I Japan använder en bläckpatron som produceras flexibla skärmar

25

Led-paneler tillverkade av bläckstråleutskrifter, som utvecklats av det Japanska företaget JOLED. Och vad som är ännu mer glädjande är inte någon form av en prototyp, som kräver ett sekel av tester, som samtidigt är olämpliga för den stora massan, och en ganska färdig produkt. Den första omgången av flexibla skärmar har redan skickats till Sony, som kommer att göra dem medicinska bildskärmar.

JOLED — grundades 2014 ett joint venture mellan Sony och Panasonic, som är engagerade i skapandet och främjandet av flexibla skärmar. Nu nisch är relativt fri, även om den koreanska tillverkare som LG och Samsung, till exempel, är inte långt bakom, att arbeta i denna riktning. Men Koreanerna tillämpa sina egna dyra utveckling för produktion av flexibla skärmar, medan det i JOLED hittade en annan kraftfull metod för att skapa böjbara skärmar bläckstråleutskrifter! Nu vill skriva ut skärmarna är inte så lätt som det kan tyckas, men om vi talar om massproduktion av flexibla skärmar, den Japanska tekniken är mycket billigare.

“Vi är nu engagerade i massproduktion av OLED-paneler och har redan börjat sälja dem. Vår fördel är att vi är det enda företag, som under ett och samma tak är inriktad full cykel produktion”, — sade Yonehara, Takubo, teknisk Direktör JOLED.

Han noterade också att deras skärmar är lätt, och därför är det bra i alla produkter. Nu kan du använda dem för utomhus reklam i tåg, flygplan och smartphones. Med hjälp av dem kan du till och med göra dem, eftersom denna teknik är inte ny — den första forskning som lanserades i Panasonic för tio år sedan.

I Japan använder en bläckpatron som produceras flexibla skärmar
Vyacheslav Larionov