Etsy er Vaginal Problem [Opdateret]

75

Illustration: Jim Cooke/Gizmodo

Har du nogensinde føler ikke så friske, dernede? Eller har du bekymre dig om din flappy ol’ skinke sandwich er lidt for slap? Efter at alle, som tusinder af år af kvindefjendske lort ville fortælle os, Løs Læber Vask Relationer.

Myter om, hvordan en skede skal være stram, pink, hårløse, lugter af roser og jasmin blomster—er både udbredt og lidt svært at diskutere. Indtast internettet, biblioteket af al menneskelig viden, vi kan udforske alene i den mørke nat. Ifølge en 2013 Pew undersøgelse, at 70 procent af mennesker søger efter information om sundhed online, og 35 procent forsøg på at diagnosticere sig selv.

Selv-diagnose er farligt nok, ofte forårsager unødvendige mentale kvaler. Men det er et endnu større problem, når vi som enkeltpersoner kan tage deres diagnose og forsøge at behandle sig selv uden at konsultere en læge—og der er masser af kræmmere derude, der vil tage dine penge til disse behandlinger, lovende verden og levere en pose knuste op bark og hvepse.

Skærmbillede: Etsy, HeritageHealthShop

Dr. Jen Gunter, OB/GYN, der skriver om farerne ved at sætte uprøvet “wellness” – produkter i skeden, skrev et indlæg i sidste uge, der gik viral, der fremhæver et særligt gruopvækkende produkt, der sælges på Etsy: hvepse’ reder beregnet til at blive jorden op, og den anvendes på skeden. Produktet notering (nu tilgængelig, hvis du ønsker at købe en) hævder, at “nogle siger, at det kan stramme vagina” og “gendanne elasticitet af livmoderhalskræft muren” efter fødslen. Ifølge Gunter, træet bits, hævede fra at blive smittet med wasp larve, er faktisk astringerende, som tør vagina, stigende “risikoen for hudafskrabninger under sex.” Nej tak.

Men det er ikke kun hvepse’ reder. Selvom nogle punkter kommer med ansvarsfraskrivelser, der er en hel verden af produkter på Etsy, der lover at stramme, friske, helbrede, og på anden måde forbedre din vagina: olie, urte dampbad behandlinger, pulvere, der alle hævder at have helbredende eller medicinske egenskaber. Og disse produkter synes at være i strid med Etsy ‘ s servicebetingelser, som forbyder elementer, der gør medicinske krav. Så hvorfor er de stadig op?

Skeden charlataner

Lad os starte med vaginal damper. Der er snesevis af vaginal urte-dampbad-pakker at vælge imellem; en søgning efter “yoni damp” udbytter 148 resultater på tidspunktet for offentliggørelsen. (Yoni er et Sanskrit-betegnelsen for vulva, “især som et symbol på guddommelig forplantningsmæssigt energi, der traditionelt er repræsenteret af en rund sten.”) Vaginal damper har været populære i wellness-bullshit-kredse i mange år nu—de var fremhævede i Gwyneth Paltrow ‘ s GOOP nyhedsbrev, højdepunktet af rige mennesker wellness-bullshit. Vores søstre på Jesabel selv dækket vaginal damp tendens hele vejen tilbage i 2010. Dampende dit musling formodes at have en vifte af sundhedsmæssige fordele: GOOP siger, at det er en “energisk release”, at “saldi kvindelige hormon niveauer.” Kursteder, der tilbyder det løfte en vifte af sundhedsmæssige fordele, fra menstruation lettelse at øge fertiliteten.

Selvfølgelig, hvis du ikke har dit eget specialbyggede “Yoni Afføring” ($200 plus forsendelse) til dette formål, vil du nødt til at improvisere om, hvordan du opretter dit hjem cooch sauna. En damp produkt på Etsy, med titlen “Floral Fanny,” kommer med nogle rystende instruktioner:

Efter mæskning dine krydderurter, hæld dem i en skål, der vil passe ind i dit toilet bowl.

