22. januar i historien: overføring av bilder via telefon, splitting the atom av uran og Boeing 747

227

22. januar 1908, fransk vitenskapsmann Edouard Berlin (Edouard Berlin) første gang påvist Belinograph enheten for å sende bilder over telefonlinjer. Første menneskene var tilfreds med en vanlig Telegraph, som kan overføre bare tekst.

Эдуард Белен за беленографом
Edward Belen for belinograph

Selvfølgelig, det forsøker å sende bilder av wire hadde gjort tidligere, men på et tidlig stadium for å fange opp og gjengi en primitiv tegninger, trukket på folie. På den ene siden bildet av lese-pin-kontakt og “myndighet” figur i samsvar med konduktivitet av deler av bildet, og motta side for å skrive ut nødvendige papir, tilberedt i en spesiell løsning.

Nesten samtidig med hvitkalkede versjon av systemet for å overføre bildene viste den tyske oppfinneren Arthur Korn, men selen fotocelle (jernplate, dekket med et lag av selen sammen med et lag av gull, eller annet metall) er veldig trege og ineffektive komponent for presserende overføre bilder. “Belinograph” uten komplekse kjemiske reaksjoner i arbeid og fokus på lindring av papir, som ble utarbeidet med hjelp av soling.

Прародитель современного факса
Stamfar til den moderne Faks

Bildekvaliteten var lav, men på grunn av Belinograph ble det mulig å overføre bilder av kriminelle på internasjonale ønsket liste og rask å skrive ut bilder fra arrangementet for Aviser — media allerede hadde vært i stand til å overføre bilder på tvers av Atlanterhavet. Forresten, moderne faksmaskiner i kontorene jobber på lik sine forfedre ordningen.

Det tok minst 10 år før du bytter ut Belinograph kom raskere og teknisk perfekt phototelegraph.

22. januar 1939 ble den første til å splitte atom av uran. Forskere ved Columbia University i new York brukt en cyclotron (en sirkulær akselerator av ladede partikler) og avansert å utvikle atomvåpen under Manhattan-prosjektet.

Utviklingen av atomvåpen ble gjennomført i flere land på samme tid, da han viste seg muligheten for etableringen. Den største faren under Andre verdenskrig var representert ved utvikling av Nazi-Tyskland — ingen egentlig visste hvor langt avansert Nazi-regimet i utviklingen av bomben.

Роберт Оппенгеймер и Альберт Эйнштейн
Robert Oppenheimer og albert Einstein

Først tok ingen muligheter for å lage en bombe Tyskland på alvor, men etter at tyske tropper ut av Belgia halvparten av verdens forsyning av uran og tok kontroll over verdens eneste anlegg for produksjon av tungt vann, verden begynte å røre.

Ironisk nok, “far” av Amerikanske atomvåpen og var sønn av innvandrere fra Tyskland, Robert Oppenheimer — atomfysiker, vitenskapelig Direktør i Manhattan-prosjektet. Han for øvrig var blant motstanderne av atom-bombingen og sa at “den militære og politikere vet best”. Etter at verden vek tilbake fra konsekvensene av Amerikansk aggresjon, forsker angret og hadde vært klaget til USAS President Harry Truman.

Hvordan erfarne prosjektledere den nye våpen er kjent for alle. Uran bombe “Little boy” ble sluppet over byen Hiroshima like før overlevering av Japan, August 6, 1945, som følges på August 9 på Nagasaki droppet plutonium bombe “Fat man”.

Siden da, Oppenheimer har fast herlighet “father of the atomic bomb”, som han ikke var veldig fornøyd og hadde imot et nytt våpen av masseødeleggelsesvåpen. Etter at forskeren er tiltrukket til utviklingen av hydrogenbomben av Usa for en lang tid, kan ikke lykkes. Amerikanske våpen hadde på størrelse med en to-etasjes bygning, og for transport til en potensiell fiende var ikke bra, i motsetning til de eksisterende (i 1953) av den Sovjetiske hydrogenbombe RDS-6s.

I slike tilfeller, skuffet i den militære bruken av bomben Oppenheimer sluttet å være akseptabelt for den Amerikanske regjeringen. Han husket ekteskapet med sin kone, en Kommunistisk, anklaget ham for spionasje og han ble bannlyst forskning aktiviteter. I en personlig atomfysiker var oppført som kostnad “som Leder av Rådgivende utvalg av atomic energy Commission, er han sterkt imot opprettelsen av hydrogenbomben. Han fortsatte å kampanje mot dette prosjektet, selv etter at President Truman ga Kommisjonen for å gå videre til forskning arbeid”.

Oppenheimer pensjonert fra den ovenfor nevnte Avgift tidligere enn mot det som har preget samfunnet og forskere, så send en forsker til fengsel FBI mislyktes. I tillegg ble det støttes av mange kolleger, inkludert albert Einstein.

Skaperen av atombomben falt ut av vitenskap til slutten av livet, røykt mye, og i 1966, døde av strupekreft. Etter døden av Oppenheimer om hans mange år av påtalemyndig ingen husket, og Avisene var fulle av overskrifter om “det tragiske dødsfallet til den store far av atombomben og patriot”.

22. januar 1970 ble åpnet den første flight of the Boeing 747 — den mest berømte passasjerfly i verden. Flyet kom ned i en enestående suksess, og brukes aktivt som 36 år på rad, men står i alle disse årene, de mest romslige og lengste passasjerfly i verden.

På 1960-tallet, hvor det ble antatt at passasjerflyene snart meningsmålingene vil bli supersonisk, derfor den opprinnelige modellen 747 oppgave var å transportere gods. Men interesse i flyet var slik at Boeing ikke bare viste det under passasjer, og utgitt flere ganger flere skip enn opprinnelig planlagt.

Boeing 747
Boeing 747

For fly som kan romme 660 passasjerer, flyselskap har bygget et anlegg i Washington state. Motoren starter måtte utvikles fra grunnen av, og pilotene i flyet tok ytterligere opplæring — en uvanlig høy hytte (i den nedre delen var det planlagt å plassere varene) kreves addictiveness selv for erfarne fagfolk.

Схема расположения мест в Boeing 747
Plan over sitteplasser i Boeing 747

Problemer med å starte opp 747-th var gjennom taket: flyselskapene fryktet at flyet ville bli for grådig og uegnet for langdistanseflyvninger, og ikke alle flyplassen kan ly så klumpete modell.

På 1970-tallet, salg av flyet falt nesten til null på grunn av høye drivstoff-priser på billetter som grådig liner var ulønnsom. Boeing 747 med varierende grad av suksess var omgjort til VIP-fly, møbler, musikkinstrumenter og andre utskeielser, men flyselskapet fortsatt lidd tap og var ikke ivrig etter å omfatte liner-rekorden i Parken.

Схема салона Boeing 747
Diagram av Boeing 747 hytte

I løpet av sitt lange liv den legendariske flyet gikk gjennom mange oppgraderinger: nye motorer, noen varianter av modellen for ulike utvalg av fly, 747 er raskere og har fått en moderne datamaskin-kontroll-systemer. En spesiell versjon av flyet under symbolet VC-25 er brukt som det offisielle transport av President i Usa, og modifikasjoner av “E-4B” omgjort til kommandoen innlegg for Presidenten og regjeringen i tilfelle atomkrig eller omfattende ødeleggelse (“end of the world”, i kort). En film star ‘ s flaggskip Boeing klarte også å besøke — i filmen “die hard 2” slike fly er delt med Bruce Willis mye tv-tid.