10 vigtigste videnskabelige begivenheder i 2015

185

Кьюриосити

2015 år kommer til en ende, og vi er juridisk ret til at gennemgå de store begivenheder i den videnskabelige verden i år. Dette er dog ikke nødvendigvis den vigtigste videnskabelige udvikling af 2015, men snarere dem, der har skabt en brummer og har tiltrukket sig opmærksomhed i offentligheden. Og, selvfølgelig, ikke forklejne betydningen af de begivenheder, der i denne korte liste er ikke medtaget. Vi talte om det, og stadig tale.

På Mars har fundet vand

Вода

Eksistensen af vand på Mars blev diskuteret i årtier. Jo mere vi undersøgte den Røde planet, jo tydeligere blev det, at når Mars var en blomstrende planet med en atmosfære, flydende vand og eventuelt liv. Det er velkendt, at på Mars, og isen er stadig vanddamp, men tilstedeværelsen af flydende vand var bekræftede kun dette år.

I oktober 2015, annoncerede NASA, at MRO team fundet beviser for, at flydende vand eksisterer stadig på den røde planet. Selv om forskerne ikke fuldt ud forstår kilder af dette vand, for de ved, at det flyder ned langs væggene af sprækker og kratere i de varme sommer måneder af Mars.

Selvfølgelig, denne opdagelse ekstra brændstof til ilden af vores interesse i at søge efter liv på Mars. Før, at vi var tilfredse med den idé, at Mars kan have reddet livet for millioner eller milliarder af år siden. Og nu er vi, selv om de kan ikke teste direkte, i håb om at livet stadig yngler på den røde planet.

Dog, processen med at analysere nye vand-kilder (som har en glat kaldet “tilbagevendende hældning lineae”, bogstaveligt talt “gentagne skrå linjer”) vil være langsom og metodisk. Der er bekymring for, at mikrober fra Jorden kan forurene vandet, så Rover ‘ s “Kyuriositi” er usandsynligt, at analysere strømmen af vand, selv hvis du finder dem. Nyt og dog gammelt og godt-glemt opgaven som forskere fra kosmos, der ligger i udviklingen af rumfartøjet, som er fri for bakterier, for yderligere undersøgelser.

Projektet “Noah’ s ark”

Ноев ковчег

På trods af det store navn, projektet “Noah’ s ark” er ikke at indsamle eksempler af alle dyr på Jorden — bare deres DNA. MSU forskere vil bygge den største DNA-register i historien, og planlægger at gemme den genetiske materiale, der er af hver type væsen på planeten.

Efter projektet blev annonceret i slutningen af 2014, er man begyndt på den første fase i 2015, med håb om, at det samlede projekt vil blive afsluttet i 2018. Den ene er blot første fase, der anslås at koste 19 millioner dollars, men det er ikke et problem, da “Noah’ s ark” har modtaget den største forskningsbevilling fra den russiske regering — om, 194 millioner dollars.

Selv om dette projekt vil være den største af sin art, der er andre lignende programmer. Millennium Seed Bank — en større bevarelse af delfiner, Frosne Ark-Projektet i STORBRITANNIEN også butikker DNA af arter, der er truet af udryddelse. I Washington, D.C., national Museum of natural history nu er indehaver af den største biorepository i verden, med 4.2 millioner prøver.

Arbejde på installationen “Noah’ s ark” begyndte, ved udgangen af det område, der vil blive målt næsten 430 kvadratkilometer Cellulære materiale vil blive opbevaret frosset til, og kan bruges i fremtiden til at vende tilbage uddøde arter til live.

“New horizons”

Плутон

Indtil for nylig havde vi en meget begrænset forståelse af Pluton, den rødhårede stedbarn af solsystemet. Vores billede af den lille dværg planet givet flere spørgsmål end svar, og bad dem til at øge deres kvalitet. I juli 2015, vi endelig fik, hvad du ønskede, da rumsonde “New horizons”, har gennemført en forbiflyvning af Pluto og sendte os utrolige billeder i høj kvalitet af dværg planet, som viste hende på en helt ny måde.

