Den livsopphold minimum. Sammenligning test av winchesters av 1 og 2 terabyte

163

Vi har en kategori “Datamaskin i måneden” og hver måned jeg tilbyr flere pc-konfigurasjoner, basert på at leseren kan bygge et godt balansert home system. Men til tross for mine ønsker i det siste året, selv i Forsamlingen kostnad 50 000 rubler jeg kan ikke installere SSD. Selvfølgelig, alle har sine preferanser når du bygger en PC, men i de fleste tilfeller i spillet system på skjermkortet og prosessoren ikke spare. Så det gir oss bare ett alternativ: å installere et billig harddisken og bruke det som en base. Kostnadene forskjellen mellom harddisker på 500 GB og 1 TB er ubetydelig. “Terabaytnye” nylig — de fleste kjører varer. Vi har nøye sammenlignet med de fem utfordrere til tittelen viktigste lagring i et datasystem.

Сравнительное тестирование недорогих жестких дисков для установки в десктоп
Sammenlignende testing av en rimelig harddisker for å installere på skrivebordet

Test takere

En liten korreksjon. Ett av fagene har en kapasitet på 2000 GB — Seagate modell ST2000DX001. I samme serie Desktop SSHD det og kjøre 1000 GB (stasjon ST1000DX001), men den har samme hastighet egenskaper. Bortsett fra at redusert nøyaktig halvparten av antall plater gjør små endringer lettere og mer energieffektive.

Dette Seagate-harddisk og en annen deltaker test — 2,5-tommers-modellen Western Digital 1 TB er såkalte hybrid-stasjoner SSHD — Solid State Hybrid-Stasjonen. Prinsippet om drift er enkel: algoritmen Adaptive Memory (kalt”adaptive memory”) registrerer de mest brukte data i hurtigbufferen 8 GB raske flash-minner. En slik ordning gjør det mulig å betydelig øke hastigheten på operativsystemet og ofte kjører apps: spill, office-programmer, grafiske redaktører. SSHD i dag knapt kalles en innovasjon: for eksempel, modell Seagate er representant for den andre generasjonen av hybride harddisker selskapet.

 

Seagate Desktop SSHD ST2000DX001

TOSHIBA P300 HDWD110

WD Black WD1003FZEX

WD Blue WD10EZEX

WD Blue SSHD WD10J31X

Linje

Desktop SSHD

P300

Svart

Blå

Blå SSHD

Formfaktor

3,5-tommers

3,5-tommers

3,5-tommers

3,5-tommers

2,5 tommer

Tykkelse

26,1 mm

26,1 mm

26,1 mm

25,4 mm

9,5 mm

Grensesnitt

SATA 3.0

SATA 3.0

SATA 3.0

SATA 3.0

SATA 3.0

Deklarert volum

2000 GB

1 TB

1 TB

1 TB

1 TB

Turtallet

7200 rpm

7200 rpm

7200 rpm

7200 rpm

5400 rpm

Gjennomsnittlig overføringshastighet

156 MB/s

N/A

150 MB/s

150 MB/s

100 MB/s

Antall fat/hoder

2/4

1/2

1/2

1/2

N/A

Buffer størrelse

64 MB

64 MB

64 MB

64 MB

64 MB

Volum hybrid minne

8 GB

8 GB

Antall transaksjoner Parkering

300 000

N/A

300 000

300 000

600 000

Motstanden, på/av

80 G (10 MS) / 300 G (2 MS)

70 G (2ms) / 350 G (2 MS)

65 G (2 MS) / 350 G (2 MS)

65 G (2 MS) / 350 G (2 MS)

60 G (2ms) / 400 G (2 MS)

Vekt

535 g

450 g

450 g

450 g

120 g

Garanti

3 år

2 år

5 år

2 år

3 år

Pris

7100 GNI modell 2000 GB

5400 rbl. — for modell 1000 GB

3600 rubler.

6300 GNI.

3700 rubler.

6700 rubler.

