Hur fungerar det? | Bärbara pulsmätare

64

Pulsmätaren är en enhet för att övervaka hjärtfrekvens i realtid. Elektriska aktiviteten i hjärtat öppnades i slutet 19th century, och 1902, Willem einthoven var den första, som är tekniskt registrerade med en sträng galvanometer och spelade in den första ekg. Den första trådlös EKG-pulsmätare uppfanns i 1977 som ett pedagogiskt verktyg för den finska nationella ski team. Detaljhandeln personliga hjärtat bildskärmar startade från 1983. För närvarande, pulsmätare fått bred användning i alla typer av bärbara enheter: smart armband och klockor. Hur fungerar den moderna pulsmätare — detta är aktuellt idag!

Den vanligaste metoden för att mäta hjärtfrekvens till bärbara enheter är optisk eller fotopletysmografi. För första gången är denna teknik har genomförts i Mio-Alpha titta på, som var utrustad med en sensor som mäter av Philips företaget.

Optisk pletysmografi är baserade på mätning av hjärtfrekvensen med hjälp av sensorn och speciella Lysdioder. En optisk sensor på baksidan av armband eller klocka avger ljus på handleden med hjälp av Lysdioder, som absorberas av kroppens vävnader, inklusive blod. Blodet absorberar mer ljus än huden. Förändringar i antalet av blodet i kärlen påverkar graden av absorption av ljus som registreras av sensorn. En speciell algoritm som bygger på erhållen data, avgör deras hjärtfrekvens.

Typiskt, för pulsmätning används gröna Lysdioder. Faktum är att det är rött, blodet återspeglar röda och absorberar grönt. För mätning av pulsen måste vara maximal absorption: det vill säga att ljus med en våglängd på 500 till 600 nanometer. Den gröna färgen motsvarar 510-550 nm.

Optiska sensorer ganska exakt avgöra puls under gång och löpning, men med en betydande ökning i hjärtfrekvens, till exempel, upp till 160 slag per minut, blodet börjar passera genom sensorn för snabbt, vilket påverkar noggrannheten i mätningarna. En annan faktor som minskar tillförlitligheten av resultaten, kan leda till minskat blodflöde i kallt väder.

Ganska ny och har inte vunnit popularitet bland ingenjörer är den mekaniska pulsen från piezoelektriska tryckgivare. Denna princip förverkligas i armband HealBe Gå. Sensorn fungerar på hela designen av enheten: remmen ger en spänning på kanterna av piezoelektriska givare, och kroppen av bandet ger nödvändig stabilitet och stöd.

Det finns också begreppen flexibla sensorer för mätning av hjärtfrekvens baserat på guld nanorör. Två sensorer som är fästa på huden i handled och hals och registrera puls våg. Och då fasförskjutning mellan signalerna beräknas den relativa hastigheten av pulsvåg mellan en artär i nacken och artären på handleden. För närvarande är forskare för att utveckla denna teknik, och det är möjligt att inom en nära framtid kommer vi att se helt nya sensorer-pulsmätare.

Hur fungerar det? | Bärbara pulsmätare
Hej-News.ru