Sådan Acid Stain Beton (med Billeder) – wikiHow

235

To Dele:Forberedelse af det Konkrete SurfaceStaining Den ConcreteQuestions og Svar

Anvendelse acid stain til konkret kan give nyt liv til sletten, og ellers kedelig at se på overflader. Syre pletter kan give konkret et kig på dybt marmorering, sammen med en farve i modsætning til enhver anden form for rådighed gulve. Syre farvning din konkrete overflade kan være en gør-det-selv weekend-projekt, eller kan du have fagfolk, der kommer i, og gøre jobbet. Enten måde, når den minutiøse virksomhed er afsluttet, vil du blive efterladt med et smukt og unikt gulv design. Anvendelse acid stain til konkret kan give nyt liv til sletten, og ellers kedelig at se på overflader. Syre pletter kan give konkret et kig på dybt marmorering, sammen med en farve i modsætning til enhver anden form for rådighed gulve. Syre farvning din konkrete overflade kan være en gør-det-selv weekend-projekt, eller kan du have fagfolk, der kommer i, og gøre jobbet. Enten måde, når den minutiøse virksomhed er afsluttet, vil du blive efterladt med et smukt og unikt gulv design.

Ad

Del 1 af 2: Forberedelse betonoverfladen

 1. 1
  Gør dig bekendt med din betongulv. Beton gulve, der er blevet hældt for nylig (inden for de sidste 10 år eller deromkring) er mere tilbøjelige til at have været udglattet og troweled mekanisk. Hvad det betyder er, at selv gennem mekanisk troweling gulve skaber en pæn, glat overside, det er alt for glat for acid stain til at trænge igennem.[1] Så, at holde troweling metode i tankerne, sammen med et par andre forhold, når man skal finde ud af, om din konkrete overflade ville være en god overflade til syre farvning:

  • For beton overflader, der er ældre, power-vasket, eller har været profileret ved hjælp af en maskine, overfladen af betonen til at være stort set uberørt før du tilføjer en acid stain. Det betyder, at der skal være områder, for skade at afsløre udsat underliggende beton eller sand, granulat. Hvis der er områder, der er beskadiget, disse områder bliver nødt til at absorbere acid stain unormalt, og kan forårsage områder af uensartet farve.[2]
  • Betonpladen skal være fri fra imprægnering agenter, eller saltsyre. Acid stain reaktion kan opstå på overflader, der er behandlet med disse produkter.[3] Du kan som regel fortælle, hvis en konkret overfladen er et lag af tagpap ved at udføre en vand-test. Alt du skal gøre er at hælde vand på den konkrete overflade. Hvis vandet perler op og ikke kan absorbere ind i beton, det er behandlet med en imprægnering agent. Hvis vandet synker i den konkrete, din konkret bør let absorberer acid stain.

  Ad

 2. 2
  Gør dig bekendt med de faktorer, der kan påvirke din syre farvning. Den nuværende tilstand af beton er en af de største faktorer til at overveje, når syre farvning er den nuværende tilstand af beton. En indledende spørgsmål, den skal stille dig selv, før farvningen er, “Hvad der er på gulvet nu?” Afhængigt af svaret, dit konkrete overflade, der kunne være klar til rengøring og en direkte acid stain (hvilket betyder, at anvende syre pletten direkte på beton overflade i dens nuværende tilstand), eller mere gulvtæppe prep (og muligvis en overfladebehandling), før acid stain ansøgning.[4]

