Google Pixelbook granskning: kungen av Chromebook är dyrare men första priser

46

Google ‘ s nyaste datorn erbjuder en utsökt bit hårdvara som kör en begränsad men bättre operativsystem. Räcker det för £999?

Google Pixelbook review

Google Pixelbook är en £999 konvertibla Chromebook med Android-appen stöd och Google Assistant byggdes.
Foto: Samuel Gibbs för Guardian

Google

Google Pixelbook granskning: kungen av Chromebook är dyrare men första priser

4 /
5 stjärnor

Google ‘ s nyaste datorn erbjuder en utsökt bit hårdvara som kör en begränsad men bättre operativsystem. Räcker det för £999?

Torsdag den 7 December 2017 07.00 GMT

Senast ändrad torsdag den 7 December 2017 07.01 GMT

Med Pixelbook, Google är fråga om en Chromebook med high-end laptop har, som driver Android apps och kan bli till en surfplatta genom att vika i två, verkligen kan vara värt £999.

Svaret är komplicerat.

Den Pixelbook är efterföljaren till en av Googles första egna varumärke hårdvara, Chromebook Pixel linje 1.000 £Chrome OS maskiner. Det tar för Google är lätt och snabb Chrome OS – ett operativsystem som byggts runt Chrome webbläsare nu med tillsats av Android appar – och sätter den på high-end konvertibla laptop hårdvara för att se vad det kan verkligen göra.

En del bärbar dator med Chrome, med en del Android-tablet

Google Pixelbook review

Facebook

Twitter

Pinterest

Du kan hålla den som en surfplatta, men på 1,1 kg det är ganska tungt att använda under längre perioder utan att vila på något. Foto: Samuel Gibbs för Guardian

Det känns som en combo av Chromebook Pixel, Googles Pixel C Android-tablet. Liksom många andra konvertibla Datorer, skärmen kan vika hela vägen runt på baksidan. Det kommer också att stå på sig sitt slut som ett tält med skärmen riktad utåt, eller skärm med tangentbord vilar på ett bord. På ett skrivbord, gångjärn kommer att hålla skärmen i valfri vinkel utan overbalancing den bärbara datorn, vilket är ganska imponerande.

Bygg-kvalitet och design är utsökt, med en solid känsla gångjärn och mjuka linjer. En vit glas i locket bryter upp den annars alla-aluminium kropp. Vid 10.3 mm tjock Pixelbook är märkbart tunn för en bärbar dator och inte är mycket tjockare än några tabletter. Den väger 1,1 kg, som är lätta för en dator, men lite tungt för en tablet.

Skärmen ser bra ut, med bra ljusstyrka, färg och en hög pixeldensitet matchande top-end konkurrenter, men det är också ganska reflekterande. Den har relativt stora ramar runt utsidan, vilket gör att det ser lite daterat, jämfört med lik av MacBook Pro eller Dell XPS 13.

Ibland har jag önskat att skärmen var lite större – utan ramar jag misstänker att du skulle kunna passa en 13i skärm, kanske större, i samma kropp.

Både tangentbord och musplattan är bra. Knapparna är fast, har en bra känsla och är väl placerade för en topp-klass skrivkänsla. Glaset trackpad är korrekt, stora och väl positionerat tillräckligt för att undvika att vara i vägen när du skriver.

Antingen sida av styrplattan är vita silicon handleden vilar på, vilket är ovanligt för en bärbar dator. De känner sig ganska bra och vadderade under hälen på handflatan när du skriver, men de har också stöd i att hålla Pixelbook planteras när som används i tablet-läge eller olika andra konstellationer.

Specifikationer

 • Tv: 12.3 i 2400×1600 (235 ppi)
 • Processor: Intel Core i5 eller i7 (7: e generationen)
 • RAM: 8 eller 16 gb
 • Lagring: 128, 256 eller 512GB
 • Operativsystem: Chrome OS
 • Kamera: 720p webbkamera
 • Anslutningar: Wi-Fiac, Bluetooth 4.2, USB-C, hörlurar
 • Mått: 220.8 x 290.4 x 10,3 mm
 • Vikt: 1,1 kg

10-timmars batteritid

Google Pixelbook review

Facebook

Twitter

Pinterest

Tunn, lätt och med en 10-timmars batteritid. Foto: Samuel Gibbs för Guardian

I mina tester, använder den som arbetar maskinen med en ljusstyrka på ca 60%, med cirka 15 flikar i Chrome öppna, lyssna till fyra timmar musik via Bluetooth-hörlurar, och med hjälp av Evernote, iA Writer, Tråd-och Gmail-meddelanden – plus en timme med Netflix på att pendla hem – jag hanterade knappt 10 timmars användning, vilket var imponerande.

Batteritiden var tillräckligt lång för att jag skulle känna mig trygg med att lämna min laddare hemma för att gå till jobbet. Men skönheten av USB-C är att Pixelbook kommer ut från nästan alla andra USB-C power leverans laddare.

Chrome OS

Google Pixelbook review

Facebook

Twitter

Pinterest

Den Pixelbook i tält läge, vilket är bra för att titta på video på eller använda som music control centre i köket. Foto: Samuel Gibbs för Guardian

Chrome OS s styrka är att det ger en stor, låg-underhåll av att surfa på internet, även på låg-end hårdvara. När du sätter den på high-end hårdvara flyger det absolut. Den Pixelbook är utan tvekan den snabbaste och bästa möjliga webbläsarupplevelse pengar kan köpa, som det bör vara för £999.

