Oprettet den første to-dimensionelle magnet med en tykkelse af et atom

49

Ifølge redaktørerne af tidsskriftet Nature, en gruppe af forskere fra University of Washington lykkedes at få en forbindelse på grundlag af chrom, jod. Strukturen af stoffet er noget af et modstykke til graphene, med en tykkelse på kun 1 atom. Dette nye stof har udtalt magnetiske egenskaber, repræsenterer i virkeligheden, “to-dimensionelle plan magnet”.

Alle de magnetiske materialer, der består af særlige områder, kaldet “domæner”. Som regel drejer af elektroner i atomer er i de områder, der er drejet i den modsatte retning af det, som parterne rettet elektron spin i de omkringliggende områder. Takket være dette, at nogle metaller, der ikke har magnetiske felt kan magnetiseres under påvirkning af et ydre magnetfelt. Denne evne af materialer til at ændre egenskaber, som er under indflydelse af et magnetfelt, som er anvendt i udviklingen af nye magnetiske lagring af oplysninger. Forskerne mener, at ved hjælp af magnetiske materialer, der har en flad struktur, er det muligt at opnå betydelige fremskridt i udviklingen af nye medier, der er baseret på magneter. I den serie af forsøg, forskerne var i stand til at oprette flere versioner af to-dimensionelle magneter, ved hjælp af teknologi, der blev brugt af skaberne af grafen til at få de første prøver af dette materiale. Så sagde en af deltagerne i projektet Xu Xiaodong,

“Længe vidst, at salt triode chrom (CrI3), tilslutning af de tre jod-atomer og et atom af chrom har magnetiske egenskaber, der kan i teorien være gemt i et fladt lag af salt. Problemet var, at det tidligere, var det umuligt at syntetisere et enkelt lag af molekyler, som i denne forbindelse. Hertil kommer, at mange fysikere tvivl om, at en CrI3, eller andre magnetiske materiale vil beholde sine egenskaber, når man drejer i en to-dimensionel struktur.”

Et team af forskere har løst dette problem på en elegant måde: “rive” et par tråde af triiodide chrom fra den tre-dimensionelle forbindelse eksperter målt deres magnetiske egenskaber og en række andre egenskaber. På samme måde, forskerne har skabt en 2D-magnet hjælp af legeringer af chrom, germanium og tellur. Interessant, at triode chrome taber sine egenskaber, hvis det er til at rive fra to lag af molekyler, men bevarer dem i overværelse af tre eller flere lag. Hvorfor er det, at dette sker, er forskerne stadig ikke ved.

“To-dimensionelle magneter er yderst interessant i sig selv, da de kan meget klart og præcist ændre de magnetiske egenskaber af deres enkelte dele. Men endnu mere interessant er det en kombination af flere heterogene lag af denne art. I dette tilfælde, inde kan de støde på eksotiske fænomener, som vi aldrig har set før”.

Baseret på materialer af agenturer af RIA “nyheder”

Oprettet den første to-dimensionelle magnet med en tykkelse af et atom
Vladimir Kuznetsov