  • Nogle andre faktorer, der kan påvirke din syre farvning omfatter forskellige gulve materiale, der dækker den konkrete overflade, hvor den konkrete overflade var troweled, hvis det konkret er, der nogensinde er blevet lappet eller repareret, og hvis der var tæpper, hvis tæppet underpad blev limet på beton.
  • De ideelle kandidater til direkte syre farvning er som regel nye byggeprojekter (hvor intet har været anvendt til betongulv, og det har været holdes rene), og udvendig projekter.
  • Remodels er sværere, da eventuelle mangler efterladt fra tidligere gulvbelægning (fliser, linoleum, træ, tæppe, laminat, osv.) vil dukke op til en vis grad i den afsluttende syre farvet beton gulv.[5] Remodels for det meste kræver mere prep arbejde, før acid stain ansøgning.
 3. 3
  Udføre en vand-test for at kontrollere, om en sealer. Drys eller sprøjte vand flere steder på betonoverfladen. Hvis vandet perler og farven af den konkrete ændrer ikke på de områder, du er sprøjtet, så er en barriere (normalt en sealer) er til stede på den konkrete overflade, og skal fjernes under gulvet prep proces.[6] Denne barriere skal fjernes, fordi det vil forhindre acid stain fra selv at trænge ind på det konkrete overflade.

  • Du kan fjerne denne barriere ved at slibe det øverste lag af beton, eller anvender et mikro finish overlay på toppen af din beton. Disse barriere fjernelse trin kan også kræve en kombination af kemiske rensemidler til at opløse alle tilføjelser til den konkrete overflade.
 4. 4
  Ændre din konkrete overflade, hvis det er nødvendigt. Ikke alle beton overflader vil kræve, at dette skridt, men for overflader, der har en kemisk barriere på toppen af beton, er for glat, fordi de var inde troweled, eller indeholder et uforholdsmæssigt forurenende stoffer fra tidligere gulve, kan nogle overfladen ændringer. Dette er, når slibning eller en micro finish overlay kan være påkrævet.

  • Slibning af gulvet med en højhastigheds buffer og en 80-sandsten slibning pad giver en ru beton overflade, der hjælper med at sikre maksimal vedhæftning af acid stain. Slibning hjælper også med at fjerne overfladiske urenheder som maling eller overflader, pletter, mens du fjerner det øverste lag af en sealer. Efter slibning, hele gulvet vil føles som sandpapir og overflade vragdele vil alle blive slebet væk.[7]
  • En mikro finish overlay er et tyndt, glat lag af beton, der dukker op igen ordet for at dække defekter efterladt fra tidligere gulve. Dette skyldes, at en eventuel rest fra din tidligere gulve (tæpper lim, søm huller, fliseklæb skitserer) kan efterlade en “ghost image”, som viser sig senere i syre farvning proces.[8]
  • En mikro finish overlay er lidt dyrere end en direkte acid stain, men resurfacing eliminerer praktisk talt alle ujævnheder på gulvet, og skaber en selv, der dækker over den oprindelige beton, der ender med at se meget som læder.[9] Dette trin kunne få vanskeligt for en person at gøre dette projekt i sig selv, og kan kræve professionel assistance.
 5. 5
  Vælg din konkrete renere. Når du har foretaget dine konkrete overflade klar til en ordentlig syre farvning absorption, du har brug for at rengøre den konkrete overflade. Der er et par forskellige konkrete rengøringsmidler, der kan slippe din konkrete overfladen for urenheder på deres egen måde.

  • At kende forskellene mellem disse rengøringsassistenter vil give dig mulighed for at rense din konkrete overflade med en støvsuger der passer bedst til din surface ‘ s indskud.
 6. 6
  Overvej at bruge et pH-neutralt rengøringsmiddel. En pH-cleanser er mild karakter, og normalt anvendes til rengøring indendørs beton overflader, der er allerede lukket.[10]

  • Disse pH rengøringsmidler kan også bruges på ikke-forseglede udvendige eller indvendige beton, der kun kræver en blid, ikke-irriterende rengøring.[11]
 7. 7
  Overvej at bruge et surt rengøringsmiddel. Disse er de mest populære typer af konkrete rengøringsmidler. Sure rengøringsmidler er primært bruges til at slippe af med pletter, snavs, forurening, og andre forurenende stoffer der kan nedbrydes af sin sure egenskaber.[12]

