Reduktiv, ytlig, vacker – en historiker läser av Assassin ‘ s Creed: Syndicate

161

Det kan vara visuellt slående, men King ‘ s College Alana Harris hittade Ubisofts spel på allvar saknar: ‘Om vi är befriande fattiga barn, vad är det vi befria dem?”

Assassin's Creed Syndicate

Arkitektoniska detaljer är häpnadsväckande i Assassin ‘ s Creed Syndicate, men gör spelet komma under ytan av den Viktorianska staden?
Foto: Ubisoft

Onsdag 9 December 2015 10.21 GMT

Senast ändrad onsdagen den 9 December 2015 14.10 GMT

Viktorianska London är något som vi tror att vi vet. Arkitektur och stadsplanering av era förblir synliga i dagens 21st century metropolis, samtidigt som TV-program som Ripper Street, Jekyll och Hyde ” och den kommande festliga behandla, Dickens, fira sin kultur, både högt och lågt.

Det var därför ingen överraskning, när Ubisoft har beslutat att ställa in den senaste versionen av dess historiska action-äventyr som Assassin ‘ s Creed serien i 19th century kapital. Följande medlemmar av en hemlighetsfull mordet sekt från 12-talet till modern tid, spelen har redan tagit i Renässansens Italien och Revolutionära Frankrike; löftet om serien är att du får utforska städer och kulturer vid viktiga ögonblick i tiden, utreda deras ikoniska byggnader som du utför dina uppdrag.

Men inte den historiska turism av Syndicate faktiskt ge oss någon livskraftig inblick i 19th century London? För att ta reda på, Väktare satte sig ner för att spela spelet med Alana Harris, en social och kulturell historiker av moderna Storbritannien vid King ‘ s College London och filmade erfarenhet. Detta är vad vi upptäckt.

Politik


Assassin ‘ s Creed-serien har ofta historiska siffror som ger uppdrag till huvudkaraktären, som hjälper till att förankra spelets fiktiva handlingen i en autentisk miljö. I Syndicate, Karl Marx erbjuder en rad uppgifter som är relevanta för sin fackliga aktivitet under denna period. Det är en delaktighet som Harris finner omedelbart spännande. “Det intressanta i att koncentrera sig på Marx är att du även få en känsla av anslutningar mellan London och den Europeiska kontinenten och korsbefruktning av Europeiska idéer och politiska idéer, säger hon.

Gladstone och Disraeli visas också, men Harris beklagar den missade möjligheten att ta med mindre kända karaktärer av Viktorianska politik. Förlängning av enfranchisement nämns (spelet utspelar sig efter den andra reform act), men endast inom ramen för de män som arbetar. “Varför inte John Stuart Mill, och de förslag till utvidgning av rösträtten till kvinnor?” frågar Harris. “På sätt och vis skulle jag ha trott att han skulle vara en mycket mer intressant karaktär att fokusera på om du öppnar upp ett könsrelaterat perspektiv på politiskt missnöje.”

På vissa sätt, spelet bekräftar gemensamma föreställningar som den Viktorianska perioden var en tid av klasskamp, med genusfrågor att anlända senare, i början av 20-talet via suffragetter. Syndicate missade en chans att utforska några intressanta och mindre kända inslag i kvinnors historia, som kanske har varit ett bra sätt att engagera sig med tiden.

Barnarbete


Barn springa omkring på gatorna i Syndikat, ofta utan skor, söka igenom högar av skräp. Det är en välbekant skildring av fattigdom i 19th century city. Spelet verkar för att utforska den Viktorianska kult av det oskyldiga barnet – Dickens bild av oskyldiga änglar väntar på att bli räddade.

Men Harris argumenterar för att spelet är skärande mekaniker för att tillåta spelare att “befria” en välj några barn som arbetar i en fabrik som är ett exempel för oss om införande av vår egen otidsenliga utsikt över Viktorianska London på senaste. “Barnarbete var ett ständigt bekymmer för Viktorianerna, och det var samordnade insatser för att ta itu med det, särskilt som vi börjar att flytta in på 1870-talet och 80-talet med Utbildning Fungerar, säger hon. “Men, naturligtvis, den aktuella frågan var behovet av barnarbete faktiskt komplettera familjens inkomst, så om vi är befriande dessa barn, vad är det vi befriande dem till? Och vad betyder detta för deras familjer och familjestrukturer som var beroende av sin lön?