(Toilet er blevet grundigt rengjort med giftfri rengøringsmidler som bagepulver og/eller hvid eddike.)

Læg et håndklæde på den plads, som en pude.

Sidde 15-20 minutter. Bagefter, holde dig varm og slappe af en time eller endnu bedre, få din steam natten over og gå direkte i seng bagefter…zzzzz.

Skærmbillede: Etsy, Blomster Fanny

Bagepulver og eddike vil ikke desinficere din telefon, eller endda rense det så godt. Vær venlig ikke at stole på bagepulver og eddike til at dræbe poop bakterier, hvis du insisterer på dampende din vagina i et toilet.

Et andet lignende produkt, “Moonbeam Damp – Økologisk Yoni Dampende Urter,” hævder den damper “arbejde ved at anvende varmen sammen med fugt regnskabsmæssige medicinske olier fra helbredende urter til skeden via steam. Disse slimhinder er meget porøse og absorberende gøre yoni damper en nøgle til livmoderen wellness.”

Nej. Du behøver ikke at bruge damp til at overføre fugt til din vaginal vægge. Bare fordi en damp ansigtet kan have fordele, det betyder ikke, at en dampet skeden er en god eller medicinsk nødvendige ting at have—og i virkeligheden er det ganske risikabelt. Dr. Mary Jane Minkin, klinisk professor ved Institut for Obstetrik, Gynækologi og Reproduktiv Sciences på Yale University School of Medicine og ejer af kvinders sundhed site Madame Æggestok, fortalte Gizmodo, at den største risiko er forbrændinger. Igen: du behøver ikke at risikere at brænde din vagina, hvis du føler, det er tørt dernede. En god gammel sprøjte eller tre af glidecreme under sex vil løse det; der er også vaginal fugtighedscreme som Replens til daglig brug.

Som damper, der er andre produkter, der hævder en bred vifte af vage fordele, som “detox yoni perler.” Den liste, hævder perler kan “detox dit liv, kan du nulstille din naturlige balance,” og “fjerne toksiner.” Minkin fortalte Gizmodo, at denne procedure, “lyder som en hel masse hokus pokus”, og at “der er ikke sådan noget som afvænning af skeden, som jeg kender.”

Skærmbillede: Etsy, Skintopiatherapy

Der er også produkter med mere oprørende formål, som dette Vaginal Stramning Olie, som hævder, at det vil “naturligt gendanne du kvindelighed” ved hjælp af ingredienser som ricinusolie og patchouli. Notering siger, at det indeholder både “en helt unik blanding af Kinesiske urter” og “andre urter, der er indfødt urt Thailand med unikke stramning stoffer.” “Madura Stick,” i mellemtiden hævder, at det vil “genoprette ms V, møde sådan en jomfru,” og fjerne “harsk overdreven slim til at blive tør og stram, hvilket fornøjelse.”

Der er “ingen produkt -, urte-eller recept”, som vil stramme skeden.

Men, som Minkin fortalte Gizmodo, at der er “ingen produkt -, urte-eller recept”, som vil stramme skeden. Hun siger kegel øvelser kan være gavnlige, hvis du ønsker at gøre dem, men der er ingen tinktur eller mikstur, du kan smække den ned der på magisk vis stramme din snuppe. Og udtørring skeden, som Gunter siger, at mange af disse stramning produkter gøre (og nogle, som Madura Stick, åbent at indrømme, at de gør), er farligt—ikke bare for risikoen for at rive og smerte fra seksuel aktivitet, men faktisk øge risikoen for seksuelt overførte sygdomme, i henhold til Gunter. Vigtigst af alt foretrækker en stram skeden er en meget skadeligt begreb for kvinder. Det er bundet op i de kulturelle præferencer for jomfruer med uberørt vaginaer, som har eksisteret i tusinder af år; selv i dag, at nogle kvinder opereres for at genoprette deres hymens.

