Sandalwood Lukt Kan Være en Behandling for Leukemi

142

Sandalwood Odor Could Be a Treatment for Leukemia

Olfactory reseptorer er ikke begrenset til nesen. Du har dem over hele kroppen, inkludert blod. Nå, syntetiske sandeltre har vist seg å fremme celledød i kreftceller for pasienter med en bestemt type leukemi. Dette kan åpne døren til en helt ny form for behandling.

Forskere fra Essen universitetssykehus og Ruhr-Universität Bochum har funnet olfactory reseptorer i hvite blodceller, ifølge en artikkel publisert i dag i Celle Død-Funnet. Dette er ikke så rart som det kan virke. Selv om vi først oppdaget olfactory reseptorer i nesen, mange forskjellige deler av kroppen vår gjør bruk av kjemiske reseptorer. Forskere har oppdaget “olfactory reseptorer” i leveren, “smak knopper” i tykktarmen, og sist, reseptoren OR2AT4 i de hvite blodcellene av pasienter som lider av akutt myelogen leukemi.

Sandalore er et syntetisk duft som sandalwood brukes til å erstatte faktiske sandeltre olje i mange hud kremer og parfymer. Det er en kjemisk binder seg til reseptoren, og fører til en kjemisk reaksjon i cellen. I dette tilfellet, det vakte en storm av kalsium ion-Ca2+ inn i cellen. Forskerne lagt merke til at denne tilstrømningen utløst en høyere rate av celledød.

De fant også at det forårsaket phosphorylation. Phosphorylation legger til en phosphoryl gruppe, PO32−, til et enzym. Legge til eller trekke fra disse gruppene blir enzymer på og av. Enzymer hastighet opp funksjoner i en celle, og i dette tilfellet, phosphorylation reduserer hastigheten som celler formerer seg.

Dette er viktig, fordi det i myelogen leukemi-pasienter cellene i ryggmargen kalles myeloblasts lage for mange umodne hvite blodceller. En medisiner som undertrykker dannelsen av disse cellene—og får dem til å dø tidligere—det kan være en livreddende behandling. I henhold til Professor Hans Hatt, en av Ruhr-Universität Bochum forskere, “Akutt myelogen leukemi i særdeleshet er en sykdom som spesifikt medikament er ikke, som ennå er tilgjengelig.”

Sponset

Denne behandlingen kan bare være den første. Forskerne oppdaget syv forskjellige lukt reseptorer på celler, og de er å studere dem for å se om de kan også brukes til å manipulere blod celler og behandle kreft gjennom odorants. Ved hjelp av olfactory reseptorer til å slå ned og drepe av kreftceller kan være en helt ny måte å behandle sykdommen.

[Celledød Discovery, Olfactory Reseptorer i Blodet]

Bilde:National Cancer Institute