Bitcoin skaparen Satoshi Nakamoto förnekar att Craig Wright (kanske)

192

E-post som kan vara från ditt konto en gång i samband med Nakamoto förnekar att hans riktiga identitet är att Australiska akademiska och entreprenör

Tyvärr, din webbläsare är inte att spela den här videon.
Du måste installera Adobe Flash™ och försök igen.
Alternativt uppgradera till en modern webbläsare.

Australiska federala polisen promenad ner uppfarten efter att ha letat hem ‘probable’ skaparen av cryptocurrency bitcoin Craig Steven Wright i Sydney north shore 9 December 2015.

@alexhern

Torsdag 10 December 2015 10.25 GMT

Senast uppdaterad den torsdag 10 December 2015 11.28 GMT

Någon som påstår sig vara bitcoin skaparen Satoshi Nakamoto har förnekat att den Australiska entreprenören Craig Wright, som var namngiven som mannen bakom cryptocurrency av Gizmodo och Fast på tisdag kväll.

I ett inlägg i bitcoin-dev e-postlista med ämnesraden “Inte denna gång.”, e-författaren skrev “jag är inte Craig Wright. Vi är alla Satoshi.” Adressen meddelandet var tydligen skickas från, satoshi@vistamail.com är en av de e-postadresser som tidigare använts av skaparen av bitcoin.

Men e-postadresser är trivialt enkelt att förfalska, och många är fortfarande inte övertygade om att detta mail kom från Nakamoto, snarare än en fläkt som vill skydda sin idol identitet.

Den stil av förnekande liknar ett inlägg som gjordes i Mars 2014 från ett annat konto som är associerat med Nakamoto, efter Newsweek heter en Japansk-Amerikansk man som heter Dorian Satoshi Nakamoto som den verkliga personen bakom valutan. Då någon med ett konto som tidigare använts av Satoshi skrivit “jag är inte Dorian Nakamoto” på en kodning forum.

Men inte heller förnekelsen var tillräckligt för att förändra medvetandet hos många som tidigare övertygad om. För en sak, både avslag tydligt misslyckas med att inkludera de mest övertygande bevis på identitet: en kryptografiska signatur som redan är kända för att användas av Satoshi Nakamoto. Som skulle göra det möjligt för mottagarna att jämföra allmänt-tillgängliga-tangenten för hans äkta konto med undertecknandet av ett visst budskap, och vara säker på att det kom från den verkliga Nakamoto.

E-post rubriker är lätt att förfalska, så avsändare för att låtsas som om de är sända ett e-mail från ett konto som de inte har tillgång till. Bara fyra månader sedan, en annan e-postmeddelande har skickats till bitcoin-dev e-postlista i Satoshi namn, decrying ett impopulärt förslag att ändra codebase av valutan. Det var vanligt att avfärdas som en förfalskning.

Och för många som är övertygade om att Craig Wright är Satoshi Nakamoto, det finns en sista spiken i kistan för denna förnekelse: även om det verkligen kom från Nakamoto, om Wright var verkligen Nakamoto och inte vill identifieras som sådana, varför skulle han inte förneka det?