Rutte: ik was niet verkeerd in Teeven deal

122

vr 11 jan 2015, 16:42
|

lees voor

Rutte: ik was niet verkeerd in Teeven deal

DEN HAAG – DEN HAAG

Minister-president Mark Rutte is niet dat hij verkeerd heeft gehandeld in de Teeven deal, de affaire over de schikking tussen de voormalig officier van justitie Fred Teeven en drugscrimineel Cees. H.. Tijdens zijn wekelijkse persconferentie vrijdag, zei hij dat hij in dit proces heeft alles gedaan wat hij kon doen. “Maar het is: operatie geslaagd, patiënt overleden’.”

 Premier Mark Rutte

Minister-President Mark Rutte
Foto: anp

Na Nieuwsuur bleek dat de deal niet 1,2 miljoen maar 4,7 miljoen gulden was betrokken, zei een top niveau over het met Teeven, staatssecretaris. Het verslag van dat gesprek verdween in een kluis. Tijdens een parlementair debat later noemde Rutte in nederland is het een ‘memo’, persoonlijke notities van een ambtenaar, dat hij niet in de Kamer kunnen sturen.

Ex-ombudsman Marten Oosting, die de zaak onderzocht, is het daar niet mee eens.