Price.ru

Sitat:Seagate ST2000DX00157011

Ring for pris:TOSHIBA HDWD11057011

Be om priser:WD WD1003FZEX57011

Be om priser:WD WD10EZEX57011

Be om priser:WD WD10J31X57011

Sum linje av Desktop SSHD består av tre modeller. I tillegg til disker med 1000 GB og 2000 GB, som vi anser har en harddisk kapasitet 4000 GB, som består av fire terabyte plate. Han er litt tregere: gjennomsnittlig data rate er 146 MB/s, men hastigheten på rotasjonen av spindel i denne harddisken er begrenset til en frekvens på 5900 o / min.

Alle SSHD bruker 8 GB MLC-minne. Den gjennomsnittlige data rate NAND ikke imponerende — kun 190 MB/s. Så ikke forvent SSHD å øke nivået av en full SSD.

Seagate Desktop SSHD ST2000DX001

Seagate Desktop SSHD ST2000DX001 Seagate Desktop SSHD ST2000DX001

Seagate Desktop SSHD ST2000DX001

I tråd med harddisker fra TOSHIBA P300 — fire modeller på 500 GB, 1 TB, 2 TB og 3 TB, henholdsvis. Her er en gentleman sett. Produsenten har en høyere kapasitet, “skruene”, men de som allerede tilhører linje X300. Utformingen av P300 kan være merket på en annen måte, avhengig av gjennomføring model: i-boksen eller uten det. Faktisk før oss er litt forbedret DT01ACA-serien, utviklet i samarbeid med HGST. Endringene berørte volumet av bufferminnet. Den winchesters P300 64 MB.

TOSHIBA P300 HDWD110

TOSHIBA P300 HDWD110 TOSHIBA P300 HDWD110

TOSHIBA P300 HDWD110

En rekke harddisker med WD Black er designet for montering i produktiv datamaskiner som den primære harddisken. Spesielt modellen WD1003FZEX har en liten “sparkle”, som vi vil vise senere. I tillegg til platen “vekt” 1 TB, serien har en lagringskapasitet på 500 GB, 2 TB, 3 TB, 4 TB, 5 TB og 6 TB. Utførelsen av “hard” varierer, avhengig av volum: flere terabyte, jo høyere hastighet. Det er imidlertid ingenting overraskende i dette.

WD Black WD1003FZEX

WD Black WD1003FZEX WD Black WD1003FZEX

WD Black WD1003FZEX

Og her er den lovede “surprise.” Det faktum at modellen WD10EZEX (Blå serie) og WD1003FZEX (den Svarte serie) har nøyaktig de samme egenskapene. Absolutt! Det antas at dette er faktisk den samme enheten, bare sette ulike etiketter. Kjøpere bedt om det logiske spørsmålet, hvorfor disse enhetene i et slikt tilfelle, er dette betydelig forskjell i pris? Svaret ligger på overflate: Sort-serien stasjoner utvide 5-års garanti fra produsenten.

En lignende hendelse skjedde bare med harddisk kapasitet på 1 terabyte. Resten av stasjonene serien Blått og Svart er ikke bare garanti. Blå harddisker er plassert av produsenten som en slags Gylden middelvei. Det er 13 modeller med kapasitet fra 250 GB til 6 TB. Jeg merke til at den Grønne linjen ble avskaffet, en del av winchesters inn serien Blå. Det kan derfor være noen forvirring. For eksempel, i usa er det ulike harddisker på 1 TB som hører til en serie. På samme tid, modellen er utstyrt med en motor WD10EZEX 7200 rpm, og WD10EZRZ akselen roterer med en frekvens på 5400 Rev/min. Før du kjøper alltid sjekk merkingen enheten.

WD Blue WD10EZEX

WD Blue WD10EZEX WD Blue WD10EZEX

WD Blue WD10EZEX

Endelig, den siste i listen er harddisken WD10J31X. Til tross for den 2,5-tommers formfaktor, produsenten posisjoner det som en lagringsenhet for en personlig datamaskin. Tykkelsen av dette SSHD er en anstendig 9,5 mm, så det vil ikke installere i hver laptop.

I serien Blå SSHD det er bare en modell: den er laget i 3,5-tommers formfaktor, holder 4 TB med data og har en høyere ytelse.