Nogle produkter, som denne vaginal olie og eddike rense, indeholder ansvarsfraskrivelser med angivelse af deres produkter er ikke beregnet til at behandle medicinske problemer. Det betyder ikke, at de ikke er farlige, men: at sætte noget, der indeholder eddike på din vagina ikke anbefales, og ville nemt kunne ødelægge den fine pH balance i skeden. Ifølge Minkin, “vaginal væv er den mest sarte væv i kroppen.” Noget, der forstyrrer, at “økosystem” er en risiko. Gunter fortalte Gizmodo, at eddike douches har vist sig at være skadelig, fordi eddike dræber “gode bakterier.”

Men der er mange andre produkter, der gør eksplicit medicinske krav, selvom mange også kvalificerer dem med ord og sætninger som “kan” eller “kan hjælpe.” Den moonbeam damp, for eksempel, hævder, at det kan være til gavn for kvinder, der oplever menstruationssmerter, endometriose, fibromer og cyster, og selv infertilitet.

Andre gør endnu mere absurde påstande. Et urte-dampbad, Livmoderen Flow, der lover at “støtte til udgivelsen af træghed i livmoderen, og genoprette ungdommelige elasticitet til dit hellige rum.” Jeg har ingen idé om, hvad en træg livmoderen ville føle det, som—måske har jeg en, og jeg ikke ved det? Endnu en damp behandling har en række sundhedsmæssige fordele, siger, at det “Stimulerer vækst af hvide blodlegemer og antistoffer,” “Detoxifies livmoderen til at fjerne overskydende affald, som bidrager til cyster, fibromer, kræft og tumorer,” og, selvfølgelig, ” – Forbedrer vaginal tæthed.”

Skærmbillede: Etsy, fecundfekund

Flere produkter, der er specifikt krav til at beskæftige sig med, at de fleste hadede svøbe af nedenunder: gær infektion. Et produkt, Yoni Duster, siger, “hvis du har problemer med gær infektioner eller andre uønskede bakterier parter, der dukker op på din hjemmebane,” dens”, pulveriseret antimikrobiel urter” vil tage sig af det. Ja, denne sælger ønsker du at støv din vagina til, ved jeg ikke, absorbere alle de gær infektion, som drys mel på en oliven olie spill? Spurgte om Yoni Duster som et middel til bekæmpelse af gær infektion, Gunter svarede: “Nej.”

Et andet produkt, der hævder at behandle både gær infektioner og bakterielle vaginose, og består af en flaske af apple cider eddike—som kan huske, er ikke godt for skeden, fordi det dræber både gode og dårlige bakterier—og urte-olie blanding.

Et urte-dampbad lover at “støtte til udgivelsen af træghed i livmoderen, og genoprette ungdommelige elasticitet til dit hellige rum.”

Problemerne med disse produkter synes ret indlysende: De er uprøvede og kan gøre dine problemer værre. Men ifølge både Minkin og Gunter, et andet stort problem er en fejldiagnose. De fleste kvinder, der tror, de har en gær infektion ikke—Minkin siger, at kun en tredjedel af de kvinder, der tror, de har en gær infektion, der faktisk gør det, og mange har andre forhold, der kræver forskellige behandlinger. I virkeligheden, siger hun, en tredjedel af mennesker, der tror, de har gær infektioner, rent faktisk har en allergisk reaktion—som en jorden-op hvepsebo eller stramning olie fra Etsy let kan forårsage.

Gizmodo kontaktet flere Etsy sælgere, der sælger produkter som disse, for at spørge dem, om de havde kontaktet gynækologer, før du sælger disse produkter, hvordan de vidste, hvad fordelene ved deres produkter var, og hvorvidt de var bekymrede for, at to gynækologer, vi talte med, sagde, at der er ingen behandlinger, der kan stramme vagina. En yoni steam sælger svarede:

Tænk på damp damp giver Fugt, folk bruger dampende metoder til hud problemer hele tiden, damp også renser og løfter ting, som folk har været dampende til århundreder, var det gennem steam, at når der tog flytte, nogle rengøring virksomheder, der bruger damp hele tiden, fordi det løfter rest…

Også selvfølgelig nogle gynækolog er imod Dampende til en, hvis kvinder lære at tage sig af den gynækologiske behov, uden at meds, unødvendige operationer, osv gynækologer ville blive sat ud af virksomhed…

Endelig alt, hvad der bruges til Vagina steam er 100% naturlige og fra jorden. Oh på skeden trykken det kan absolut hjælpe med at gøre skeden strammere som med damp trække ting at gøre tingene stramme.