Utöver webbläsaren Chrome OS har nu mer av en traditionell stationär känsla. Det är en fil som webbläsaren och andra olika system bitar. Du har nu tillgång till Android apps vid sidan av Chrome apps, vilket kraftigt ökar nyttan av Chrome OS.

Nästan varje Android-app på Play Store fungerar i viss kapacitet. Media-appar som Netflix och Marvel Unlimited arbete briljant. Produktivitet appar som Evernote, Microsoft Office, iA Writer och andra, verkligen att lägga till funktioner som saknades på Chrome OS.

Där Chrome OS som används för att göra 90% av vad människor som behövs för att göra 90% av tiden. Med Android-appen stöd för Chrome OS är en verklig konkurrent till en low-end Windows-upplevelse, kanske till och med mid-range. Många av de medier appar som saknas i Windows finns tillgängliga för Chrome OS, i synnerhet för visning offline.

Den Pixelbook kommer också med Google Assistant bakat in med egen nyckel. Det beter sig på samma sätt till Google Assistant på andra plattformar, svara på frågor, ge information och att kontrollera smarta hem-enheter. Det dyker upp i en liten pratstund stil windowin längst ned till vänster och du kan enkelt skriva vad du är ute efter eller tala till det. Det kommer även göra “OK, Google” att upptäcka om skärmen är på.

Pixelbook Penna

Google Pixelbook review

Facebook

Twitter

Pinterest

Du kan dra anteckningar i Google Håll direkt från låsskärmen. Foto: Samuel Gibbs för Guardian

Den Pixelbook stöder också en valfri penna som kallas Penna, som fungerar som i de flesta andra stift, med tryck och tilt känslighet. Det fungerar i de flesta program, med några stödjande tilt och tryck, och andra inte. Det var märkbar eftersläpning i vissa appar och mindre i andra. Det kändes inte riktigt lika snabbt som Microsoft ‘ s combo av penna och Surface Pro.

Den Pixelbook Pennan har ett snyggt trick i rockärmen. Tryck på knappen, cirkel något på skärmen och Google Assistant ska försöka ta reda på lite information om vad som var markerad. Det är förvånansvärt användbar. Du kan också ta en skärmdump, skapa anteckningar i Google Håll, använda den som ett förstoringsglas eller en laser pekare från en liten status bar menyn.

På £99 det är verkligen inte ett måste-köp, men kan kanske vara praktiskt om du är sugen på att skissa i Autodesk SketchBook eller liknande. Det finns inget sätt att lagra den ansluten till surfplattan eller liknande, dock.

Observationer

Google Pixelbook review

Facebook

Twitter

Pinterest

I standby-läge handleden vilar hålla den från att halka omkring. Foto: Samuel Gibbs för Guardian

 • Om du pressa locket på rätt plats när den stängs kan du höra styrplatta klickar du på
 • Smart lock kan låsa upp Chrome OS om din kopplade Android-smartphone är olåst och i närheten
 • Det är ganska lätt att sluta med dubbletter av apps, en Chrome-appen och det andra är en Android-app
 • Högtalarna är ganska högt och tydligt, men att komma ut på däck tangentbord vilket betyder att den står inför bakåt när den används i tablet-läge
 • Du kan ladda det från antingen USB-port C
 • Batteriets livslängd prediktor är helt felaktiga, hoppa runt överallt

Pris

Google Pixelbook kostar £999 (köp här) med en Core i5, 8GB RAM-minne och 128 gb lagring eller kr 1,199 (köp här) med en Core i5, 8GB RAM och 256GB lagring. En variant med en Core i7, 16GB RAM och 512GB av lagring kommer att vara tillgängligt vid ett senare tillfälle kostar £1,699.

För jämförelse, Microsofts Surface-dator med Windows 10S börjar på £979 (köp här) och Apple MacBook med macOS börjar på £1,249 (köp här). Apples iPad Pro med iOS börjar på £619 (köp här).

Dom

Google Pixelbook är ett utsökt stycke hårdvara som kör en begränsad men bättre operativsystem. Chrome OS är faktiskt ganska lysande på något sätt – det är i princip inget underhåll, uppdateringar automatiskt, det ger en förstklassig upplevelse för läsaren och den begränsade karaktären hos det betyder att det är i sig ganska säker.

Tillägg av Android-appar har hjälpt till att fylla app gap för det mesta, vilket innebär att om du inte förlita sig på särskilda apps-skrivbordet kan du aldrig behöver en annan maskin.

Den Pixelbook är därför lysande för 95% av tiden för 95% av alla människor, ocupying som udda utrymme mellan mobila tablet och desktop upplevelsen och gör den till sin egen.

Om du ska spendera £999 på en dator som inte kan tillfredsställa alla dina behov beror på dina omständigheter, men på många sätt är mer kapabel än icke-Windows-tabletter som kostar lika mycket.

Fördelar: bra batteritid, bra skärm, smidig formfaktor, USB-C, Android app support, snabb, bra tangentbord, bra styrplatta

Nackdelar: Chrome OS inte riktigt lika kraftfull som Windows eller macOS, dyrt för en Chromebook

Andra recensioner

 • Microsoft Surface Boka 2016 granskning: den bästa Windows-dator med löstagbar skärm
 • Microsoft Surface Laptop recension: en USB-C kort om den bästa Windows-10 bärbar dator
 • Microsoft Surface Pro översyn: mycket nästan nästan framtiden för Windows-Datorer
 • Apple 13i MacBook Pro (2017) recension: med batteri för att få igenom en arbetsdag

Denna artikel innehåller affiliate-länkar till produkter. Vår journalistik är oberoende och aldrig skrivit för att främja dessa produkter även om vi kan tjäna en liten provision om en läsare gör ett köp.