WD Blue SSHD WD10J31X

WD Blue SSHD WD10J31X WD Blue SSHD WD10J31X

WD Blue SSHD WD10J31X

Testing

Test stå:

  • Prosessor: Intel Core i5-4790K @4,5 GHz
  • CPU-kjøler: Corsair H75
  • Hovedkort: MSI Z97 MPOWER
  • Lagring: OCZ Vertex 3, 360 GB
  • RAM: DDR3-2133 2x 8 GB
  • Strømforsyning: LEPA G1600, 1600W
  • Eksterne enheter: Samsung U28D590D, ROCCAT ARVO, ROCCAT SAVU
  • Operativsystem: Windows 10 x64

La oss starte med sammenligning av resultatene i en bufret operasjoner. Praktisk forstand de er ikke, imidlertid, viste tallene taler volumer. Som du vet, til alle tider den viktigste kriteriet for en harddisk volum ble vurdert. Nå teknologier som tillater å opprette den kommersielle versjonen av harddisk kapasitet 8 TB og 10 TB. Innen 2020 er det planlagt å produsere 3,5-tommers harddisk med en kapasitet på 20 TB. Og dette målet synes umulig. Men, resultatene av den klassiske harddisker har ikke endret. Og med bruk av teknologier som SMR (Shingled Magnetisk Innspilling, “shingled magnetic recording” — en metode for å øke opptaket tetthet), tvert imot, enda litt redusert. Hvis SSD SATA 3.0-buss er ikke nok, så HDD og SSHD det er fortsatt overflødig. Test AIDA64 viser denne påstanden.

Буферизированное чтение и запись
Bufret lesing og skriving

Den andre indikatoren er det tid for tilgang. Generelt, harddisker har vist akseptable resultater. Modell-serien, WD-Sort og Blå så du må bekrefte den versjonen som vi har identisk med stasjoner som skiller seg bare ved klistremerke på metall saken. Et annet punkt: SSHD for å få tilgang til tider Generelt var tregere klassiske HDD. Moderne harddisker med ekstremt opptak tetthet på en plate og en 128 MB buffer, kan skilte om lag tre ganger raskere respons.

Время доступа при чтении и записи
Tilgangen tid når lesing og skriving

De mest vakre og gode resultater demonstrere harddisker i sekvensiell leser og skriver. Her er en mekanisk enhet kan til og med konkurrere med budsjett Ssd av tidligere generasjoner. Vær oppmerksom på at alle enheter som tok del i dagens testing helt svarer til de deklarerte egenskaper. Som for leser, her var leder av WD Black. I bakover-registrert disk med rolig motor — WD10J31X.

Линейное чтение
Lineær lesing

Bruk sekvensiell skriver utføre raskere modell TOSHIBA. Imidlertid, med blokker av små volum denne stasjonen utfører så smart som kan være ønsket.

Interessant, i referanseindeksen ATTO “skrue” – serien er stadig i forkant av Black plate-serien Blå. Denne trenden ble observert i andre testen pakker: CrystalDiskMark, AIDA64 og IOMeter. På den annen side, for å kalle det overvekt av svart WD1003FZEX over den “blå” WD10EZEX betydelige jeg ikke kan. Ønsker virkelig å telle disse diskene er identiske, og forskjellen tilskrives måling feil.

Линейная запись
Lineær opptak

Men driften av tilfeldige skrive og lese sette noen harddisker inn i en blindgate. Mer presist, den disken. I en fastlåst situasjon situasjonen var “vanskelig” fra TOSHIBA. Alle den nåde som plattformen DT01ACA “bakken” data på lineær lesing/inn, forsvant. I denne testen, P300 HDWD110 var en åpenbar outsider.

Случайные чтение и запись блоков объемом 4 Кбайт в IOMeter
Tilfeldig lese og skrive blokk-størrelse er 4 Kbytes i IOMeter

Ikke overraskende, de beste viste hybrid harddisk Seagate. Dette er spesielt merkbart i CrystalDiskMark referanseindeksen. Og igjen terrabyte Blå og Svart viser det samme resultatet.

