AlphaZero AI slår mästaren i schack program efter att lära sig i fyra timmar

62

Googles artificiell intelligens syskon DeepMind repurposes Gå-spela AI för att erövra schack och shogi utan stöd av mänsklig kunskap

a chess board

AlphaZero seger är bara den senaste i en serie av dator segrar över det mänskliga spelare sedan datorprogram har kunnat slå de bästa IBM: s Djupa Blå besegrade Garry Kasparov 1997.
Foto: 18percentgrey / Alamy/Alamy

DeepMind

AlphaZero AI slår mästaren i schack program efter att lära sig i fyra timmar

Googles artificiell intelligens syskon DeepMind repurposes Gå-spela AI för att erövra schack och shogi utan stöd av mänsklig kunskap

Torsdag den 7 December 2017 12.41 GMT

AlphaZero, spel-spela AI som skapats av Google syskon DeepMind, har slagit världens bästa chess-spela dator-program, de har lärt sig hur man spelar på under fyra timmar.

Den omgjorda AI, som upprepade gånger har slagit världens bästa Go-spelare som AlphaGo, har generaliserats så att det nu kan lära sig andra spel. Det tog bara fyra timmar för att lära dig reglerna till schack innan att slå världsmästaren i schack-program, Lutfisk 8, på en 100-spelet stämmer upp.

Q&A Vad är AI?

Visa

Dölja

Artificiell Intelligens har olika definitioner, men i allmänhet det innebär att ett program som använder data för att bygga en modell av någon aspekt av världen. Denna modell används sedan för att fatta välgrundade beslut och förutsägelser om framtida händelser. Tekniken används i stor utsträckning, för att ge tal och ansiktsigenkänning, översättning, och personliga rekommendationer på musik, film och shopping webbplatser. I framtiden, det kan leverera förarlösa bilar, smart personliga assistenter och intelligenta elnät. AI har potential att göra organisationer mer effektiva, men tekniken väcker allvarliga frågor om etik, bolagsstyrning, integritet och juridik.

Var detta till hjälp?

Tack för din feedback.

AlphaZero vunnit eller drog alla 100 spel, enligt en icke-peer-reviewed forskning publicerad med Cornell University Library arXiv.

“Från random play, och med tanke på att ingen domän kunskap förutom spelets regler, AlphaZero uppnås inom 24 timmar en övermänsklig nivå av spel i spel i schack och shogi [liknande Japansk brädspel] liksom Gå och övertygande besegrade en av världens mästare program i varje fall,” sade papper författare som inkluderar DeepMind grundare Demis Hassabis, som var barn schack underbarn nå master standard vid 13 års ålder.

“Det är en anmärkningsvärd prestation, även om vi borde ha förväntat sig det efter AlphaGo,” före detta världsmästaren i schack, Garry Kasparov sa Chess.com. “Vi har alltid antagit att schack krävs för mycket empirisk kunskap för en maskin att spela så bra från början, utan mänsklig kunskap läggs på alla.”

Datorprogram har kunnat slå de bästa mänskliga schackspelarna ända sedan IBM: s superdator Deep Blue besegrade Kasparov den 12 Maj 1997.

Chess enthusiasts watch World Chess champion Garry Kasparov on a television monitor in 1997.

Facebook

Twitter

Pinterest

Schack entusiaster titta på världsmästaren i Schack, Garry Kasparov på en tv-skärm 1997. Foto: Stan Honda/AFP/Getty Images

DeepMind sade skillnaden mellan AlphaZero och dess konkurrenter är att dess maskin-lärande ges ingen mänsklig input bortsett från de grundläggande reglerna i schack. Resten fungerar det genom att spela själv om och om igen med self-förstärkt kunskap. Resultatet, enligt DeepMind, är att AlphaZero tog en “förmodligen mer mänskliga-liknande metod” för att söka efter drag, bearbetning omkring 80.000 positioner per sekund i schack jämfört med Lutfisk 8 70 mkr.

Efter att ha vunnit 25 matcher i schack jämfört med Lutfisk 8 börjar som vit, med first-mover advantage”, ytterligare tre börjar med svart och rita en ytterligare 72 matcher, AlphaZero också lärt mig shogi i två timmar innan du slår det ledande programmet Elmo i en 100-spelet matchup. AlphaZero vann 90 matcher, förlorade åtta och drog 2.

Det nya allmänna AlphaZero var också kan slå det “övermänskliga” tidigare version av sig själv AlphaGo på det Kinesiska spelet Gå efter bara åtta-timmars self-utbildning, 60 spel att vinna och förlora 40 spel.

Medan experter sa att resultaten är imponerande, och har potential inom ett brett spektrum av applikationer för att komplettera den mänskliga kunskapen, professor Joanna Bryson, en dator vetenskapsman och AI-forskare vid Universitetet i Bath, varnade för att det var “ännu en diskret uppgift”.

  • “Det är möjligt att skapa kunskap själv”: Google lanserar AI som lär sig om sin egen