“Den socio-ekonomiska grund som var orsaken till barnarbete och uthållighet av barnarbete, trots de insatser som görs av olika myndigheter för att lösa detta, är inte erkänd i befrielsen strategi. Spelet har en mycket reduktiv förståelse av vad som befrielse för barn kan ha betytt 1868.”

Prostitution och kön


Prostituerade är påfallande frånvarande i hela landskapet av Syndikat i London, trots att prostitution var orsaken till att både moraliska och medicinska panik i hela samhället på den tiden. Frågan är också en intressant konflikt mellan modern kultur och ett engagemang för kvinnors historia.

“I kölvattnet av Smittsamma Sjukdomar som kan Agera, det fanns en möjlighet att engagera sig kritiskt med frågan om regleringen av prostitution och en feministisk debatt kring detta också, vilket kanske har lagt till en riktigt intressant dimension till det här”, säger Harris. “Josephine Butler i kampanjen för att skydda kvinnliga prostituerade och att erkänna [prostitution] som en bredare social och moralisk fråga. Kanske är det för mycket att förvänta sig av matchen.”

Det är intressant att, trots att Ubisoft gjort en stor sak av bland annat en kvinnlig huvudperson – den fyndiga assassin Evie Frye – det är inget försök att tänka på kvinnors historia. Naturligtvis, Assassin ‘ s Creed är inte en realistisk serie, det är ett spel där du kan hoppa från byggnader och mark på ett säkert sätt i en hög av löv. Dessutom, varför ska det tecken som har att göra med kvinnors frågor bara för att hon råkar vara kvinna?

Men även en huvudperson som har myndigheten i en tid då kvinnor hade ingen som kunde ha lett till några upplysande stunder – utan erkännande, det är skärande. Syndicate är villig att ta itu med frågor som barnarbete, men sanitises ras och kön. Kanske det handlar om att distansera: på vissa sätt barnarbete är ett problem som har “löst” i den moderna västvärlden, men ras och kön frågorna är fortfarande väldigt mycket som pågår. Spelet backar bort från att dra paralleller. Som Harris säger: “Det är en ahistorisk representation av kvinnor och om att det faktiskt är fullt engagerar sig i frågor om kvinnors historia, eller kön historia för den delen, det är ett missat tillfälle kanske.”

Det verkar som vår första riktiga engagemang med prostitution kommer att ske genom den brutalt mördade offer för Jack the Ripper, vars brott är som att bilda grunden för en extra nedladdningsbara uppdrag för spelet. Den senaste kontroversen om Jack the Ripper museum har visat nödvändigheten av att ta itu med dessa mord med både insikt och lyhördhet. Whitechapel mördare blev ett slags spöke för att Viktorianska Londonbor, men att behandla mördaren som en typ av mytiska monster befläckar det liv som han tog.

Utmaningen för Syndicate ‘ s utvecklare kommer att presentera de skrämmande uppgifter om morden, och voyeurism av den Viktorianska tryck, utan att be spelare att bli fluktare oss själva. “Det är svårt, och det är något som museum i London i sin brottslighet utställningen har varit att brottas med också”, säger Harris. “Kan du faktiskt engagera en social konstruktion av brottslighet som var intensivt eroticised och fetishised i den Viktorianska perioden och faktiskt gå längre än att göra något kritiskt med det, för att möjliggöra en analys att inte gå in i samma problematisk process av fetishising brottslighet, och könsbaserat våld?”

Handel och mångfald


En del Harris hittade saknas från Syndicate skildring av London var dess brist på mångfald. Även estetiskt imponerande, bryggor och East End saknas i de samhällen som gjort London så cosmopolitan och drivit på dess kommersiella tillväxt. Tecken som Henry Green, Duleep Singh i Sista Maharajah nerladdingsbart innehåll, och den Skotska lokförare Agnes MacBean anspelar till London för att vara en viktig plats för invandring för både de runt i riket och inom Storbritannien, men det finns några exempel i London själv.