Billeder af “New horizons” har givet Statskassen med oplysninger om geografiske forhold af Pluto: lange bjergkæder, almindelig hjerte-formet Følgesvend Planum, den nuværende, over sletterne af Pluto ice og meget mere. Vi fik også mulighed for at kaste et nærmere kig på de største månen på Pluto Charon.

Den succes, “New horizons” var en lang smedje. Sonden blev lanceret i 2006 og fik en forbiflyvning omkring Jupiter i 2007. Det er ikke kun brød op rumfartøjer ved hjælp af tyngdekraften af den gigantiske, men lov til at teste instrumenter ombord på sonden.

Efter, at sonden var nedsænket i dvale og sov til 5 millioner miles, indtil den nåede Pluto ved begyndelsen af 2015. Nu, at hans nærmeste dværg planet afsluttet, “New horizons” flytter til et objekt i kuiperbæltet, hvor vi vil være i stand til at se i 2019.

Opdagelsen af Homo naledi

homo-naledi-1

Stamtavle for man har endnu ikke afsløret det fulde omfang, men vi lære om det mere og mere over tid. Og dette år, også lært, da han opdagede, Homo naledi, for nylig beskrevet uddød menneske, der, som forskerne mener, var et medlem af slægten Homo. Homo naledi blev fundet i det netværk af kalksten huler i Sydafrika, kendt som “Cradle of mankind”.

Denne opdagelse blev gjort rent faktisk i 2013, når en gruppe af huleforskere snuble på fossiler. Efter en omfattende søgning blev restaureret 1550 skelet-dele, der tilhører mindst 15 personer. Det tog tid til en grundig recovery og analyse af knoglerne, som førte til opdagelsen af Homo naledi og annonceringen af den officielle åbning i September 2015.

Lee Berger, en antropolog i spidsen for det team, som beskrevet, at Homo naledi, sagde, at det var en ny art af slægten Homo. Dog, andre har besluttet at vente, indtil andre data. I December 2015, vi selv har endnu ikke bestemt alder af disse knogler. På grundlag af anatomiske funktioner, og eksperter mener, at Homo naledi kunne leve på omkring samme tid som Homo erectus med Homo habilis, for omkring to millioner år siden.

Antropologer er interesseret i at placeringen af knoglerne i opdagelsen af Homo naledi. Døde, syntes det, blev begravet i graven. Begravelse praksis for sådanne primitive arter som Homo naledi, som er uden fortilfælde og rejser nye spørgsmål om den menneskelige evolution.

Kort over epigenome

Эпигеном

I 2003, forskere gennemført en af de mest ambitiøse projekter i historie, biologi — det menneskelige genom. Og alligevel, samtidig med genomet kan betragtes som en vej kort, der viser alle de gener, der udgør vores DNA, epigenome styr på alle de ændringer i struktur og funktion af disse gener.

Kortlægning epigenome blev betragtet som mere vanskeligt og mere givende end genomets kortlægning. Forståelse funktioner af forskellige celletyper, og, hvad vigtigere er, den evne til at “aktivere” og “deaktiver” dem indebærer omfattende medicinske konsekvenser. Sådanne ændringer kan forårsage mange sygdomme som kræft, diabetes, Alzheimers.

I begyndelsen af 2015, forskere præsenteret for et kort over epigenome, detaljeret samling af 111 forskellige typer af humane celler. Der blev hurtigt efterfulgt af snesevis af artikler og essays, der forklarede de potentielle konsekvenser af disse nye opdagelser.

Udkast til Køreplan Epigenomics mapping Program er langt fra komplet. Det blev lanceret i 2008 til 240 millioner dollars, der er tildelt af den AMERIKANSKE regering, og det vil kræve 10 år for afslutning.