  • Sure pletter kommer i klar-til-brug af applikationer eller mere koncentreret løsninger, og de er anvendt til højre ind på et område, der er påvirket af forurening. Sure rengøringsmidler nogle gange nødt til at blive fjernet i de forurenede områder, og måske endda kræver mere end én ansøgning.[13]
 8. 8
  Overvej at bruge alkaliske rengøringsmidler. Alkaliske rengøringsmidler er for det meste brugt til at slippe af med skrappe pletter, som olie, fedt eller andre svære at fjerne kulbrinte-baseret pletter.[14] Disse kontaktlinser er meget effektive til at nedbryde fedtet og fedtet forureninger på grund af den høje alkalitet. Alkaliske rensemidler opnå de bedste resultater, når sæbe er fjernet i de konkrete pletter.[15]

  • En stor fejl folk gør, når du bruger denne sæbe er ikke at give det nok tid til at arbejde sin magi og fjerne pletten. Afhængigt af hvor slemt olie-pletten er, og hvor langt det er sivet ind i den konkrete, du har gjort brug for at anvende denne cleanser mange gange til fuldt ud at fjerne pletten. Hver ansøgning vil kræve et møde-tid på ca 3 timer.[16]
 9. 9
  Maske væggene. Beskytte dine vægge fra at få syrer plet på bunden og kanterne ved at dække dem med masking papir.[17] Dækker alle udsatte vægge ved at trække masking papir stramt på tværs af væggen (der dækker de områder, der er tættest på gulvet), og sikring af bagsiden af papiret med væggen med dobbeltklæbende tape (et stykke tape optaget på sig selv, sticky side ud, gør en løkke).

  • Sprede båndet ud af, om hver 12 inches til at sikre masking papir påføres jævnt.
 10. Image titled Acid Stain Concrete Step 1 Image titled Acid Stain Concrete Step 1

  10
  Ren beton overfladen grundigt.

  For generelle formål rengøring, feje gulvet for at afhente en overfladisk snavs, og derefter rengør gulvet grundigt med trinatriumphosphat (TSP). Til at skrubbe TSP, overveje at bruge en maskine drevet gulvtæppe skrubber med en tunge nylo-grus skrubber designet til aggressive konkrete rengøring.[18] og Derefter bruge en industriel våd støvsuger for at fjerne alt vand og snavs.

 11. 11
  Fjern caulk og mastiks rester. Mastiks og kalfatring forbindelser er utrolig svært materialer, der skal fjernes fra beton. Brug en spartel eller gulv skraber til at skrabe og fjerne så meget af de klæbrige stoffer som muligt. Brug derefter en kemisk konkrete kemisk middel til at fjerne alt overskydende rester forbliver.[19] Påfør rengøringsmiddel til beton overflade, og lad det sidde i ca 1 time, så det er tid til at suge ind i det konkrete. Derefter skyl overfladen med vand, og rydde op i vand og snavs med en våd vakuum.

  • Du kan finde en konkret kemiske stripper på ethvert hjem forbedring butik.
  • Også overveje at bruge et grødomslag at fjerne mastiks stoffer. For at gøre en grødomslag, blandes en flyveaske eller hydratkalk med denatureret alkohol. Denne blanding gør en pasta, der kan føjes til de forurenede områder.[20]
  • Når du anvender grødomslag pasta til de områder, der har mastiks rest, vent til grødomslag tørre (tæt på en time, måske mere afhængig af hvor tykke du anvendt pasta), og derefter skrabe den nu smuldrer mastiks snavs med en kit skraber eller stiv børste.[21]
 12. 12
  Gør en endelig rengøring af gulvet. Det er meget vigtigt at rengøre gulvet en gang mere, efter at have brugt alle de kemiske rengøringsmidler til at fjerne alle tilbageværende rester. Skrub den konkrete overflade en gang mere med TSP, og følg derefter op igen med en grundig vask og skylning med rent vand.[22]

  • Efter den sidste skylning af beton, igen, skal du bruge en våd vakuum for at hente alle de resterende vand og efterladenskaber partikler.

  Ad