10 fantastiske fænomener for astronomi, opdagede for nylig

86

Магнетар

Universet er som en æske chokolade. Hver opdagelsen vækker den akademiske verden og fantasi, men den mest spændende er stadig bag kulisserne. Oprindeligt utænkeligt, og hver en stjerne, planet eller meteor, viser, hvor lidt vi egentlig ved om Universet.

En ny type af storm… star

Звезды

NASA teleskoper “Spitzer” og “Kepler” — en kraftfuld tandem, som for nylig fundet en helt uventet fænomen på en lille stjerne i stormen.

Blot 53 lysår fra os i stjernebilledet Lyra, L-dværg på størrelse med Jupiter ved navn W1906+40 har vist et mærkeligt sted, som den røde plet på Jupiter. I modsætning til sin fætter, den brune dværg af tilsvarende størrelse, og W1906+40 er en bona fide-stjernede producerer sit eget lys. Men at kalde det hårde lys: denne lille stjerne objektet i forhold til den kolde — kun 2000 grader Celsius.

W1906+40 er så varmt (betydning: ikke for varmt og ikke for koldt), som i sin atmosfære dannet og spundet skyer. Disse skyer, inspireret af den indre raseri stjernerne, og skabte en mørk plet på nordpolen, som astronomerne forvekslede for en sun-spot. Og selvom du ikke kan se det direkte, forskere har identificeret sin tilstedeværelse i mørkningen, der opstår, hver ni timer.

Cloud betingelser, der var observeret for brune dværge, men disse nedospaty ikke stærk nok til at støtte syntese. Den længste storme på overfladen sandsynligvis ikke vil leve mere end en dag. Storm på W1906+40 stærk efter to år.

Nye mystiske kuglehob

Звезды

Kuglehobe er kugleformede samlinger af tusindvis af stjerner. En alder af nogle af dem, der kan sammenlignes med Universets alder, og nogle af dem rejste milliarder af år, før han slog sig ned i udkanten af den dannede galakser.

Vores galakse, mælkevejen, er store, men har i alt 150 klynger i dine ordrer. Mere massive galakser tiltrække flere klynger, og den nærmeste monster galaxy — Centaurus a (NGC 5128), den elliptiske galakse 12 millioner lysår fra os, har en 2000 bolden bøjler.

Interessant, men ikke alle klynger af Centaurus A. typisk, massen af den klynge, der er i overensstemmelse med dets lysstyrke, og de klareste kilder er også den mest massive. Men i processen med at lære, 125 klynger i Centaurus A astronomer har opdaget, at nogle er meget mere masse, end vi ser.

Forskere har foreslået to lige nysgerrig løsning: mørkt stof eller sorte huller. Kuglehobe er så indeholder ofte mørkt stof, i modsætning til galakser, men disse er de par, måske med hjælp af uforståelige mekanisme, der fik det. Sorte huller er også kraftig nok til at frembringe den observerede effekt. Hvis det er tilfældet, Centaurus a, der er plads, bliver et minefelt med forfærdelige grådige sorte huller i periferien.

Nye klareste supernova

Звезды

Observatory of Ohio state University med en forfærdelig navn Alle Sky-Automatiske Undersøgelse for Supernovaer (ASAS-SN er i overensstemmelse med “assassins”, “automatisk undersøgelse af hele himlen omfattet af en supernova”) har for nylig fundet det mest latterlige død af alle de stjerner, der nogensinde er set.

I 2015, dobbelt teleskop array “Brutus” og “Cassius” stødte på en upåfaldende spot lys. Opfølgningen viste en mærkelig spektrum af lys, udgående i den angivne placering, og endelig for det sydlige Afrika large telescope bekræftet, meget lyse sky af gas med en uidentificeret 15-kilometer struktur i midten. Forskerne formoder, at det er den tidligere supernova, flere gange med at slå den tidligere rekord — så vild, der blev udgivet i Universet rage 600 milliarder sole.

ASASSN-15lh er, som det kaldes, er så stor, at der overskrider grænserne for vores videnskabelige forståelse. Astronomer ikke kan forklare kraften i denne supernova, men de har nogle ideer. Måske det er en vild smerte af en af de mest massive stjerner i Universet. Det viser sig, at disse elite stjerner er derude, kan vi endnu ikke har set en.

Tilsvarende forklaring kan komme fra et millisekund Magnetar. Disse objekter kan rotere med en utrolig hastighed. Hvis du konvertere denne enorme energi af rotation i det lys, du kan få netop sådan en eksplosion, som blev observeret af astronomer.