Случайные чтение и запись блоков объемом 4 Кбайт CrystalDiskMark
Tilfeldig lese og skrive blokk-størrelse er 4 Kbytes CrystalDiskMark

Blandet legg — her er trumf-kortet harddisk fra Western Digital. Kontroll logikk takler parallelization av data, og fordi, selv om det observert to ganger utarbeide, men i forhold til andre modeller i Svart og Blå ser med glede. Igjen i rollen som henger det viser seg at en TOSHIBA modell. Med samtidige lese-skrive-kontrolleren takle, for å si det mildt, elendig.

Смешанная нагрузка
Blandet legg

Til slutt, i tester som skaper reell bruk scenarier stasjoner i et datasystem, den ubestridte lederen var en hybrid harddisk Seagate. De resterende syv tusen” viste omtrent de samme resultatene. “Hybridic” WD rundet av peloton.

Результаты тестирования в PCMark 7
Testene i PCMark 7

Takk til Seagate ST2000DX001 så langt borte fra andre stasjoner i PCMark 7? For eksempel, i henhold til at målestokk, det er fire ganger raskere og åpner apps dobbelt spill. Alt er logisk, og det er derfor vi har opprettet SSHD. Som du kan se, overskuddet fra å ha 8 GB flash-minne, selvfølgelig tilgjengelig.

PCMark 7, паттерны
PCMark 7, mønstre

Mønstre IOMeter av Intel, simulere en mye mer alvorlig belastning på disken delsystem. Presets ligger en blandet belastning, resultatene viste seg ganske forutsigbar. Best av alt viste seg å WD Blå og Sort. Omtrent på linje med dem laget SSHD fra Seagate, og det verste var igjen harddisk TOSHIBA.

IOMeter, паттерны
IOMeter mønstre

I konklusjon

Resultatene av moderne mekanisk stasjoner lett å forutse på en slik parameter som hastigheten på rotasjonen av spindel. 7200 o / min er større enn 5400 rpm, så disse “skruene” og raskere. Videre kommer inn i bildet spesielt, og som ble vurdert i dette materialet.

Se levedyktig hybride harddisker, nemlig Seagate modell ST1000DX001 og ST2000DX001. På grunn av tilstedeværelsen av NAND flash-minne for å laste ned noen programmer merkbart raskere. Dette er demonstrert ved benchmarks (for eksempel PCMark 7) og bekrefte sine egne følelser. Det viser seg at terrabyte SSHD fra Seagate er billigere enn WD Black terrabyte. Jeg tror valget er åpenbart.

På samme tid, i dag er testing viste at mye av en forskjell mellom modellene av Western Digital WD1003FZEX (Svart) og WD10EZEX (Blå) ytelse nr. Sistnevnte er et gjennomsnitt av 2000-2500 rubler mindre. Slik er prisen økt til fem års garanti.

Harddisk TOSHIBA har en svært rask lineær lesing og skriving. I reell bruk scenarier det gir seg. Så, i PCMark 7, enheten er ikke dårligere ytelse til WD-harddisker. Imidlertid, i den blandede arbeidsmengde og tilfeldig tilgang til data lagringsenhet åpent kastet.

Til slutt, modellen er Western Digital WD10J31X, i min mening, egentlig ikke egnet som bruker den viktigste stasjonen for en hjemme-pc. Er dyre, og på helheten av denne stasjonen var den laveste i testen. Det er ganske egnet for installasjon i en gaming konsollen. For eksempel, i Sony PlayStation 4.

Alle de viktigste parametrene for noen harddisk volum og pålitelighet. Om romslighet gir ingen mening å si: bortsett fra Seagate-modell, alle de andre diskene har samme kapasitet. For å vurdere grad av pålitelighet eller en annen harddisk for kort periode av tid, akk, urealistisk. Du har å stole på produsenten. Jeg tror alle forstår at harddisken er en av de mest upålitelige enheter i datamaskinen. Og den mest vanskelig. Derfor, som sagt Forrest Gump, dritt skjer. Fra ekteskap ingen er immune. Bokstavelig talt på hver stasjon på Nettverket, kan du finne negative anmeldelser. Fra meg selv vil jeg legge til at alle fem harddisker som jobber på en pålitelig måte. Unødvendige lyder, for mistenkelige banker og sterke vibrasjoner ble funnet.