Åbning Kimbetopsalis simmonsae

Kimbetopsalis-simmonsae

Kimbetopsalis simmonsae — ikke kun uddøde dyr med det umulige navn, det er også en af de første, der opdagede pattedyr. Det levede for omkring 65 millioner år siden og anses for at være pattedyr, der overlevede udslettelse begivenhed, der endte dinosaurer. Anatomi og kost for en nyopdagede arter, som har givet os en fantastisk gæt om, hvordan pattedyr “fanget” initiativ efter udryddelsen af dinosaurerne, og blive den dominerende gruppe af dyr.

De er opkaldt til ære for Kimbeto Vask, district of new Mexico, hvor de fandt, at disse fossiler, med psalis (“saks”), hvilket betyder, velbevarede tænder på klingen. Simmonsae — til ære for palæontolog Nancy Simmons. Dimensionerne af denne pattedyr er anslået til 1 meter i længden og 10 kg i vægt.

Kimbetopsalis simmonsae multituberculater var en del af denne tidlige gruppe af pattedyr, der fandt sted i løbet af Jura og udviklet sig sammen med dinosaurerne. Efter udryddelsen af dinosaurerne multituberculata blomstrede for 100 millioner år, før de giver vej til gnavere og helt forsvinde.

Denne særlige multituberculat var en del af en delmængde taeniolabidoids findes i hele Nordamerika og Asien. I forhold til andre taeniolabidoids, der udkom tidligere, Kimbetopsalis simmonsae var meget større. Den manglende farlige rovdyr og kraftige tænder af dette dyr gav ham mulighed for at spise på en buffet af frodig vegetation i løbet af de Palæogene, som har bidraget til deres vækst.

Verdens første transistor selectby

Силицен

For et par år siden af allotrope af kulstof, der kaldes “graphene” blev kaldt en “mirakel” i verden af nanoteknologi. Dannes i en atomar skala, det var 200 gange stærkere end stål, er næsten usynlig, jeg havde varme og elektricitet. I 2015 og andre produkt er blevet et mundheld: silicium.

Dette er en ny form for silicium, som vises i lag med en tykkelse af et atom. Teoretisk set er de elektriske egenskaber af Siliana viser, at det kan bruges til at producere ekstremt lille og kraftfuld computer chips. Men rent faktisk arbejde med dette materiale er meget vanskeligt, selv når de blev testet af dens grundlæggende egenskaber.

I februar 2015, forskere er lykkedes med at skabe den første transistor zeleznovova i verden. Fælles indsats af Amerikanske og italienske forskere har givet deres resultater, og deres arbejde var beskrevet i tidsskriftet Nature Nanotechnology.

Holdet rapporterede, at de havde været i stand til at bygge transistorer ved hjælp af denne metode. Ifølge deres test af ydeevne, silyanova transistorer nå deres teoretiske potentiale. Men forskerne er ikke sikre på, om denne metode er kommercielt levedygtig på en større skala. Hvis det er tilfældet, silican, efter deres mening, kunne afløse grafén i fremtiden nanoteknologi, fordi det er lettere at arbejde med.

Kød fra alger

Hele verden spiser bacon, vel vidende, at det ikke er det mest sunde fødevarer i verden. Men hvad nu hvis der var en form for bacon, som vil være nyttige for dig? Det ville være en slags Hellig Gral for gastronomi. Forskere fra University of Oregon, og søger i denne retning.

I de kystnære områder i Atlanterhavet og Stillehavet er tang kaldes Dulce. De samledes og spiste i mange århundreder, så denne opdagelse er ikke ny. Dulce synes at være “Superfoods”, som normalt absorberer mennesker, der ønsker at tabe sig. Sammenlignet med laminaria, bedre kendt alger, Dulce har dobbelt så meget ernæringsmæssige værdi.

