Google Alican App: 8 Saker Du Bör Veta Om den Digitala Betalningar App

199

Google Alican app har sällat sig av digitala betalningar apps i Indien med lanseringen på måndag. Med redan etablerade spelare som PayTM, PhonePe, och den officiella app BHIM, Google Alican app har sitt arbete att klippa ut. Detta är inte en digital plånbok som PayTM, men använder ditt konto för att skicka och ta emot pengar. En av de unika funktioner som ingår i Google Alican app är “Pengar” som hjälper dig att skicka pengar utan att behöva mottagarens nummer eller QR-koder i stället med hjälp av en ljud-matching system. Om du är nyfiken på appen, och med tanke på att registrera dig för det, här är 8 saker du behöver veta om Google Alican app:

 

Google Alican App att Vara Förinstallerade på Nokia, Micromax, Lava, Panasonic, Xolo Smartphones

  1. Google Alican appen finns tillgänglig för Android och iOS, och stöder olika lokala språk, inklusive Hindi, Bengali, Gujarati, Kannada, Marathi, Tamil och Telugu. För att registrera dig, ber för din mobil nummer som är associerat med dina bankkonton för att installera appen. Du får en lista över banker att välja mellan.
  2. När du har angett ditt mobilnummer för att appen skickar ett SMS från ditt nummer till banken för att få UPI tillgång. Det skapar en fräsch UPI-ID för dig och länkar den till Google-konto. På Android, Google-Kontot som är valt som standard som används på telefonen, men du kan ändra ID genom att logga in på det andra kontot; – ID kommer att vara kopplad till ett Google-Konto. På iPhone-användare uppmanas att logga in på sina Google-Konton manuellt.
  3. Google Alican app skapar en ny UPI-ID, eller FPA, genom att plocka upp namnet från Gmail-ID. Vi fick en @okaxis UPI hänsyn när du ställer upp det med en Kotak konto (det beror på att Google har inte knutit upp med Kotak för back-end-behandling) , men blev tilldelade ett @okicici UPI hänsyn när du ställer upp med ICICI (det har knutit upp med ICICI). Du kan inte använda ditt befintliga FPA med Google Alican app om du har en.
  4. Om UPI redan aktiverad på att bank-konto kommer du att bli ombedd att ange PIN-UPI. Kontot kommer att sättas upp efter det här steget, och är redo att använda.
  5. För att hålla Google Alican app säker att du har möjlighet att låsa den med ditt fingeravtryck på enheter med en fingeravtrycksläsare eller med hjälp av en PIN-kod för appen. Samtidigt som du har möjlighet att hålla samma PIN-kod som skärmen för att låsa upp, kommer vi rekommenderar att du ställer upp en annan PIN-kod.
  6. Att skicka pengar med hjälp av appen är ganska enkel, du kan klicka på fliken betalningar. Här visas alla kontakter i din telefonbok med Google Alican app på en gång. Bortsett från att du har möjlighet att ange kontonummer + IFSC detaljer, UPI-ID Skanna QR-koden, eller Alican Användarens Telefonnummer. Du kan ringa och ta emot betalningar från företag.
  7. En ny funktion som kallas Cash-Läget är tillgängligt i Google Alican app som låter dig överföra pengar utan att behöva mottagarens telefonnummer. För att göra detta, det överför ljud med hjälp av Googles QR-Teknik för att identifiera mottagare telefon nära dig. Vi försökte denna funktion och det fungerade som annonseras även i en bullrig miljö, även om vi måste lägga till att det tog längre tid än vi förväntat.
  8. För att stimulera Alican app, Google erbjuder användare Rs. 51 för att värva nya användare att använda appen. Efter en remiss både människor kommer att få de pengar som lagts till sina bankkonton. Bortsett från detta, med hjälp av appen för att överföra pengar (Rs. 50 och över) priser både avsändaren och mottagaren Google Alican Skraplotter, med en skraplott per vecka för avsändare och mottagare. Scratch card ger användaren möjlighet att tjäna upp till Rs. 1,000, som överförs tillbaka till bank konto. Användare kan tjäna maximalt 10 belöningar per vecka, upp till en summa av Rs. 9,000 per verksamhetsår. Det finns två typer av Google-Alican Skraplotter. Den blå som delas ut till både avsändare och mottagare, medan en röd ” Lucky söndagar delas ut till avsändaren endast en gång per vecka. Denna röda Google Alican Scratch Card är låst tills söndag, och användarna kommer att kunna skrapa för en chans att vinna upp till Rs. 1 lakh, säger Google.