En ny type af stjernernes musik

Звезды

Astronomer opspore ældste stjerner i mælkevejen, og en nyligt opdaterede metode, der tillod dem at opdage gamle gruppe af stjerner i mælkevejen.

En undersøgelse foretaget af school of physics and astronomy, University of Birmingham, lov til at kigge ind i hjertet af otte ældre stjerner, der bor i en kuglehob af Messier 4 (M4) i nogle 7200 lysår fra os og høre musik inde. Disse stjerner er meget ældre, tykkere og rødere end Solen, og (mest overraskende) fyldt med lyd. Disse “resonant akustiske vibrationer” bringer stjernen matrix og forårsage lille, men påviselige ændringer i lysstyrken.

For nylig opfundet i stand til at måle disse udsving gav anledning til inden for astroseismology, en anden måde at studere stjernerne. Astronomerne kan bruge denne teknik til at bestemme alder og massen af stjernen. Disse udsving bekræftet de teoretiske beregninger, der viste, at stjernerne i M4, 13 milliarder år. Disse er de ældste stjerner i mælkevejen.

Ny type af stjerner med en atmosfære ilt

Звезды

Star SDSSJ124043.01+671034.68 (“paradox”, som det kort kaldes) er som enhver anden stjerne, men flere: hendes navn er svært at udtale, og dens ydre lag er 99,9% af ilt. Denne utrolige star — hvid dværg — unikke i vores katalog over 4,5 millioner stjerner, inklusive 32 000 bekræftet hvide dværge.

Bemærkelsesværdig er også historien om sin opdagelse. Leder du efter bemærkelsesværdigt, stjerner, forskere at studere den spektrale grafer, som afspejler de elementære sammensætning af stjerner. Desværre, skøre er et menneskeligt begreb, derfor, til at afsløre den fremmedhed falder på øjet, maskiner kan ikke have tillid til. Denne særlige tilfælde bemærkede af den studerende Gustavo Ourique, som ses om 300 000 spektrale diagrammer, et par tusind for en dag, før at finde “DOX”.

Normalt, hvide dværge med lys flygtige elementer, som er produceret i løbet af levetiden af en stjerne. Men “paradokset” på en eller anden måde er omgivet dig selv med en fluffy ligklæde, og har fået atmosfære af næsten ren ilt, krydret med en lille knivspids af andre elementer, som neon og magnesium.

Forskerne har ingen idé om, hvordan det skete, men jeg antager, at når “paradoks”, var en kammerat rød kæmpe. Han gik et stof i form af gas, sverhdorogih hans stjerne hustru, mens “havnen” spis ikke for meget, den fælles landbrugspolitik eksploderede og hele let materiale gik i dybe rum.

En ny type af plads bjerge

Звезды

For evigt spyr lava månen Jupiter IO er den mest vulkansk aktive legeme i solsystemet. Det roterer kun 400 000 kilometer fra hans paunchy, gas mapper og kraftfuld tyngdekraften på månen som tygger tyggegummi.

Takket være de utallige cykler af laceration af tyngdekraften, IO er nu fyldt med svovlholdige gejsere, helvede-lavastrømme og subjetive bjergene. De hundredvis af bjergene, der ikke er i modsætning til alle andre i solsystemet: de eksisterer i isolation og holde sig ud lige fra den vanskelige overflade satellit, i modsætning til grupperet og rullende bjerge på andre verdener.

Simuleringen viser, at kompressionskræfter arbejder sammen med lavastrømme til at producere disse mærkelige lodrette bjerge. Overfladen af IO er konstant dækket med friske lava fra sine 400 aktive vulkaner (som er fantastisk for kroppen størrelsen af månen), som dækker de sletter satellit-fem inches af smeltet materiale hver ti år.

Ophobning af aske og lava skabe ekstreme pres, der stiger med dybden på grund af sfærisk karakter af (de fleste) måner. Når spændingen bliver uudholdelig, jorden er delt, og der udsendes en massiv top.

En ny type pludselig en ung hot Jupiter

Космос

Varme jupiterlignende exoplaneter — gas giganter, der på en eller anden måde viste sig at være på tæt afstand fra deres stjerner. Nogle af dem er låst fast i en sådan tæt kredsløb, som den alvorlige stjerne spiser en lille krop lag på lag, og det er muligt PTFO8 planet-8695 b spins så tæt, at det fuldender bane hver 11 timer.

