Mk II great visar på denna typ av musik, speglar hennes livliga och vovlekayut.

Florence + the Machine — Andas av Livet. Om inte för Deezer med hans “flow” av rekommenderade låtar, jag skulle förmodligen aldrig kom över denna låt, omfattningen av mina intressen är långt från dagens fashionabla anorektisk-melankolisk musik. Men detta arbete av den populära Brittiska rockarna låter mycket intressant, som kombinerar episka skala “bakgrunden” med spännande orkestrering och trevlig sång. Med PAW5000-2 detta är allt som gör den extra skala, precis samma krossning våg av musik.

Insikter

Jag tror, och inte en slutsats att det är klart att jag tror att Lotoo TASS 5000 andra revideringar som den bästa spelaren i sin prisklass. Förstår att detta är ett ganska starkt uttryck, men jag har rätt till en subjektiv bedömning? Liten storlek, elegant utseende, enkla kontroller och bra ljud mer än kompensera för inte rekord självständighet, och personligen, jag är villig att offra det till förmån för ljud av hög kvalitet i en så liten låda.

PS Om du gillar musik och/eller aktivt intresserade i ämnet bärbar ljud — och prenumerera på min kanal @PortaFi Telegram, där jag har möjlighet att meddela recensioner, ibland kan jag dela med sig av nyheter, tankar och bra musik.

Köp Lotoo Tass 5000 MK2

Översikt av Lotoo Tass 5000 MK2 är en ledande aktör inom sitt segment?
Pavel Dmitriev