Forskere fra Oregon blev arbejdet på nogle nye stammer Dulce som en potentiel kilde til føde for abalone (skaldyr, lækkert). Selv om de ikke, at det blev klart noget mere interessant og mærkeligt, når Dulce fried: de smager af bacon. Forskere indså hurtigt, at denne nye stamme af alger har et stort potentiale til at blive mad for menneskeheden. I øjeblikket er, at de studerer, de kommercielle aspekter af at bringe deres resultater til offentligheden.

Ville ikke blive overrasket, hvis bacon Dulce vil være en ny oplevelse for hele verden i de kommende år.

Afkastet af den langhårede mammut

Шерстистый мамонт

Genteknologi er et af de mest omstridte områder for videnskabelig forskning. Forskere sigtning gennem genetiske materiale, der ofte omtales som “repræsenterede Gud”, hvilket naturligvis vækker en masse polemik om emnet af moralske og etiske konsekvenser.

En sådan teknologi, kendt som CRISPR, “kort palindromic gentager, jævnligt arrangeret grupper”. Denne teknik kan bruges til at ændre et enkelt gen, mange gener, og, teoretisk set, hele genomet. Nogle forskere mener, at det kan have en væsentlig indflydelse på aldringsprocessen. Andre mener, at CRISPR kan bruges til at ændre hele arter af problemet dyr (de samme bakterier), parallelt med at skabe sverhsoldata høst, der producerer en revolution i landbruget.

CRISPR kan også anvendes til behandling af udryddelse. Tanken om at vende tilbage en uddød art tilbage til livet, måske, var en gang forbeholdt science fiction-film, men nu er denne mulighed er helt fast, indtil vi har DNA-af dyret. Forskere har allerede begyndt at gøre det ved at indsætte det DNA, af langhårede mammutter i Asiatiske elefant-celler.

For et par år siden vi har kortlagt hele genomet for den langhårede mammut. Denne information kan være teoretisk muligt at rekonstruere den fulde DNA fra en ulden mammut og sætte det ind i genomet i sin nærmeste slægtning, den Asiatiske elefant. Ved udgangen af 2015 skal vi have en sund elefant celle med DNA i langhårede mammutter i dem. Men det er et skridt i retning af en tilbagevenden af dyr, der er døde 3300 år siden.

Magazania udlændinge

Efter års studier, astronomer annonceret opdagelsen af det ejendommelige stjerner med et vagt navn KIC 8462852 i September 2015. Det er også kendt som “star Tabby”, opkaldt efter den ledende forfatter af opdagelsen af TABATA Boyajian. Denne stjerne ramte overskrifter for sin mærkelige opførsel i form af uforudsigelige og kaotiske svingninger af lys.

Normalt er den stjerne lys er blokeret af objekter i kredsløb i et par timer eller dage med regelmæssige mellemrum, der kan forudsiges, når du lærer den orbital adfærd stjerne. Men stjernede Tabby opførte sig så mærkeligt, at folk begyndte at undre sig: i stedet for udlændinge der være et glimt i kredsløb?

Efter at medierne gjorde opmærksom på den stjerne, de begyndte at sige, at der kredser om stjerner i 1500 lysår fra Jorden opdaget megastone udlændinge. I fairness, eksistensen af sådanne strukturer blev forventet af forskerne længe siden. Avanceret civilisation teoretisk kunne bygge en Dyson sphere, der er i kredsløb omkring stjerne for at bruge sin næsten ubegrænsede kilde af energi helt.

Forskerne var lidt mere forbeholdne og skeptiske, men de har ikke udelukke, at udlændinge helt. Ved udgangen af 2015, vi er næsten sikker på, at der ikke er nogen udlændinge der, men stadig ikke fundet en fyldestgørende forklaring af adfærd stjerner.

Vi ved, det er ikke en planet, fordi selv den gigantiske Jupiter dæmper lysstyrken af Solen kun 1%. Star Tabby er sløret 22%. Til at producere denne, planeten har brug for at være på størrelse med palvesdu. Andre teorier omfatter den sky af støv og snavs parade af kometer og stjerne af uregelmæssig form.