We Zullen Nooit Weten Wat de oorzaak van de Uitbraak Chipotle

97

We Will Never Know What Caused the Chipotle Outbreak

De CDC het onderzoek van Chipotle is over en hun eindoordeel is: De uitbraak is klaar, maar het agentschap heeft geen idee wat de oorzaak is.

Dus…wat houdt dat precies in?

De CDC afsluiten van het onderzoek begin van deze middag, zeggende dat zij had al twee maanden geleden dat de laatste bevestigde geval van E. Coli gekoppeld aan Chipotle en de uitbraak bleek te zijn. Wat het nieuws kwam niet met enige bepaling van wat zich achter de uitbraak. Onderzoekers geloven nog steeds kwam dat neer op een enkel ingrediënt, maar wat dat ingrediënt was, blijft een raadsel—een van de CDC niet verwacht te worden opgelost.

Dus hoe sluit u een onderzoek, zonder te weten wat er gebeurd is?In essentie zijn er een paar verschillende een onderzoek als dit kan het einde. De meest bevredigende manier is natuurlijk om de oorzaak te vinden. Maar soms, wanneer er geen oorzaak wordt gevonden, kan een onderzoek eindigt wanneer de uitbraak is.

In dit geval—ondanks genome sequencing van de bacteriën, data-analyse en frequente keuken testen—de verontreinigde stof bleef ongrijpbaar. Hoewel, dat lijkt verontrustend, niet wetende dat de oorzaak in het uitbraken van door voedsel overgedragen is eigenlijk heel vaak, en er zijn een aantal goede redenen waarom, volgens Michael Doyle, een hoogleraar levensmiddelenmicrobiologie aan de Universiteit van Georgia.

Gesponsord

http://gizmodo.com/the-real-reaso…

De Echte Reden Chipotle Nog niet in Staat Is een oplossing te vinden voor E. ColiProbleem

De Echte Reden Chipotle Nog niet in Staat Is een oplossing te vinden voor E. ColiProbleem

De Echte Reden Chipotle Nog niet in Staat Is om te S

Chipotle aangekondigd dat het sluiten van landelijke winkel voor een paar uur, als onderdeel van zijn poging om…

Lees meer Lees meer

“Het is frequent,” Doyle vertelde Gizmodo, “voor een groot deel omdat niet alle uitbraken volledig kunnen worden onderzocht, omdat er zo veel duizend of meer per jaar.” Natuurlijk, sommige van het probleem is specifiek, te maken met E. Coli een notoir moeilijk bacteriën op te sporen, te wijten aan de lange kloof tussen het moment waarop u eet en wanneer u ziek wordt. Dat was ook een reden waarom de CDC zo lang gewacht na de laatste bekende geval is—het duurt minstens drie weken de tijd om een geval, en vaak meer dan dat.

We Will Never Know What Caused the Chipotle Outbreak

Maar als de uitbraak heeft gestopt, zoals de CDC zegt dat het is, is niet het kennen van de bron echt een probleem? Het is—zeker als het gaat om het voorspellen van toekomstige uitbraken.

“Zeker de eerste prioriteit is om te stoppen met de uitbraak,” Doyle zei: “maar de waarde van het kennen van de bron is het traceren van het meer en stoppen er. Ze zijn in staat om de oorzaak te vinden in vele gevallen en er is een lange lijst van voedingsmiddelen die zijn nu erkend als de voertuigen in uitbraken van door voedsel overgedragen.”

Met dit onderzoek gesloten en is de uitbraak hopelijk over de oorzaak van Chipotle de stam van E. Coli ziet er waarschijnlijk altijd een mysterie blijven. Genieten van dat burrito!