PTFO8-8695 b er også en af de yngste planeter, fordi dens stjerne, PTFO8-8695, kun to millioner år. Ironisk nok — mest varme jupiterlignende exoplaneter, stjernerne for milliarder af år.

Astronomerne mener, at alle varme jupiterlignende exoplaneter migreret så nær stjerne er for varmt til gas giganter kunne dannes. Gas-planeter, der smelter sammen i et køligt miljø, på samme måde som giganter i vores solsystem er uden for det asteroide bælte.

Skæbne PTFO8-8695 b er ukendt, men er ikke så pessimistisk. Det ser ud til, at nogle varme jupiterlignende exoplaneter, der er deponeret i stabile baner og kan være i stand til at leve længe nok.

Ny type rum uddøde arter

Метеорит

Oest 65, en gammel space rock, der er rig på iridium og neon som ingen andre i vores samling af de 50 000 plads Souvenirs. Det tilhører en klasse af meteoritter, som vi kan aldrig se, fordi der ifølge astronomerne et brutalt sammenstød, der udkom Oest 65, slettes dets moderselskab krop i pulver.

Denne meteorit faldt til 470 millioner år siden og slog sig ned i bunden af en gammel ocean, der er nu en del af den svenske karriere. Hans forældre var sandsynligvis plads kartoflerne med en bredde af 20-30 kilometer, stor nok til at få fat i et godt stykke Jord, når der sammenlignes med de relativt sølle Chicxulub asteroide, der ødelagde dinosaurerne (10 kilometer).

Orbital frites står med endnu mere giant space rock til 100-150 km bred, giver anledning til mange små stykker, som voldsomt hamrede ind i Jorden. Disse kondritter er stadig vandrer i nærheden af Solen, selv om vi nok aldrig finde en stikprøve svarende til Oest 65.

En ny type økosystem

Юпитер

Når astronomer opdaget planet 2MASS J2126-814, det var som en verden, der eksisterer helt adskilt, af sig selv. Denne planet, en omvandrende gas gigant i 12-14 gange tungere end Jupiter, der er evigt dømt til at vandre i vidder af rummet i søgen efter solen, som vil være i stand til at kalde deres eget.

Men denne historie har en happy ending. Astronomer har fundet et andet objekt, som for de afviste planet, en rød dværg ved navn TYC 9486-927-1. Begge organer 100 lysår fra Jorden, og synes at bevæge sig sammen — så planeten ikke er alene.

Forskerne indså, at der findes den største solenergi-system, der kendte til dato. Stjernen er 1 000 000 000 000 kilometer fra planeten. Hvad det vil sige — forestille sig former for liv, der ser ind i himlen, og er i stand til at skelne mellem deres egen stjerne fra andre sådanne punkter på himlen.

2MASS J2126-8140 roterer på en bane af 140 gange større end Pluto er 6 milliarder kilometer fra Solen. Denne situation kan opstå fra den traditionelle metode for fødslen af solsystemet i processen af sammenbruddet af den disk, og forskerne mener, at disse to organer, der kom ud af den samme giant streams af intergalaktiske gas.

En ny type af faste planeter

Нептуны

Faste planeter som Jorden afhænger af begrænsninger på masse. Hvis man vokser alt for fedt, hendes tiltrækningskraft tiltrækker mere og mere brint og pustes op til en gasplanet. Normalt er. Men den planet, Kepler-10b, med en masse af 17 jorden og har ingen gas, viser astronomer den absolutte værdi.

De fandt det flydende planet 560 lysår væk i stjernebilledet Dragen hjælp space Observatory “Kepler” i kombination med Telescopio Nazionale Galileo i de Kanariske Øer. Kepler-10b er 30.000 km i diameter — blev oprindeligt anset for at være gas giganter sjov størrelse — mini-Neptun — planeter på størrelse med tætte lag af gas.

Men hypotesen om en mini-Neptun forsvundet, når masse målinger viste, at Kepler-10c en eller anden måde formået at presse 17 jordens masse i denne ramme. For en mini-Neptun, der er for “kødfuld” og antyder, at planeten består af faste stoffer.

Kepler-10c med deres alder på 11 milliarder år — plads-overlevende. Hendes høje alder tyder på, at der i det tidlige Univers luret en masse af tunge grundstoffer, og øger sandsynligheden for, at universet indeholder meget mere klippefyldte planeter end tidligere antaget.

10 fantastiske fænomener for astronomi, opdagede for nylig
Ilya Hel