Bitcoin: $64m i cryptocurrency stjålet i “sofistikerte” hack, exchange sier

38

Gruvedrift marketplace NiceHash henger operasjoner samtidig som den samarbeider med myndigheter over ‘profesjonelle angrep”, oppfordrer brukere til å endre passord

The marketplace suspended operations on Thursday while it investigated the breach, saying it was working with law enforcement as ‘a matter of urgency’, while urging users to change their passwords.

NiceHash sa omtrent 4,700 bitcoin ble stjålet.
Foto: Gitt Ruvic/Reuters

Bitcoin

Bitcoin: $64m i cryptocurrency stjålet i “sofistikerte” hack, exchange sier

Gruvedrift marketplace NiceHash henger operasjoner samtidig som den samarbeider med myndigheter over ‘profesjonelle angrep”, oppfordrer brukere til å endre passord

Torsdag 7. desember 2017 10.38 GMT

Sist endret på torsdag 7. desember 2017 10.40 GMT

Nesten $64m i bitcoin har blitt stjålet av hackere som brøt seg inn Slovensk-basert bitcoin mining marketplace NiceHash.

Markedet suspendert operasjoner på torsdag, mens det undersøkt brudd, sier det var i samarbeide med politiet som “en sak av viktighet” mens oppfordre brukere å endre passordene sine.

Hack var “en meget profesjonell angrep med sofistikert social engineering” som resulterte i ca 4,700 bitcoin blir stjålet, verdt ca $63.92 m i løpende priser, sa NiceHash head of marketing Andrej P Škraba.

Q&A Hva er bitcoin og er det en dårlig investering?

Vis

Skjul

Bitcoin er den første, og største, “cryptocurrency” – et desentralisert omsettelige digital ressurs. Enten det er en dårlig investering er $97bn spørsmål (bokstavelig talt, siden det er den aktuelle verdien av alle bitcoins i eksistens). Bitcoin kan bare brukes som et medium for utveksling og i praksis har blitt langt viktigere for den mørke økonomi enn det har for de fleste legitime bruksområder. Mangel av noen sentral autoritet gjør bitcoin bemerkelsesverdig motstandsdyktige til sensur, korrupsjon eller forskrift. Det betyr at det har tiltrukket seg en rekke støttespillere fra libertarian monetarists som liker ideen om en valuta uten inflasjon og ingen sentralbank, til langere som liker det faktum at det er vanskelig (men ikke umulig) å spore en bitcoin transaksjonen tilbake til en fysisk person.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding.

NiceHash er en digital valuta markedet som samsvarer med folk som ønsker å selge saksbehandlingstid på sine datamaskiner for såkalte gruvearbeidere til å bekrefte bitcoin brukere’ transaksjoner i bytte for bitcoin.

Problemer med nettsiden i løpet av de siste dag, eller så trakk alarm og klager, med mange bitcoin-eiere innlegg panikk kommentarer på NiceHash sosiale medier kontoer.

NiceHash sa i en uttalelse: “Vi forstår at du vil ha en masse spørsmål, og vi ber om tålmodighet og forståelse mens vi undersøke årsaker og finne passende løsninger for fremtiden av tjenesten.”

Prisen på bitcoin har spredd seg til mer enn $14,668, få rundt $2,000, – (nok 1,494) av verdien på en dag i henhold til bitcoin overvåke CoinDesk. Det kan sammenlignes med en verdi under $1,000 i begynnelsen av året.

Internett-sikkerhet er en viktig bekymring for cryptocurrency markeder og børser, med bitcoins som finnes i den digitale lommebøker som har i økende grad blitt et mål for hackere som antall bitcoins er lagret, og deres verdi har eksplodert i løpet av det siste året.

I Japan, som følge av svikt i bitcoin exchange Mt Gox, nye lover ble vedtatt for å regulere bitcoins og andre cryptocurrencies. Mt. Gox stengt i februar 2014 etter å ha mistet ca 850,000 bitcoins, potensielt til hackere. Mark Karpelès, leder av Mt Gox, gikk på prøve i Japan i juli, vendt opp til fem år i fengsel under anklager om underslag og tapte $28m av brukeren midler.

  • Alt du ønsket å vite om bitcoin, men var redd for å spørre
  • Bitcoin mining bruker mer strøm i året enn Irland