Vaginal stramning olie sælgeren, i mellemtiden, der tilbydes personlig erfaring:

Ja, det bekymrer mig, hvis jeg nogensinde støder på de spørgsmål eller udfordringer, er det ikke anbefales til brug i hverdagen. De ingredienser, der er sikre og naturlige . Det er ikke for indsættelse, kun den ydre indgang / toppen af skeden. Jeg har været ved hjælp af det, jeg er sundhed frugtbar, og ingen bivirkninger. Jeg har kun fået gode anmeldelser. Især fra min kirke gruppe. Der er de værste produkter derude, tro mig bedre, ikke naturlige bedre ikke naturligt. Tak for din bekymring.

Ureguleret, uprøvet, usikre

Så hvad gør Etsy gøre om disse potentielt farlige produkter? Etsy fortalte Gizmodo, at det ikke tillader produkter gør alvorlige medicinske krav, men at det ikke gennemgå elementer, før notering, og alle kan liste til enhver tid. Virksomheden har også sagt, at det er teknologi i sted for at finde forbudte emner automatisk. Når Gizmodo spurgte om specifikke produkter, som Yoni Duster, Etsy sagde, at det ikke ville udtale sig om specifikke emner. Som for offentliggørelsen, alle de elementer, vi delte med Etsy, bortset fra en—forskellige varianter af vaginal glidecreme perler—er stadig op.

Etsy siger, at det ikke gennemgå elementer, før notering, og alle kan liste til enhver tid.

Så er der et andet sæt af regler: Food and Drug Administration (FDA). En FDA talsmand fortalte Gizmodo, at de enkelte sælgere, ikke Etsy, er ansvarlig for de krav, de gør. Adspurgt om, hvorvidt vagina stramning olie, for eksempel, var i strid med loven, talsmand sagde, at der generelt sælgere kan ikke påstå at deres produkter er “beregnet til brug i diagnosticering af sygdom eller andre forhold, eller i helbredelse, lindring, behandling eller forebyggelse af sygdom, med mindre FDA har bestemt produkt er sikkert og effektivt for dem, der er bestemt bruger.” FDA overvåger markedet, herunder online, “gennem en række forskellige taktikker såsom markedsundersøgelser, label anmeldelser, gennemgang af uønskede hændelser og afprøvning af produkter.” Talsmanden påpegede Gizmodo til advarsel breve, der er sendt af agenturet til at Etsy sælgere, der solgte hamp olie produkter.

Så der er en kløft mellem det, FDA, kræver det—ingen krav om “lindring, behandling eller forebyggelse af sygdom”—og hvad Etsy kræver, som blot er ingen krav om afhjælpning eller forebyggelse af “en terminal eller en alvorlig sygdom, såsom kræft eller hjertesygdomme,” krav om vægttab, og hævder, at produkter, vil “forbedre eller øge seksuel ydelse; kur seksuel dysfunktion, eller forøge, forstørre eller forbedre primære eller sekundære kønskarakterer.” Men selv hvis Etsy forbyder kun påstande om alvorlige sygdomme, er det klart at der stadig argumenteres for, at produkter lovende øget vaginal tæthed er, der hævder at forbedre primære eller sekundære kønskarakterer, eller kurere seksuel dysfunktion.