Det är inte ovanligt för Viktorianska London för att framställas som en huvudsakligen vit, främst engelska staden. Enligt Harris, historiker har bara börjat att verkligen utforska olika invandrargrupper i tid. “Den senaste tidens vågor av historiographers vill påpeka att detta är hjärtat av imperiet och återspeglar den mångfald av riket i en myllrande storstad, säger hon.

Officiella dokument från den tiden bara berätta en del av historien. Till exempel, främst sydasiatiska Lascar sjömän var tänkt att stanna på sina fartyg när de kom till London och skulle lämna mycket snabbt. Men, genom icke-officiella dokument vet vi att detta var inte fallet: många Lascar seglare bosatte sig i London. Det finns fall av blandad ras familjer och samhällen i hamnen, och vi har bevis för att en festival som såg runt 20 000 Lascar seglare fira tillsammans.

Trots att skapa konst tillgångar för ett stort mångkulturellt samhälle kan ha visat sig vara alltför tidskrävande, det finns sätt Syndikatet kunde ha använt sin intrikata arkitektur tips på mångfald. Ett intressant exempel skulle vara Främlingar”, Hem för Asiaterna, Afrikaner och South Sea Islanders i Limehouse. Även om det var som drivs av Kristna missionärer i ett försök att konvertera dem som stannade, det gav också ett hem och en plats för tillbedjan för tusentals sjömän och invandrare. I områden som är förknippade med specifika invandrargrupper, till exempel franska i Soho eller tyska samhällen i Aldgate och Oxford Street, som är relevanta butiker och restauranger skulle ha informerat spelare. “Särskilt i Whitechapel, det skulle vara alla typer av möjligheter i gatubilden att antyda att mångfald”, säger Harris.

Arkitektur och erfarenhet

Assassin's Creed: Syndicate

Spelet fångar den arkitektoniska detaljer av det Viktorianska London perfekt

Den Viktorianska London som vi stöter på i spelet, ungefär som andra historiska städer som vi hittar i serien, är mer av ett äventyr lekplats än en simulering – vilket kanske är meningen.

“På ett sätt är fokus på en speciell förståelse av London, en kartläggning av London”, säger Harris. “1868 är en mycket lämplig miljö för detta; den moderna London vi vet har byggts vid denna punkt, detta är året har vi Holborn Viaduct, vi har Paddington Station, vi har en hel rad av kända landmärken och platser som du kan ta kontakt med. Jag antar att det är förmodligen byggts med ett sinne för att den internationella överklagande av spelet, ett sätt att ansluta till London – en historisk turism.”

Assassin ‘ s Creed som verktyg för lärande?

Så kan spelet användas som en historisk läromedel? Harris är inte övertygad. Assassin ‘ s Creed: Syndicate är en fantastisk visuell representation av det Viktorianska London. “Mängden av detaljer, den estetiska, den noggranna uppmärksamhet roofscapes och skorsten, jag tror att det är vackert, säger hon. “På många sätt det finns mycket att det om du har tillräckliga förkunskaper för att kunna dechiffrera, packa upp, förstärka och komplettera vad är det här, men det fungerar även på en ganska ytlig nivå av engagemang.”

Syndicate är ett fascinerande exempel, då, vad vi värdesätter i historia och frågor om vår egna samhället avspeglas i våra tolkningar av det förflutna. Några kan sucka och dra ut den gamla mantra “det är bara ett spel” när vi överväga att Publicera i så djup, men på många sätt som ringaktar medellång, vi klassa spel lägre än historiska litteratur eller film genom att vägra att undersöka dem genom samma lins. Spel är berättande medium för den digitala tidsåldern – de förtjänar att tas på allvar när de skildrar vår värld och kulturarv.

Historia är inte begränsad till akademiska uppsatser och en och annan dokumentär, det är en viktig del av kreativt arbete. “Det är ett historiskt minne och rekonditionering och komplettering av den är ständigt närvarande. Vi måste vara medvetna om det.”