Etsy, ligesom mange online markedspladser, tager en procentdel skåret af hvert salg: en 3,5 procent transaktion gebyr, 20 cent notering gebyr, og et administrationsgebyr, 3 procent plus 25 cent. Det betyder, Etsy overskud fra salget af disse varer. Gunter fortalte Gizmodo, der betyder, at hun ikke vil-shop på Etsy, fordi “profiterer ud vaginal misinformation, der kan skade kvinder” er “det laveste af det lave.” Hun sagde også, at hun mener, Etsy bør gøre mere for at tage disse produkter fra deres hjemmeside: “jeg ville tænke, hvis du var Etsy, og du plejet, så ville du sige, at vi ikke tillade, at disse produkter, slutningen af diskussionen.”

Salg af lort til, at kvinder, der tager fordel af deres dybeste usikkerhed er ikke nyt, ej heller er det eksklusivt til Etsy. Eller er det udelukkende en hippie/urte ting. Gunter fortalte Gizmodo hun føler farmaceutiske virksomheder “helt” dele nogle af skylden, fordi “hver gang en kvinde går gennem en Walgreens i Usa, ser hun alle disse produkter er designet til at gøre hendes vagina til at lugte bedre eller en ren hende op.” De er ikke bare rettet mod kvinder med bakteriel vaginose, eller andre medicinske betingelser, der gør din vagina lugter dårligt. At du, efter at alle, ville det ikke være rentabelt. Og i sidste ende, at dette budskab vil synke i—som Gunter sagde, “Hvordan kunne det så ikke?”

Hvordan er kvinder formodes at navigere i denne vaginal selvværd mareridt? Minkin fortalte Gizmodo, at den bedste praksis for kvinder er et “godt samarbejde” med deres sundhedspleje udbyder, hvor de kan “føle dig fri til at tjekke ind” om, hvad der er normalt og hvad der ikke er, og hvorvidt vaginal produkter, de har oplevet, at det er nødvendigt eller gavnligt. Selvfølgelig, det er ikke let eller muligt for mange kvinder, takket være vores forsikringsbaseret sundhedssystem. Ikke alle har en læge, de kan ringe op med et spørgsmål om yoni støv; i Amerika, ikke alle har en læge. Truslen om endnu flere nedskæringer Planned Parenthood, og den potentielle ophævelse af den Overkommelige Care Act, vil kun gøre det endnu sværere for kvinder at få adgang til lægeligt forsvarlig rådgivning fra kvalificerede fagfolk.

I mellemtiden, selv om disse lort produkter er stadig på Etsy. Dage efter vi påpegede disse potentielt farlige produkter, herunder stramning af olie og yoni duster, at dens tryk team, de er stadig op, selv om de helt klart overtræder deres politikker. Formentlig, de føler, at de ting er i orden. Hvis Etsy besluttet Yoni Duster ikke indeholder alvorlige medicinske krav, at det bør spørge sig selv: betyder det ønsker at profitere fra produkter, der ikke kun drage fordel af kvinders usikkerhed, men gøre det ved at tilskynde dem til at sætte en flok fucking urter i deres vaginaer?

Update 4:30 pm EST: Vi har modtaget en mail fra Etsy beder os om at præcisere, at virksomheden fjerner noget FDA siger, er i strid med landets love. Når du bliver spurgt til specifikke tal på, hvor mange produkter Etsy har fjernet svar på FDA anmodninger, talsmand afviste at give data.

Desuden Etsy har nu fjernet alle de produkter, som vi diskuterer i denne artikel, bortset fra Yoni Afføring. Dette omfatter Yoni Duster, Moonbeam damp behandling og Vaginal Stramning Olie, som vi er markeret til dem, on juni 1st og 2nd. Talsmand sagde:

Vi fortsætter med at undersøge emner, der gør medicinske krav og som en del af dette, har fjernet næsten alle poster, der er anført i din artikel sammen med andre, som ikke specifikt er nævnt. Vi vil fortsætte med at evaluere elementer til at sikre, at de overholder vores politikker.

Virksomheden har også bedt os om at præcisere, at wasp nest produkt blev taget ned, og der er ikke udsolgt.